CS. B. 2021.10.13 21:07 Frissítve: 2021.10.13 22:35

Vb: a FIFA-elnök nyitott Izrael és „szomszédai” rendezésére

Gianni Infantino nem gördítene akadályt egy Izrael, Palesztina és közel-keleti „szomszédaik” által megrendezett labdarúgó-világbajnokság elé a jövőben.

 

Gianni Infantino új ötlettel állt elő (Fotó: AFP)
Gianni Infantino új ötlettel állt elő izraeli megbeszélésein (Fotó: AFP)

 

Gianni Infantino a nemzetközi labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökeként először járt Izraelben, ahol terítékre került egy arab országokkal közös rendezésű világbajnokság lehetősége. Ehhez a politikai alapot a tavaly amerikai közvetítéssel megkötött Ábrahám-egyezmény jelenti, amelyben Izrael rendezte kapcsolatait az Egyesült Arab Emírségekkel, majd később Bahreinnel, Szudánnal és Marokkóval is. 

„Az Ábrahám-egyezmény létrejöttével miért ne rendezhetnénk egy világbajnokságot Izraelben? Közel-keleti szomszédai mellett Palesztina is részt vehetne a szervezésben” – idézte Gianni Infantino minapi kijelentését a The Athletic.

Ami a palesztinokat illeti, egyelőre hallani sem akarnak az ötletről, sőt, az insidethegames.biz információi szerint illetékes vezetőik még az Infantinóval leegyeztetett találkozójukat is lemondták.  

2021.10.17 21:31:37

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Remek tervek, kár, hogy esély sincs a megvalósításukra. Persze hogy a pénz miatt. Hiszen az a játékos, aki nem lép pályára, kevesebb jövedelemre tehet szert, nem beszélve arról, hogy az egyik pillanatról a másikra felbukkanó Nemzetek Ligája és a Konferencialiga fantázianevű sorozat jelzi, hogy a futballhatalmak mennyire adnak az érdekvédelemre.

2021.10.17 12:42:55

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem játszott jó formában a Proleter otthonában a TSC, a jövő héten a Partizan ellen ennél sokkal-sokkal több kell.

2021.10.17 15:02:10

Minden más foci VÉGH JÁNOS

Az NK Osijek magabiztosan hozta el a három pontot a Slaven Belupo otthonából.

2021.10.16 11:31:08

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

Új edző, új stadion, de 2–1-es vereség a Voluntari ellen – képgaléria a Sepsi OSK Arénáról!