Rutinos portugál válogatott a „kecskések” között

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2009.07.22. 18:25
A Bundesliga-tagok eddig már több mint 150 millió eurót költöttek a nyáron, és már nem sok hiányzik, hogy megdöntsék az eddigi 171 milliós ligarekordot. Az elmúlt napokban a Hamburg egyenesen tízmillió euróért vásárolt magának középcsatárt, de a kölniek okoztak nagyobb meglepetést egy kiváló középpályás, Maniche megszerzésével.
Maniche az 1. FC Köln játékosaként folytatja
Fotó: Action Images (archív)
Maniche az 1. FC Köln játékosaként folytatja
Maniche az 1. FC Köln játékosaként folytatja
Fotó: Action Images (archív)
Maniche az 1. FC Köln játékosaként folytatja

Nilmar
Nilmar
A bajnok Wolfsburg a 21 esztendős német-amerikai szélső, Fabian Johnson megszerzése után egy igen nagy fába vágta fejszéjét, hiszen német lapinformációk szerint a brazil válogatott támadóval, Nilmarral erősítenének a „farkasok”. A 14 millió euróra felértékelt csatárért a Villarreal, a Palermo és a Sevilla is sorban áll, és Nilmar alighanem a Milan által üldözött Edin Dzeko pótlására érkezhet Németországba.

A fiatal középpályás, Dennis Riemer immáron a profikkal edz, a román középcsatárt, Sergiu Radut viszont ingyen elengedték az Energie Cottbushoz, brazil poszttársát, Caiubyt pedig kölcsönadták a Duisburgnak. Némi erősítés elkelne a Bajnokok Ligája küzdelmeihez, no és a bajnoki címvédéshez Armin Veh csapata számára, ráadásul a Szuperkupában vereséget szenvedtek a Werder Brementől.

A Bayern némileg vártalanul eladta Lúciót az Internek, mégpedig nyolcmillió euróért. A brazil középhátvéd a Bundesliga védőlegendájává nőtte ki magát 2001 januárja óta (akkor került a Bayer Leverkusenhez, a bajorokhoz 2004 nyarán írt alá), hiszen öt alkalommal is bekerült az Év csapatába. Lúcio jól érezte magát Münchenben, hiszen hosszú távú szerződést szeretett volna kötni a Bayernnel, ám erre a müncheni vezetők nem voltak vevők. José Mourinho viszont bízott benne, és 2012-ig az Interhez láncolta.

Lúcio
Lúcio
A klubmenedzser, Uli Hoeness elmondta, hogy a Schalke fiatal kapusát, Manuel Neuert mindenképpen szeretnék megszerezni még ezen a nyáron, aminek nagyon nem örül a célpont jelenlegi klubja. A Chelsea-től kosarat kaptak Hoenessék José Bosingwa ügyében (helyette Darijo Srna érkezhet, bár a vezetők szerint erre nincs sok esély), miközben a Barcelona bejelentette, hogy nem tudják leigazolni Franck Ribéryt, de a Manchester United még nem adta fel a reményt, hogy megszerzi a francia játékost. Ha valaki nem tudta volna, mire fel is e nagy nyüzsgés Ribéry körül, azt a bajorok új csatára, a német rekordigazolás Mario Gomez felvilágosította: „Ribéry nem csak jó, hanem egy igazán jó játékos. Világklasszis, mert a világon kevés olyan jó játékos található, mint ő”.

Luca Tonit a Tottenham Hotspur szeretné megszerezni, a Hamburg Bayernben is megfordult középpályása, Piotr Trochowski szerint a müncheniek ostoba hibát követtek el, amikor elengedték Zé Robertót; a „bőrnadrágosok” védője, Philipp Lahm pedig elárulta, hogy szerinte esélytelenek a BL-győzelemre.

A Stuttgart még nem jutott dűlőre a Real Madrid holland csatárával, Klaas-Jan Huntelaarral, a támadó alighanem egy jobb csapatba, egy magasabb színvonalú bajnokságba vágyik. Pedig a VfB fejedelmi fizetéssel csábítgatja, ám Angliából alighanem kap ennél jobb ajánlatot is Huntelaar, például a Tottenhamtől – vagy akár az Arsenaltól. A Stuttgart „Kannibálja”, Khalid Boulahrouz komolynak tűnő sérülést szenvedett, másnak viszont jó hete volt a „sváboknál”: a fiatal bal oldali középpályás, Daniel Didavi felkerült a nagyok közé.

A Hertha nem hosszabbította meg a 2006-os világbajnokságon is megforduló argentin hátvéd, Leandro Cufré szerződését, így az visszatért kölcsönből a Monacóhoz, ahonnan a hazai Gimnasia La Platához igazolt. A berliniek a Lokomotív Moszkva védőjével, Marko Basával szeretnének erősíteni, és ötmillió euró ellenében meg is tehetik ezt. Basa mellett visszacsalogatnák a Wolfsburgtól a sokszoros U-válogatott Ashkan Dejagaht, akit 2007-ben könnyelműen elengedtek, és megszereznék a próbajátékon bizonyító középső védőt, Nemanja Pejcsinovicsot az FK Radtól.

A Hamburg nem csak tervezget: tízmillió euróért megvásárolták a svéd támadót, Marcus Berget a Groningentől. Jó üzletnek tűnik: az 1986-ban született ék 2007-ben svéd gólkirály lett, majd négymillió euróért a Groningenhez igazolt, ahol két idény alatt 40 gólt szerzett a bajnokikon. Nyáron az U21-es Európa-bajnokságon négy találkozón hét gólt szerzett, amivel a torna gólkirálya és legjobb játékosa lett, így érthető módon nem maradt a holland pontvadászatban.

Ezek után nem valószínű, hogy tovább alkudoznak a hamburgiak Vágner Love árán a CSZKA Moszkvával, a Juventusszal viszont felvették a kapcsolatot a dán szűrő, Christian Poulsen ügyében. Német források szerint a fiatal svéd középhátvéd, Rasmus Bengtsson (szintén megfordult az idei U21-es Eb-n) és a Hannover védekező szakembere, Christian Schulz is HSV-mezt ölt a nyáron.

Frei
Frei
Az anyagi forrásokban meglehetősen szűkölködő Dortmund 4.25 millió euróért elengedte svájci középcsatárát, Alexander Freit az FC Baselhez, pedig a támadó éppen az elmúlt idényben nyerte vissza korábbi jó formáját. Frei utódja a csapat nélküli Marko Pantelics, Andrej Voronin, Ivan Klasnic vagy Boubacar Sanogo lehet. A brazil válogatott Dédé egy hónapra kidőlt, cseréjével, a fiatal Marcel Schmelzerrel szerződést hosszabbítottak, és szokása szerint Sebastian Kehl is sérült.

A Hoffenheim bejelentkezett a Laziónál David Rozehnalért, és ötmillióért meg is szerezhetik a cseh védőt, míg csatárukat, Demba Bát az Arsenal és a Stuttgart csábítja. Az egykori kiscsapatnál korábban már meg is találták az esetleges Ba-utódot a Costa Rica-i Bryan Ruiz személyében, ám addig vártak leigazolásával, hogy a Twente lecsapta őt a kezükről.

A Schalke maródi-listájára Jermaine Jones, David Loheider és Christian Pander mellé Ivan Rakitic is felkerült, bár a többieknél jó egy hónappal hamarabb, már augusztus végén visszatérhet. A Schalke-főnök Felix Magath mindeközben kiadta Albert Streit és Carlos Grossmüller útját.

A Leverkusen félmillió euróért eladta a svájci szűrőt, Pirmin Schweglert az Eintracht Frankfurtnak, akinek kollegájáért, a chilei Arturo Vidalért a Lazio tett ajánlatot. Az érte kapott összegből a bayeresek megszereznék többek között a West Hamtől Julien Faubert-t, akit a Schalke is kiszemelt magának.

A Werder Bremen mindent megtett azért, hogy visszaszerezze egykori játékosát, Tim Borowskit a Bayerntől, és ez sikerült is: a középpályás nem közölt összegért visszaszerződött Brémába, három plusz egyéves szerződést írt alá a balul sikerült bajor kaland után. Egy fronton kudarcot könyvelhetett el a Werder: kiszemelt Frings-utódjukat, a brazil Cristiant viszont elszipkázta előlük a Fenerbahce.

A kiscsapatok közül a Mainz és a Köln igazán kitett magáért az elmúlt napokban, azért külön transzferológiai dicséretben részesítjük őket. A Mainz ingyen megszerezte a St. Paulitól az egykori cseh csodagyereket, a már 26 esztendős Filip Trojant, és egymillió euróért két évre kölcsönvették az osztrák válogatott motorját, Andreas Ivanschitzet a Panathinaikosztól. A hozott mellett a saját anyagra is figyelmet fordítanak Mainzban: az U19-es válogatott középcsatárral, Andre Schürrlével profiszerződést kötöttek.

A Köln tavaly nyáron véghez vitt egy nagy dobást a portugál Petit megszerzésével, januárban bejelentették, hogy tavasz végén visszavásárolják a Bayerntől Lukas Podolskit, most pedig a még mindig csak 31 esztendős portugál középpályást, Maniche-t szerezték meg. Az 52-szeres válogatott játékosnak lejárt szerződése az Atlético Madridnál, a „matracosoknál”, és a „kecskésektől” kapta legjobb ajánlatot.

A kölniek mellette megszerezték a Real Madrid B-ből egymillióért a húszéves középhátvédet, Christopher Schorcht, akit a királyi gárda legújabb szokásainak megfelelően visszavásárlási opcióval bocsátott útjára. Ám nehogy azt higgyük, hogy ezek után elégedetten dőlt hátra a klub edzője, az egykori kiváló középpályás, Zvonimir Soldo: a horvát fejébe vette, hogy kölcsönkéri a Manchester Citytól a brazil Elanót.

Soldo nélküle sem lehet elégedetlen idei nyarával: a 2006-os világbajnokság bronzmérkőzésének résztvevői közül immáron hárManiche csapatát erősítik…

JÖTTEK-MENTEK

VFL WOLFSBURG
Érkezett: Julian Klamt (Wolfsburg II), Dennis Riemer (Wolfsburg II), Sebastian Polter (Wolfsburg II), Thomas Kahlenberg (Auxerre, 4 000 000), Mahir Saglik (Karlsruher, kölcsönből vissza), Jonathan Santana (San Lorenzo, kv.), Vlad Munteanu (Bielefeld, kv.), Alexander Laas (Bielefeld, kv.), Daniel Baier (Augsburg, kv.), Sergiu Radu (1. FC Köln, kv.), Michael Schulze (Wolfsburg II), Fabian Klos (Gifhorn), Karim Ziani (Marseille, 7 000 000), Fabian Johnson (1860 München, 1 000 000), Dennis Riemer (Wolfsburg II)
Távozott: Rick Hoogendorp (SVV Scheveningen), Kamani Hill (Guimaraes, ingyen), Alex (Guimaraes, i.), Cédric Makiadi (Freiburg, 900 000), Christopher Lamprecht (Holstein Kiel, i.), Josito Okubo (Kobe, 1 500 000), Patrick Platins (szl.), Daniel Adlung (Wolfsburg II), Sergiu Radu (Energie Cottbus, i.), Alexander Laas (Wolfsburg II), Patrick Platins (szl.), Vlad Munteanu (Wolfsburg II), Daniel Adlung (Wolfsburg II), Caiuby (Duisburg, k.)
 
FC BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Andreas Görlitz (Karlsruher, kv.), Ivica Olic (Hamburg, i.), Holger Badstuber (Bayern München II), Anatolij Timoscsuk (Zenit, 11 000 000), Alexander Baumjohann (B. Mönchengladbach, i.), Thomas Müller (Bayern München II), Mario Gomez (VfB Stuttgart, 30 000 000), Edson Braafheid (Twente, 2 000 000), Danijel Pranjic (Heerenveen, 7 700 000)
Távozott: Massimo Oddo (Milan, kv.), Lukas Podolski (1. FC Köln, 10 000 000), Mats Hummels (Borussia Dortmund, 4 200 000), Zé Roberto (Hamburger SV, i.), Stephan Fürstner (Greuther Fürth), Lúcio (Inter, 8 000 000), Tim Borowski (Werder Bremen, nem hozták nyilvánosságra az összeget)
 
VFB STUTTGART
Érkezett: Manuel Fischer (TuS Koblenz, kv.), Julian Schieber (VfB Stuttgart II), Matthias Schwarz (Ingolstadt, i.), Stefano Celozzi (Karlsruher, 2 500 000), Alessandro Riedle (Grasshoppers, 150 000), Patrick Funk (VfB Stuttgart II), Daniel Didavi (Stuttgart II)
Távozott: Danijel Ljuboja (szl.), Mario Gomez (Bayern München, 30 000 000), Georges Mandjeck (Kaiserslautern, k., i.)
 
HERTHA BSC
Érkezett: André Lima (Sao Paulo, kv.), Christoph Janker (1899 Hoffenheim, i.), Fanol Perdedaj (Hertha U19), Artur Wichniarek (Bielefeld, 700 000)
Távozott: Andrej Voronin (Liverpool, kv.), Christian Fiedler (visszavonult), Marko Pantelics (szl.), Sofian Cahed (szl.), Florian Riedel (Hertha II), Marko Babic (szl.), Josip Simunic (1899 Hoffenheim, 7 000 000), André Lima (Botafogo, k.), Ibrahima Traore (Augsburg), Leandro Cufré (Monaco, kv.)
 
HAMBURGER SV
Érkezett: Tolgay-Ali Arslan (Borussia Dortmund U19, i.), Miroslav Stepanek (Kapfenberg, kv.), Änis Ben-Hatira (MSV Duisburg, kv.), Zé Roberto (Bayern München, i.), Robert Tesche (Bielefeld, 1 000 000), Christian Gross (Hamburger SV II), Kai-Fabian Schulz (Hamburger SV II, i.), Eljero Elia (Twente, 9 000 000), Tom Mickel (Cottbus II, i.), Maximilian Beister (Hamburg U19), Hanno Behrens (Hamburg U19), Marcus Berg (Groningen, 10 000 000), Volker Schmidt (Hamburg II)
Távozott: Ivica Olic (Bayern München, i.), Sascha Kirschstein (RW Ahlen, i.), Rouwen Hennings (St. Pauli, 600 000), Thimothée Atouba (Ajax), Bastian Reinhardt (szl.), Raphael Wolf (Kapfenberg, i.), Halid Szinuh (szl.), Macauley Chrisantus (Karlsruhe, kölcsönbe), Michael Gravgaard (Nantes, kv.), Albert Streit (Schalke 04, kv.), Timo Kunert (szl.), Tomás Rincón (Deportivo Tachira, kv.), Marcel Ndjeng (Augsburg)
 
BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Giovanni Federico (Karlsruhe, kv.), Kevin Grosskreutz (RW Ahlen, i.), Mats Hummels (Bayern München, 4 200 000), Yasin Öztekin (B. Dortmund II), Christopher Kullmann (B. Dortmund II), Markus Feulner (Mainz, i.), Dimitar Rangelov (Cottbus, 1 000 000), Sven Bender (1860 München, játékoscsere), Marc Hornschuh (B. Dortmund II), Marcel Höttecke (B. Dortmund II), Julian Koch (B. Dortmund II)
Távozott:
Kevin-Prince Boateng (Tottenham, kv.), Antonio Rukavina (1860 München, jcs.), Markus Brzenska (Cottbus, 400 000), Lee Jung-Pjo (al-Hilal, i.), Daniel Gordon (Oberhausen), Giovanni Federico (Bielefeld, i.), Alexander Frei (FC Basel, 4 250 000)
 
TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Marco Terrazzino (Hoffenheim U19), Christian Eichner (Karlsruhe, i.), Maicosuel (Deportivo Brasil, 4 500 000), Jens Grahl (Greuther Fürth, i.), Prince Tagoe (al-Ittifak, i.), Franco Zuculini (Racing Club, 4 600 000), Josip Simunic (Hertha, 7 000 000), Kevin Conrad (Hoffenheim II), Manuel Gulde (Hoffenheim II), Philipp Klingmann (Hoffenheim II)
Távozott: Daniel Bernhardt (VfR Aalen), Boubacar Sanogo (Werder Bremen, kv.), Selim Teber (E. Frankfurt, i.), Christoph Janker (Hertha, i.), Steffen Haas (Offenbach, 25 000), Kai Herdling (Hoffenheim II)
 
SCHALKE 04
Érkezett: Marvin Pourie (1860 München, kv.), Albert Streit (Hamburg, kv.), Jan Morávek (Bohemians Praha, 1 500 000), Emin Yalin (Nürnberg II, i.), Marvin Pachan (Schalke U19), David Loheider (Schalke U19), Predrag Sztevanovics (Schalke U19), Vassziliosz Pliacikasz (AEK Athén, 400.000), Zé Roberto (Flamengo, kv.), Lewis Holtby (Aachen, 3 000 000), Emin Yalin (Nürnberg II)
Távozott: Orlando Engelaar (PSV, 4 000 000), Mladen Krsztajics (Partizan, i.), Ralf Fährmann (E. Frankfurt, i.)
 
BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Pierre De Wit (Osnabrück, kv.), Assimiou Touré (Osnabrück, kv.), Tevfik Köse (Kayserispor, kv.), Daniel Schwaab (Freiburg, 250 000), Stefan Reinartz (Nürnberg, kv.), Theofanisz Gekasz (Portsmouth, kv.), Sami Hyypiä (Liverpool, i.), Eren Derdiyok (FC Basel, 5 000 000), Fabian Giefer (Leverkusen II)
Távozott: Henrique (Barcelona, kv.), Angelosz Hariszteasz (Nürnberg, kv.), Erik Domaschke (Wehen, i.), Karim Haggui (Hannover, i.), Constant Djakpa (Hannover, k., 400 000), Bernd Schneider (vv.), Vratislav Gresko (szl.), Király Gábor (Barnsley, kv.), Pirmin Schwegler (E. Frankfurt, 500 000)
 
WERDER BREMEN
Érkezett: Tim Borowski (Bayern München, nem hozták nyilvánosságra az összeget), John Mosquera (SönderjyskE, kv.), Carlos Alberto (Vasco, kv.), Szaid Huszejinovics (Kaiserslautern, kv.), Boubacar Sanogo (Hoffenheim, kv.), Timo Perthel (Bremen II), Marcelo Moreno (Sahtar Doneck, 2 000 000), Torsten Oehrl (Bremen II), Marko Marin (Mönchengladbach, 8 200 000), Dominik Schmidt (Bremen II)
Távozott: Claudio Pizarro (Chelsea, kv.), Alekszandrosz Ciolisz (Panathinaikosz, kv.), Max Kruse (FC St. Pauli, i.), Kevin Schindler (Augsburg, k., 150 000), Frank Baumann (vv.), Diego (Juventus, 24 500 000), Nico Pellatz (Apollon Limasszol, i.)
 
HANNOVER 96
Érkezett: Valdet Rama (FC Ingolstadt, i.), Karim Haggui (Leverkusen, i.), Sofien Chahed (Hannover 96 II), Constant Djakpa (Leverkusen, k., 400 000), Manuel Schmiedebach (Hannover 96 II)
Távozott: Michael Tarnat (vv.), Frank Fahrenhorst (Duisburg, i.), Gaétan Krebs (Karlsruhe, i.), Salvatore Zizzo (F. Düsseldorf, k.), Valérien Ismaël (vv.), Bastian Schulz (Kaiserslautern, 100 000), Csavdar Jankov (Duisburg, kv.), Patrick Herrmann (Osnabrück), Fathi Yigitusagi (Erzgebirge Aue)
 
1. FC KÖLN
Érkezett: Lukas Podolski (Bayern München, 10 000 000), Sebastian Freis (Karlsruhe, i.), Stephan Salger (Köln U19), José Vunguidica (Köln U19), Lukas Nottbeck (Köln II), Sebastian Zielinsky (Köln II), Christian Clemens (Köln II), Alexander Vaassen (Köln II), Maniche (Atletico Madrid, i.), Christopher Schorch (Real Madrid B, 1 000 000), Christian Clemens (Köln II)
Távozott: Matthias Scherz (vv.), Sergiu Radu (Wolfsburg, kv.), Miro Varvodic (Hajduk, kv.), Thomas Broich (Nürnberg, i.), Nemanja Vucsicsevics (szl.)
 
EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Marcel Heller (MSV Duisburg, kv.), Cenk Tosun (Frankfurt U19), Sebastian Jung (Frankfurt II), Ralf Fährmann (Schalke 04, i.), Selim Teber (1899 Hoffenheim, i.), Maik Franz (Karlsruher, 750 000), Marcos Alvarez (Frankfurt II), Pirmin Schwegler (Bayer Leverkusen, 500 000)
Távozott: Michael Fink (Besiktas, i.), Kreso Ljubicic (Hajduk, i.), Junicsi Inamoto (Rennes, i.), Alexander Krük (VfL Osnabrück, kv.), Léonard Kweuke (DAC, kv.), Norman Theuerkauf (Braunschweig)
 
VFL BOCHUM
Érkezett: Kevin Vogt (Bochum U19), Andreas Luthe (Bochum II), Andreas Johansson (Halmstads, 400 000), Zlatko Dedic (Frosinone, 800 000)
Távozott: Heinrich Schmidtgal (Oberhausen, i.), Danny Fuchs (Kaiserslautern, i.), Ivo Ilicevic (Kaiserslautern, k.), David Zajas (Velbert, i.), Marcin Mieciel (Legia, i.), Andreas Lengsfeld (szl.), Oliver Schröder (Hansa Rostock), Sinan Kaloglu (Vitesse)
 
BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Thorben Marx (Bielefeld, i.), Tim Heubach (Mönchengladbach II), Tony Jantschke (Mönchengladbach U19), Sebastian Svárd (Hansa Rostock, kv.), Marcel Meeuwis (Roda, 1 500 000), Roman Neustädter (Mainz, i.), Marco Reus (Ahlen, 1 000 000), Fabian Bäcker (Mönchengladbach U19), Raúl Bobadilla (Grasshoppers, 4 200 000), Juan Arango (Mallorca, 3 600 000)
Távozott: Alexander Baumjohann (Bayern München, i.), Tomas Galásek (vv.), Soumaila Coulibaly (FSV Frankfurt), Sharbel Touma (Iraklisz Szaloniki, i.), Johannes van den Bergh (F. Düsseldorf, 100 000), Marko Marin (Werder Bremen, 8 200 000), Sebastian Schachten (Paderborn, k., 50 000), Marcel Ndjeng (FC Augsburg, 350 000), Patrick Paauwe (VVV-Venlo, i.)
 
SC FREIBURG
Érkezett: Stefan Reisinger (Greuther Fürth, i.), Manuel Salz (Stuttgarter Kickers, i.), Cédric Makiadi (Wolfsburg, 900 000), Csa Du Ri (TuS Koblenz, i.), Mensur Mujdza (NK Zagreb, 500 000), Oliver Baumann (Freiburg II), Felix Bastians (Young Boys, 200 000)
Távozott: Daniel Schwaab (Leverkusen, 250 000), Vitalij Rogyionov (BATE Boriszov, kv.), Maximilian Mehring (szl.), Michael Müller (Saarbrücken, kv.), Kevin Schlitte (Hansa Rostock, 200 000), Manuel Konrad (Unterhaching, i.), Ali Günes (Kasimpasa), David Targamadze (FC Aarau, k.)
 
1. FSV MAINZ 05
Érkezett: Filip Trojan (FC St. Pauli, i.), Heinz Müller (Barnsley, 300 000), Dzsamal Hamza (Zamalek, 50 000), Eugen Polanski (FC Getafe, k., 400 000), Jan Kirchhoff (Mainz U19), Andre chürrle (Mainz U19), Pierre Kleinheider (Mainz II), Andreas Ivanschitz (Panathinaikosz, 1 000 000), Viktor Riske (Mainz II), André Schürrle (Mainz U18), Filip Trojan (St. Pauli, i.)
Távozott:
Markus Feulner (Borussia Dortmund, i.), Robert Flessers (Ingolstadt, i.), Roman Neustädter (Mönchengladbach, i.), Daniel Ischdonat (szl.), Christian Demirtas (Karlsruher SC, i.), Delron Buckley (Anorthoszisz), Mario Vrancic (RW Ahlen, k.), Nejmeddin Daghfous (Paderborn)
 
1. FC NÜRNBERG
Érkezett: Tomasz Welnicki (Bochum U19, i.), Angelosz Hariszteasz (Leverkusen, kv.), Jonatan Kotzke (Nürnberg II), Manuel Stiefler (Nürnberg II), Güngör Kaya (Bochum U19), Thomas Broich (1.FC Köln, i.)
Távozott: José Gonçalves (Hearts, kv.), Stefan Reinartz (Leverkusen, kv.), Mario Breska (APOEL Nicosia, 200 000), Alekszandar Mitreszki (FC Sion, i.), Dominik Reinhardt (Augsburg, k.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik