MTI
M. B.
2023.02.03 09:58 Frissítve: 2023.02.03 10:12

Vb 2026: Messi bizonytalan, de szeretné, ha Scaloni maradna a kapitány

Lionel Messi egyelőre nem tudja, hogy játszani fog-e a 2026-os labdarúgó-világbajnokságon, de szeretné, ha még akkor is Lionel Scaloni lenne az argentin válogatott szövetségi kapitánya.

 

Messi szerint Scaloninak maradnia kell az argentin válogatott kispadján (Fotó: Getty Images)

A 35 éves, hétszeres aranylabdás játékos csapatkapitányként vezette diadalra a dél-amerikai együttest decemberben, Katarban, és még nem jelentette ki egyértelműen, hogy az ötödik világbajnoksága egyben pályafutása utolsó vb-je is volt.

A 2026-os tornát Mexikó, Kanada és az Egyesült Államok közösen rendezi, Messi akkor 39 éves lesz.

A futballista az Olé című újságnak adott, csütörtökön megjelentetett interjújában úgy fogalmazott: azt azért sokszor elmondta, hogy a kora miatt nem valószínű, hogy még egy világbajnokság belefér a karrierjébe.

„Imádok focizni, imádom, amit csinálok, és amíg jól érzem magam és fitt vagyok, addig élvezem és tovább folytatom. A következő vb azonban még nagyon messze van – nyilatkozott. – Meglátjuk, hogyan alakul a pályafutásom. Sok mindentől függ.”

A közeljövőre vonatkozó terveiről azt mondta, szeretne játszani a jövő évi Copa Americán az Egyesült Államokban és megvédeni címét az argentin válogatottal.

Még maradok, szeretném élvezni a mostani helyzetet”tette hozzá.

A szövetségi kapitány Lionel Scaloni jelenleg éppen tárgyal az argentin szövetséggel a szerződése meghosszabbításáról, de Messi szerint nem kérdés, hogy a szakembernek maradnia kell a poszton.

„Nagyon fontos a nemzeti csapat számára. Látványos lenne, ha folytatódna az általa elkezdett munka” – jelentette ki a játékos.

Messit arról is kérdezték, milyen volt visszatérni klubjához, a Paris Saint-Germainhez azok után, hogy Argentína a döntőben Franciaországot verte meg tizenegyesekkel úgy, hogy a másik oldalon csapattársa, Kylian Mbappé három gólt szerzett.

„Az ember nem akarja felhozni ezt a témát – emlékezett Messi arra utalva, hogy a 2014-es, brazíliai vb fináléjában ő is érezte ezt a keserűséget. – Voltam a másik oldalon én is, vesztettem el vb-döntőt és én sem akartam róla beszélni.”

„Az igazság az, hogy Kyliannal nincs probléma, éppen ellenkezőleg” – tette hozzá.

Messi várhatóan pályára lép az argentin válogatott márciusi, Buenos Aires-i barátságos mérkőzésein, melyeken a csapat ismét megünnepelheti a vb-diadalt a szurkolóival.

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.

2023.03.18 17:58:39

Minden más foci nemzetisport.hu

Huszonhét forduló után a TSC 55 ponttal a második helyen áll.

2023.03.18 13:33:13

Minden más foci nemzetisport.hu

A horvát bajnokság 3. helyén álló eszékiek immár nyolc tétmérkőzés óta nyeretlenek.