Bundesliga: hosszabbítottak a Bayern sportigazgatójával – hivatalos

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.30. 10:00
null
Hasan Salihamidzic korábban a Bayern játékosa volt, 2017 óta sportigazgatóként végzi munkáját (Fotó: AFP)
A Bayern München vezetősége meghosszabbította a klub sportigazgatója, Hasan Salihamidzic szerződését. Az új kontaktus értelmében a szakember 2026-ig marad a bajorok kötelékében.

Hasan Salihamidzic szerződése eredetileg 2023-ig szólt volna, a vezetőségi tagok hétfőn megszavazták a bosnyák szakember hosszabbítását, így 2026 nyaráig marad a klub sportigazgatója. Amióta ő a Bayern direktora, a bajorok öt bajnoki címet nyertek, a 2019–2020-as idényben pedig tripláztak.

„Hasan Salihamidzic a Bayern vezetőségében eltöltött öt éve alatt kiváló munkát végzett. Folyamatosan fejleszti az első csapatunk és a fiatal tehetségek sportszakmai oldalát, szerkezeti és személyi szempontból egyaránt. A pályán kitűzött céljaink mellett mindig szem előtt tartja a pénzügyi feltételeket is. A nap 24 órájában mindent megtesz a Bayernért. Képviseli a klub DNS-ét, a folyamatosságot és a címeket. Csapatunk vonzó, győztes futballal örvendezteti meg szurkolóinkat, a felügyelőbizottság pedig meg van győződve arról, hogy az elkövetkező években is sikeresen alakítja majd a Bayern sportszakmai jövőjét igazgatótanácsi kollégáival együtt” – mondta Herbert Hainer, klubelnök.

„Szeretném megköszönni a felügyelőbizottság bizalmát, különösen Herbert Hainer elnökét, aki minden helyzetben támogatta elképzeléseimet és terveimet. Mindig is azt mondtam: München az otthonom. Nagyon örülök, hogy 2026-ig folytathatjuk a nagyon jó és eredményes együttműködést. Az én célom és az igazgatótanácsi kollégáim célja – akiknek szintén köszönetet szeretnék mondani –, hogy tagjainknak és szurkolóinknak egy olyan csapatot adjunk, amely minden szezonban versenyképes és sikeres hazai és nemzetközi szinten, és amely a józan pénzügyi érzékre épül. Továbbra is mindent meg fogok tenni ennek eléréséért – nagyon jó úton haladunk” – fogalmazott a sportigazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik