A Werder hátrányból fordítva ütötte el a továbbjutástól Hajnalékat

Vágólapra másolva!
2009.01.28. 21:12
A Werder Bremen hátrányból fordítva harcolta ki a továbbjutást a Német Kupa nyolcaddöntőjéből. A brémaiak 2–1-re nyertek a Dortmund otthonában. A Leverusen sima 3–1-gyel lépte le a Cottbust. A Bayern, a Hamburg, a Mainz és a Schalke már tegnap kiharcolta a továbbjutást.
Egy kupacban a brémaiak: hátrányból fordítva jutottak tovább
Fotó: Reuters
Egy kupacban a brémaiak: hátrányból fordítva jutottak tovább
Egy kupacban a brémaiak: hátrányból fordítva jutottak tovább
Fotó: Reuters
Egy kupacban a brémaiak: hátrányból fordítva jutottak tovább

A Német Kupa nyolcaddöntőjében megismétlődött az egy évvel ezelőtti párosítás. Akkor 2–1-re nyert a Dortmund, ilyen tekintetben sem örültek volna az ismétlésnek a brémaiak.

HALÁLOS BALESET A LELÁTÓN

Lezuhant a lelátóról és belehalt sérüléseibe egy szurkoló a nemrég véget ért dortmundi Német Kupa-mérkőzés előtt. A rendőrség és az ügyészség közlése szerint a szerencsétlenül járt húszéves férfit azonnal elsősegélyben részesítették, majd kórházba szállították, de az életét már nem sikerült megmenteni.
A hazaiaknál nem játszhatott sérülés miatt Dede, Sebastian Kehl és Mats Hummels sem, Hajnal Tamás viszont kezdőként kapott szerepet Jürgen Klopptól. A brémaiaknál az utolsó pillanatig kérdéses volt Naldo szereplése, aki végül nem tudta vállalni a játékot, mint ahogy hiányzott Daniel Jensen és Aaron Hunt is.

A mérkőzés mégis kísértetiesen hasonlóan indult az egy évvel korábbihozi: az első lövés ugyan a Werder új szerzeményének, Alekszandrosz Ciolisznak a nevéhez fűződött, utána viszont átvette a kezdeményezést a Dortmund. A nyári eb-t sérülés miatt hamarabb befejező svájci csatár, Alexander Frei pedig a 11. percben meg is szerezte a vezetést csapatának. Az akció egy vitatott labdaszerzéssel indult, ám ez nem zavarta Mohamed Zidant, aki remek ütemben továbbított Freihez, a csatár pedig Tim Wiese lábai között a hálóba talált.

Rendkívül zaklatott hangulatban zajlott a mérkőzés, sok volt a szabálytalanság. A Werder a félidő közepéig nem találta a saját játékát, utána viszont előbb Claudio Pizarro előtt adódott két lehetőség is, majd pedig egy szöglet után alakult ki hatalmas kavarodás a Dortmund kapuja előtt, de egyikből sem lett gól. A félidő krónikájához tartozik még, hogy a 25. percben Diegót szerelték gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, a bíró sípja azonban néma maradt. Zidan lőtt még kapufát a hajrában, de az eredmény már nem változott.

A második játékrész elején kétszer is megvillant Hugo Almeida, először leshelyzetből szerzett fejes gólt, amit természetesen a bíró nem adott meg, nem sokkal később egy kiugratás után lőtt Roman Weidenfellerbe. Ezután Zidannak és Freinek is megvolt a lehetősége a második gól megszerzésére, de a helyzetek kimaradtak.

Látszott, hogy komolyan gondolja a Werder az egyenlítést. A kihagyott Dortmund lehetőségek a foci íratlan szabályai szerint a 62. percben meg is bosszulták magukat: Almeida húsz méteres lövése akadt be, megszerezve ezzel az egyenlítő találatot. A gól után Klopp lehozta az ezúttal halványabban játszó Hajnalt.

A 80. percben már az vezetést is átvette a Bremen: egy szabadrúgás után Pizarro elé került a labda, aki kíméletlenül a kapuba bombázott. A hátralevő időben még próbálkozott a Dortmund, de igazi egyenlítési lehetősége már nem akadt. Így csak az eredmény tekintetében ismétlődött meg az egy évvel ezelőtti párharc, a továbbjutásnak ezúttal Brémában örülhettek.

Az ezzel egy időben zajló másik nyolcaddöntőn a Bayer Leverkusen két góllal bizonyult jobbnak a Cottbusnál.

NÉMET KUPA

NYOLCADDÖNTŐ
Borussia Dortmund–Werder Bremen 1–2 (Frei 11., ill. Almeida 62. Pizarro 80. )
Bayer Leverkusen–Cottbus 3–1 (Helmes 12., Kadlec 29., Augusto 43. ill. Skela 90.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik