2. Bundesliga: nem ment Dárdaiéknak, kikaptak az új éllovastól

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.09.30. 22:41
null
Dárdai Pál együttese csak szépíteni tudott (Fotó: AFP)
A Hertha BSC 2–1-re kikapott az FC St. Paulitól a német másodosztályú labdarúgó-bajnokság (2. Bundesliga) 8. fordulójában.

 

A mérkőzés elején eleinte nehezen találtak fogást a másikon a csapatok, aztán a 25. percben előnybe került a St. Pauli. Eliasz Szaadnak túl nagy területet hagytak a berliniek, aki a tizenhatosnál Johannes Eggesteinak passzolt, a csatár némi forgolódás után lőtt, első próbálkozását még védte a Hertha kapusa, a második viszont már a hálóban kötött ki.

A szünet előtt bő tíz perccel úgy tűnt, tizenegyeshez jutnak a hamburgiak, a VAR vizsgálata után azonban Deniz Aytekin játékvezető megfosztotta őket attól, hogy ezen az úton növeljék előnyüket. Sikerült azonban máshogyan: a hajrában Marcel Hartel is kipattanóból szerzett gólt, először a lécre, másodjára már a kapuba fejelt.

Nem sokkal a vége előtt felcsillant a remény a berliniek számára: védelmi megingást követően Derry Scherhant a bal alsóba lőtte csapata szépítő gólját – a 66 ezer néző előtt küzdő Hertha azonban egyenlíteni már nem tudott. Győzelmével a St. Pauli a tabella élére állt, beelőzve többek között a városi rivális HSV-t. Dárdai Pál együttese a 11. helyen maradt.

A Dárdai testvérek közül Márton végigjátszotta a mérkőzést, öccse, Bence a 71. percben állt be csereként, mezrángatásért nem sokkal ezután sárga lapot kapott. A legidősebb testvér, ifj. Dárdai Pál sérülés miatt nem volt a keretben.

2. BUNDESLIGA
8. FORDULÓ
Hertha BSC–FC St. Pauli 1–2
(Scherhant 83., ill. Eggestein 25., Hartel 74.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik