Hertha: a keret kiáll Dárdai Pál mellett – sajtóhír

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 20:58
Dárdai Pál és Fabian Reese (Fotó: Getty Images)
A Bild értesülése szerint a német másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha BSC játékoskerete kiáll Dárdai Pál vezetőedző mellett, és szeretné, hogy a magyar tréner hosszabbítsa meg nyáron lejáró szerződését.

 

A német lap szerint Fabian Reese, a csapat támadója a napokban személyesen ment el Dárdai házához, hogy a csapat nevében meggyőzze a trénert a maradásról. Dárdai Pál szerződése a nyáron jár le.

A lap szerint a Hertha fiatal játékosai úgy érzik, hogy nagyot fejlődtek a magyar szakember irányítása alatt, de az idősebbek, mint Reese és a gólerős Haris Tabakovic is pozitív véleménnyel bírnak.

„Mindennap beszélünk Pállal a keretről, a játékosokról és a helyzetünkről. Mindig is azt mondtuk, hogy előbb fejezzük be ezt az évadot, és majd utána megtárgyaljuk, hogyan tovább” – idézi a Bild Benjamin Weber sportigazgatót.

Dárdai Pál együttese a hatodik helyen áll a másodosztályban öt fordulóval a vége előtt, és csak kevés esélye van arra, hogy odaérjen az osztályozót jelentő harmadik pozícióba. Vagyis a feljutásról szóló tervek valószínűleg nem valósulnak meg ebben az évadban.

Dárdai helyzetét nem javította, hogy a hónap elején otthagyta az újságírókat a Paderborn elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatón, miután megsértődött a Kicker újságírójára. A Bild szerint ezután válságértekezletet tartottak a klubnál, de az esetnek nem lett következménye.

Sajtóhírek szerint Kosta Runjaic és Christian Eichner is a lehetséges utódok között van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik