MTI/N. T. 2021.03.25 19:41 Frissítve: 2021.03.25 19:56

Vb 2022: veszélyben a vasárnapi Albánia–Anglia meccs

Veszélybe került a vasárnapi Albánia–Anglia labdarúgó-világbajnoki selejtező mérkőzés megrendezése, mert a tiranai rendőrség nem garantálja a stadion környékének biztosítását.

 

Az Air Albania stadion látképe (Fotó: AFP)

A rendőrség illetékesei a kötelező stadionbejárás után kívülről is ellenőrizték a létesítményt, és azt tapasztalták, hogy a közelben működő vállalkozások – többnyire bárok – felszereltek számos vasasztalt, és azokhoz napernyőket rögzítettek, márpedig ezek elfoglalják az Air Albania stadion szinte összes bejáratát.

Rebani Jaupi, a tiranai rendőrség vezetője azt közölte az Albán Labdarúgó-szövetséggel (FSHF), hogy nem tudják megtenni a szükséges intézkedéseket a fennálló helyzet megváltoztatására, márpedig így a létesítmény nem felel meg a meccsrendezés biztonsági előírásainak.

Az FSHF március 3-án arra kérte a hatóságokat, rendeljék el a stadion mellett üzemelő boltok bezárását és az építmények leszerelését, de erre nemleges válasz érkezett.

„Az Anglia elleni mérkőzés lemondása katasztrofális következményekkel járna hazánkra, a válogatottra, és az albán labdarúgás imázsára nézve” – áll az FSHF csütörtöki közleményében.

A világbajnoki selejtezősorozat I-csoportjának az albánokon és az angolokon kívül tagja még Magyarország, Lengyelország, San Marino és Andorra is.

2021.09.27 00:10:59

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Alaphelyzet, hogy a tét növekedésével javul a teljesítmény, azonban gyakran megesik, hogy egy ponton túl az izgalmi állapot robban, utána egyre több lesz a hiba, mi több, le is blokkolhatunk.

2021.09.26 16:08:41

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), PÓR KÁROLY (percről percre)

A DAC a hétközi kupakiesés után a bajnokságban sem tudott javítani a Spartak Trnava ellen.

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.