Lőw Zsolt úgy véli, nem hibázott a Lübeck győztes gólja előtt

M. KISS GERGELYM. KISS GERGELY
Vágólapra másolva!
2009.08.02. 21:35
A Német Kupa első fordulójában a pénteki játéknap legnagyobb szenzációja volt, hogy a negyedosztályú Lübeck 2–1-re legyőzte a Bundesligába újra feljutó Mainzot, Lőw Zsolt csapatát. A találkozóról szóló beszámolónkban azt írtuk, hogy a magyar válogatott védő hibája előzte meg a gólt, de a játékos úgy véli, ő jól helyezkedett az esetnél.

AZ OMINÓZUS TALÁLAT

AZ OMINÓZUS TALÁLAT



– A tegnapi Lübeck–Mainz Német Kupa-mérkőzésről szóló beszámolónkban a Kicker szakíróira hagyatkozva azt írtuk, hogy alászaladt egy beadásnak, és ebből szerezte a győztes gólt a negyedosztályú csapat. A felvételek megtekintése után úgy tűnik, hogy a támadó meglökte, de ennek ellenére is úgy gondolom, hogy rosszul helyezkedve ugrott fel a labdáért. Hogyan vélekedik az esetről?
– Én ebben nem a Kickerre, hanem az edzőnk véleményére hagyatkozom. A csapattal természetesen beszéltünk az esetről, bár mélyebb elemzésre csak hétfőn kerül sor. Úgy gondolom, hogy apró hibák sorozata előzte meg a találatot. A védelmünk eltolódott, így megnyílt egy folyosó a középen érkező üres ember előtt. Kiváltottam rá, menteni a menthetőt. Egyszerre ugrottunk fel, fejpárbajt vívtunk, de a támadó előnyben volt, mivel lendületből érkezett. A labda mindkettőnk fején megcsúszott, végül a hosszú oldalon érkező játékoshoz került, aki egy megpattanó lövéssel bevette a kapunkat.

– Ellökte önt az esetnél a támadó?
– Úgy gondolom, a védőnek ilyen esetben meg kell nyernie a fejpárbajt. A támadó előnyösebb helyzetben volt, mivel lendületből érkezett. Őt megakadályoztam a gólszerzésben, de ezt követően már nem tudtam tisztázni.

– Két perccel a bekapott gól után lecserélték. Ennek mi volt az oka?
Taktikai változtatás volt, semmi köze sem volt a gólhoz. Támadót hoztak be, áttértünk háromvédős játékra. Mivel a jobbhátvédünk a csapatkapitány, kézenfekvő volt, hogy engem cserélnek le, hiszen ilyen esetben szélsőhátvéd szokta elhagyni a pályát.

– Gondolom az edzőjük, Jörn Andersen nem volt elragadtatva, hiszen negyedosztályú csapat búcsúztatta önöket az első fordulóban.
– Valóban nagyon csalódottak vagyunk. Mást vártunk a mérkőzéstől, főleg annak fényében, hogy tavaly az elődöntőig jutottunk a sorozatban. A Német Kupa történetében azonban több százszor előfordult hasonló eset, ha ezt nézzük, ez nem nagy szenzáció. Igaz, nem volt betervezett vereség, és nagyon csalódottak vagyunk.

– Milyen hatással lehet az együttesre ez a kupabúcsú ilyen kevéssel a bajnoki rajt előtt?
– Kétélű dolog ez. Egyrészt lehet, hogy jókor jött a pofon, és magához tér a csapat, másrészt bénítólag is hathat ez a vereség. Én az első variácóban bízom, és remélem, hogy a Leverkusen elleni meccsre felpörget minket. Annyiban lesz más a helyzet, hogy ott újoncként nem mi leszünk az esélyesek, nem lesz rajtunk nyomás.

– Ha már a bajnokságnál tartunk, mit vár a Mainztól a szezonban?
– Egyértelműen a bennmaradás a célunk. Nagyon sok, 14 sérült játékosunk van, úgy gondolom, ezt minden csapat megérezné. Mivel főképp csatárok és középpályások sérültek, nagyon nehéz lesz az első meccseken gólt szereznünk. De a nehéz feladatok azért vannak, hogy megoldjuk őket. Megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot.

– A végére egy tippet kérnék: melyik csapat nyeri meg a Bundesligát?
– Nehéz kérdés, szerintem a Bayern München lesz a befutó.

EMLÉKEZTETŐ

1. FORDULÓ
Lübeck (IV.)–Mainz 2–1 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik