Hertha: „Dárdai kihozza belőlem a legjobbat, elvisz a határig”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 12:39
null
Salomon Kalou csel közben (Fotó: Action Images)
Salomon Kalou, a Hertha BSC labdarúgója Dárdai Pál vezetőedzőnek is hálás azért, hogy erre az idényre megtalálta a góllövő cipőjét.

 

„Dárdai Pál kihozza belőlem a legjobbat, megmutatja, hogyan juthatok el a képességeim határáig – fogalmaz Salomon Kalou a Kickernek adott interjújában. – Dárdai kemény ember, ami az egyenességéből fakad, de ha egy játékos valóban javítani akar a teljesítményén, akkor el kell fogadnia a megalapozott kritikát. Ő pedig nyíltan a szemedbe mondja, ha hiányol valamit. Ő a főnök, joga van hozzá. Kizárólag idillben dolgozva semmit sem lehet elérni a futballban.”

A tavaly nyáron az utolsó átigazolási napon szerződtetett elefántcsontparti támadó az első szezonjában szerzett hat bajnoki góljával elmaradt a várakozásoktól, de most 12 forduló után már hétnél jár – holtversenyben a negyedik helyen áll a Bundesliga góllövőlistáján –, és hogy elkapta a fonalat, azt a kupában elért három gólja is bizonyítja. Mint mondja, ebben Dárdai bizalmán és tanácsain túl a saját tapasztalatai is segítik.

„Most már otthon érzem magam a Bundesligában, de nemcsak ez kulcsfontosságú, hanem az is, hogy az idén végigdolgozhattam a csapattal a nyári alapozást” – tette hozzá a 30 esztendős támadó.

A tabella negyedik helyén álló Hertha legközelebb vasárnap játszik bajnokit, ellenfele a 17. helyezett Hoffenheim, azaz Szalai Ádám csapata lesz hazai pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik