Vb: Ronaldinho bevallotta az igazságot a Seamannek lőtt csodagóljáról

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.30. 12:58
null
Ronaldinho elismerte, hogy az angoloknak lőtt gólja nem volt teljesen szándékos (Fotó: AFP)
A 42 éves brazil legenda, Ronaldinho elismerte, hogy a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon lőtt csodagólja – amikor majd' 39 méterről átemelte az angolok nagyszerű kapusát, David Seamant – nem volt teljesen szándékos.

Ronaldinho csaknem 20 éve, 2002. június 21-én törte össze az angolok szívét, amikor majd' 39 méterről, szabadrúgásból bevette a legendás David Seaman kapuját, s góljával 2–1-re győzött Brazília a sizuokai negyeddöntőben.

A selecao megnyerte a Dél-Korea és Japán által közösen megrendezett tornát: az elődöntőben 1–0-val búcsúztatta Törökországot, a fináléban pedig 2–0-ra legyőzte Németországot, ezzel megszerezte ötödik vb-trófeáját.

A „háromoroszlánosok” felett aratott siker után Ronaldinho ragaszkodott hozzá, hogy a szabadrúgásgólja teljes mértékben tudatos volt, de most elismerte, hogy a szerencsefaktor is nagy szerepet játszott a győzelmet érő gólban.

„Nem, nem volt szándékos – idézte az aranylabdás kiválóságot a Sportbible.De sokat tanulmányoztuk az angolokat, és tudtuk, hogy a kapusuk egy kicsit előre szokott lépni a szabadrúgásoknál. Valójában elég szerencsés voltam, hogy a labda úgy került be, ahogy – sok angol bánatára és sok brazil örömére.”

A 97-szeres válogatottól azt is megkérdezték, hogy ez volt-e pályafutása legfontosabb gólja.

„Minden bizonnyal rendkívüli volt, mert bárhová megyek, az emberek erről a találatról kérdeznek” – mondta.

A korábban a PSG-ben, az FC Barcelonában és a Milanban is szereplő exjátékos azt is elárulta, hogy 2003-ban – mielőtt a Barcához igazolt – nagyon közel állt a Manchester Unitedhez való csatlakozáshoz.

„Noha sohasem próbáltam ki magam Angliában, néhányszor lett volna rá lehetőségem. Közvetlenül a Barcelona előtt majdnem a Manchester Unitedhez igazoltam. Már majdnem ott voltam. Utána szerepelhettem volna más angol kluboknál is, de végül egyik sem jött össze. Ugyanakkor nagyon hálás vagyok az angol szurkolóknak, olyan jól bánnak velem.”

RONALDINHO CSODAGÓLJA ANGLIA ELLEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik