Bayern: megkérdezték a világ legjobb védőiről, magát is közéjük sorolta

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.30. 07:59
null
Benjamin Pavard és Alphonso Davies hosszú évekre kibérelheti a Bayern München szélső védő posztjait (Fotó: AFP)
Nem szerénykedett a Bayern Münchenben futballozó Alphonso Davies, amikor megkérdezték arról, hogy kiket tart a világ legjobb szélső védőinek: a fiatal játékos saját magát is felírta a képzeletbeli ötfős listára.

 

Remek idényt tudhat maga mögött a 19 éves játékos, akit az idény újoncának is megválasztottak a Bundesligában. A ghánai születésű, de kanadai állampolgár Alphonso Davies 29 bajnokin három gólt szerzett (és adott négy gólpasszt), alapembere volt az aranyérmet szerző müncheni együttesnek.

A 90min.com megkérdezte Daviest arról, hogy kiket tart a világ legjobb szélső védőinek, a 17-szeres kanadai válogatott az angol Premier League-ben futballozó kettő és a német Bundesligában játszó három játékost említett – utóbbiak közé saját magát is besorolva.

„Asraf Hakimi egy közülük, de kedvelem Benjamin Pavard játékát is, gólokat szerez, gólpasszokat ad. Trent Alexander-Arnoldnak mindenképpen helye van a listán, akárcsak az Arsenal futballistájának, Bukayo Sakának, nagyszerű játékos. És persze itt vagyok én is!” – tette hozzá mosolyogva a Bayern München labdarúgója.

Az eredeti posztját tekintve szélső Davies azt is elmondta, élvezi az új szerepkörét.

„Jelenleg azt mondom, határozottan balhátvédként szeretném folytatni. Szeretem ezt a posztot, megvan az összhang a belső védőkkel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik