CS. B. 2021.09.24 13:17 Frissítve: 2021.09.24 13:38

Videó: az alelnök pénzt osztott az ellenfél játékosainak – vizsgálat indult

Szerdán beszámoltunk róla, hogy a suriname-i alelnök, a 60 esztendős Ronnie Brunswijk pályára lépett a tulajdonában álló Inter Moengotapoéban a CONCACAF Bajnokok Ligája előszobájának számító CONCACAF-ligában. A politikus a nemzetközi klubmeccsen pályára lépők közül immár a legidősebbnek számít, de üröm az örömben, hogy a Sky Sports információi szerint az észak- és közép-amerikai, valamint a karibi térség (CONCACAF) labdarúgó-szövetsége vizsgálatot indított vele szemben, amiért pénzt osztott az ellenfél játékosainak.

 

A 60 éves Ronnie Brunswijk saját csapatában lépett pályára a CONCACAF-ligában (Fotó: AFP)
A 60 éves Ronnie Brunswijk saját csapatában lépett pályára a CONCACAF-ligában (Fotó: AFP)

 

Mozgalmas napja volt Ronnie Brunswijknek kedden, amikor csapatkapitányként a fiával, Damian Brunswijkkel karöltve játszott a Moengotapoe színeiben a C. D. Olimpia elleni meccsen, amelyen 6–0-ra kikaptak az alelnökről elnevezett Ronnie Brunswijk Stadionban.

A mérkőzés után az egyik közösségi oldalon megjelent egy videó, melyen az látható, hogy az Interpol által drogcsempészetért körözött politikus félmeztelenül az ellenfél játékosainak pénzt oszt a vendégek öltözőjében. A beszámolók szerint később egy aláírt C. D. Olimpia-mezzel távozott a helyiségből – a gesztus nem tetszett a CONCACAF-nak, a szervezet sajtóközleményében az áll, hogy eljárás indul a 60 éves Ronnie Brunswijk ellen.

A New York Times azt írja, hogy a korábbi gerillavezér Brunswijk szeret jótékonykodni, a Dél-Amerika északi részén fekvő Suriname-ban Robin Hoodként emlegetik, mivel egy bank kifosztását követően szétosztotta a zsákmányt a lakosság között. De arra is volt precedens, hogy egy helikopterből szórt ki pénzt a lakosságnak. 

A suriname-i alelnöknek jócskán van vaj a füle mögött, 2005-ben például fegyverrel fenyegetőzött egy futballmeccsen, 2012-ben pedig egy évre eltiltották, amikor az egyik játékvezető döntéseit élesen kritizálta.

2021.10.19 15:53:31

Minden más foci nemzetisport.hu

Alábbi cikkünkben összeállítottunk egy listát négy kedvenc játékosunk fényűző házáról. (x)

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.