Vb 2022: veszélyben a vasárnapi Albánia–Anglia meccs

MTI, N. T.MTI, N. T.
Vágólapra másolva!
2021.03.25. 19:41
null
Az Air Albania stadion látképe (Fotó: AFP)
Veszélybe került a vasárnapi Albánia–Anglia labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzés megrendezése, mert a tiranai rendőrség nem garantálja a stadion környékének biztosítását.

A rendőrség illetékesei a kötelező stadionbejárás után kívülről is ellenőrizték a létesítményt, és azt tapasztalták, hogy a közelben működő vállalkozások – többnyire bárok – felszereltek számos vasasztalt, és azokhoz napernyőket rögzítettek, márpedig ezek elfoglalják az Air Albania stadion szinte összes bejáratát.

Rebani Jaupi, a tiranai rendőrség vezetője azt közölte az Albán Labdarúgó-szövetséggel (FSHF), hogy nem tudják megtenni a szükséges intézkedéseket a fennálló helyzet megváltoztatására, márpedig így a létesítmény nem felel meg a meccsrendezés biztonsági előírásainak.

Az FSHF március 3-án arra kérte a hatóságokat, rendeljék el a stadion mellett üzemelő boltok bezárását és az építmények leszerelését, de erre nemleges válasz érkezett.

„Az Anglia elleni mérkőzés lemondása katasztrofális következményekkel járna hazánkra, a válogatottra, és az albán labdarúgás imázsára nézve” – áll az FSHF csütörtöki közleményében.

A világbajnoki selejtezősorozat I-csoportjának az albánokon és az angolokon kívül tagja még Magyarország, Lengyelország, San Marino és Andorra is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik