Dortmund: nagy a baj, Reus nem csak az Eb-ről maradhat le

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.02. 08:39
null
Lehet, hogy nagy a baj és Marco Reusnak több hónapot ki kell hagynia (Fotó: Reuters)
Német lapértesülések szerint akár négy hónapos kényszerpihenő is várhat Marco Reusra, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Dortmund sztárjára.

Mint azt a Bild írja, Marco Reusnak – aki a napokban ünnepelte a 27. születésnapját – begyulladt a szeméremcsontja, ami az orvosok elmondása szerint rendkívül makacs és kellemetlen sérülés, amely sokáig elhúzódhat.

A német lapnak Bernd Kabelka professzor – ő segíti többek között Vladimir Klicsko profi ökölvívó munkáját is – elmondta, ha Reus gyulladása annyira súlyos volt, hogy emiatt a franciaországi Európa-bajnokságot is ki kell hagynia, akkor a baj nagyobb lehet, mint hitték, a szeméremcsont-gyulladásból való felépülés ugyanis akár négy-hat hónapig is elhúzódhat, ha nem tovább.

Amennyiben a gyanúk beigazolódnak, úgy Reus lemarad a Dortmund nyári felkészüléséről, valamint a következő, 2016–2017-es szezon elejéről is.

A lap megemlíti, hogy Nuri Sahin, Reus csapattársa hasonló sérülés miatt körülbelül egy évet hagyott ki.

A 29-szeres német válogatott támadót üldözi a balsors, a 2014-es világbajnokságról bokasérülés miatt maradt le, Joachim Löw május 31-ei kerethirdetésekor pedig (pont Reus születésnapján) az is biztossá vált, hogy a franciaországi Európa-bajnokságon sem lehet ott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik