Van már pénz, csak kissé fejnehéz lett a Marseille

Vágólapra másolva!
2017.08.03. 18:03
null
A Marseille nagyobb támadópotenciállal vághat neki az új idénynek (Fotó: AFP)
Tart a fesztiválok dandárja, végre felértékelődik a tanári pálya, kezdődik a gyümölcsvita a lekvár- és a pálinkalobbi között, mosolyogva nyitjuk fel a gázszámlás borítékot, legszívesebben elutaznánk last minutébe, túl vagyunk minden idők legjobb alapozásán, és mint a bolond, dolgozunk, hogy majd kicsit pihenhessünk – azaz idén is elérkeztünk a nyári átigazolási idényhez. Szokásunk szerint az angolokkal kezdtük heti transzferkörképünket, az olaszokkal folytattuk, majd a Bundesligán át elérkeztünk a Ligue 1-be.


Jó hírünk van az OLYMPIQUE MARSEILLE híveinek: hosszú évek, egészen pontosan 2013 nyara óta először elmondhatja magáról kedvenc csapatuk, hogy erősödött a nyáron.

Azóta elment ugyanis Mathieu Valbuena, Jordan Ayew, Giannelli Imbula, Florian Thauvin, Dimitri Payet, Mario Lemina, André Ayew, Jérémy Morel, André-Pierre Gignac, Nicolas N'Koulou, Steve Mandanda, Lassana Diarra, Michy Batshuayi, Benjamin Mendy (igen, az a Benjamin Mendy) és Georges-Kévin N'Koudou, akikből össze lehetne rakni akár egy Mandanda – L. Diarra, Morel, N'Koulou, B. Mendy – Imbula, Lemina – A. Ayew, Payet/Valbuena, Thauvin/ N'Koudou – Batshuayi/ Gignac/J. Ayew gárdát is.

Illetve: Florian Thauvint kétszer is kölcsönadta egykori csapatának a Newcastle United, most tizenegy millió euróért visszapostázta a 18.35 millió euróért elvitt, a múlt télen a válogatottban is debütáló szélsőt, támadó középpályást, míg a harminckét esztendős kapus, Steve Mandanda kikalandozta magát Angliában, s jutányos áron hazaengedte a Crystal Palace, amely tavaly ingyen szerezhette meg.

Az új tulajdonos, Frank McCourt első nagy halaként Dimitri Payet még januárban megtért a Premier League-ből, és rajta sokat bukott az OM, hiszen 15 millió euróért adta el a West Hamnek, és majdnem kétszer annyiért vásárolta vissza.

A tavalyi nagy vételek a középpályás-szélső Rémy Cabella, a középső középpályás Morgan Sanson és Patrice Evra voltak, most csatlakozott hozzájuk Clinton N'Jie, akit a Tottenham az Olympique Lyontól szerzett meg, de nagyon megbánta: a támadót 14.1 millió euróért igazolták át a londoniak, most hétért szabadultak meg tőle.

(omarmomani.blogspot.hu)
(omarmomani.blogspot.hu)

Két neves gall játékos is kölcsönben szerepelt a legutóbbi szezonban a kikötővárosban, de Bafétimbi Gomist és William Vainqueurt sem marasztalták, és felmondtak a nagy francia betegnek, Abou Diabynak is – szegény középpályás 2015-ben jött az Arsenaltól, és összesen 6, azaz hat mérkőzést játszott az OM-ben...

Komoly veszteséget nem szenvedett a nyáron a csapat, még akkor sem, ha a brazil középső védőt, Dóriát elviheti még a Hannover vagy a VfB Stuttgart, sőt érkezett nagy meglepetésre az Internazionale és a Juventus elől elhappolt brazil középpályás, Luiz Gustavo, a Radamel Falcao árnyékát megunó Valere Germain (édesapját, Brunót kétszer is leigazolta anno az OM), a már harmincegy esztendős, de még mindig remek formában lévő Adil Rami (vele 2021-ig kötöttek szerződést, egyéves hosszabbítási lehetőséggel), s visszatért milánói és genovai vendégjátékából az argentin csatár, Lucas Ocampos.

A következő nagy fogás Moussa lehet: vagy a celtices támadó, Dembélé, vagy még inkább a Newcastle középpályás mindenese, Sissoko. Előbbi helyett a B-terv a Manchester City Wilfried Bonyja, utóbbi esetén pedig a spanyol Javi García a Zenitből. Sokkal olcsóbb lenne náluk a volt lyoni szélső, Rasid Gezzal, akinek lejárt a szerződése az OL-lel.

Zenden nem keveredett Marseille-ben rossz társaságba, itt Mamadou Niang és Djibril Cissé között örül, mögötte Samir Nasri (Fotó: AFP)
Zenden nem keveredett Marseille-ben rossz társaságba, itt Mamadou Niang és Djibril Cissé között örül, mögötte Samir Nasri (Fotó: AFP)

 

Korábban tárgyalt állítólag az Olympique a Nice-szel Mario Balotelliről, ám a legújabb hírek szerint az új gólvágó vagy az Arsenaltól elvágyódó Olivier Giroud, vagy az AC Milan keretéből kirakott, régebbi OM-célpont Carlos Bacca lesz, akiért állítólag már tettek is egy húszmilliós ajánlatot, de leginkább szeretnék az olaszok ellen fordítani az ő kedvenc fegyverüket, a kölcsön plusz vételi opció kombót.

Giroud-t állítólag nem engedi el Arsene Wenger, ellenben Lucas Pérezről hajlandó lemondani, tizenötmillió eurós fájdalomdíj fejében.

Kiszemelt volt még a kölni Anthony Modeste is, őt azonban megvette egy kínai csapat 34.7 millió euróért, míg a Celtic még ennél is többet kért elsőre Dembéléért, de a franciák lealkudták az árat egészen húszmillióig – kérdés, kit választanak végül.

Javier Hernández maga választhatott, és végül is Marseille helyett visszatért Angliába, a szenegáli szélsőért, Ismaila Sarrért pedig bődületesen nagy pénzt ígért az OM-re rálicitáló Rennes.

Az Angers középpályása, Tanguy Ndombelé, pontosabban az ő játékjoga a transfermarkt.de szerint egymilliót ér, ám a várható vételárat legalább a négyszeresére növeli a Lyon, a St.-Étienne és a Fiorentina érdeklődése, s ha már Fiorentina: a marseille-iek élénken érdeklődnek Nikola Kalinic iránt.

Kiszemelt még az interes, tizenhárommillió euróért megszerezhető Sztevan Jovetics, és aki bírja még a gyűrődést, annak eláruljuk: Munir El Haddadi is az, csak éppen érte meg harmincmillió eurót kér a bevételi rekordra törő Barcelona.

Francia lapok szerint a Bayern Münchennél is bejelentkezett az Olympique, a vágy tárgya pedig nem más, mint Renato Sanches. Felvetődött még a középpályára a Crystal Palace-karmester Yohan Cabaye neve is, B-terv a szenegáli Krépin Diatta a norvég Sarpsborgból, ugyanakkor rá már a PSG és a Manchester United is felfigyelt.

Érdekes, hogy a védelembe elvétve akadnak kiszemeltek – mint az elefántcsontparti balhátvéd, Konan a Vitória Guimaraesből vagy az Empoli szélsőhátvédje, a francia Vincent Laurini –, pedig elkélne ott az erősítés.

Rava szárnyalt a kék-fehér mezben (Fotó: AFP)
Rava szárnyalt a kék-fehér mezben (Fotó: AFP)

 

A kapusposzton nem lesz baj – nemcsak Steve Mandanda okán mondhatjuk ezt, hanem az örökifjú, 2012-ben egy betegség miatt már visszavonuló, de aztán szerencsére felépülő Yohann Pelé miatt is, aki az elmúlt szezonban bekerült a Ligue 1 meglepetés-tizenegyébe. Előttük Adil Rami a stabil pont, de párjáról, a nemsokára szintén 32 éves Rolandóról ez nem mindig mondható el. A szlovák Tomás Hubocan velük egykorú, a nagy öreg Rod Fanni mindjárt 36, Dória nem kapott eddig bizalmat, míg a fiatalok, mint Gaël Andonian vagy Boubacar Kamara még tapasztalatlanok, bár utóbbit a szakértők nagyon dicsérik.

A bal szél Patrice Evráé, és igen, kitalálták, hogyan folytatódik a mondat: a csupa szív bal oldali mindenes is közelebb áll már a negyvenhez, mint a harminchoz. Helyettese a volt lyoni Henri Bedimo jóval fiatalabb nála, ő éppen a krisztusi korban tart, illetve felfedezésre vár a tizenéves Christopher Rocchia. Jobbhátvédekben nem dúskál az OM, kimondottan csak a japán Szakai Hiroki játszik ezen a poszton – a vezetőedző, Rudi Garcia a felkészülési meccsek során a jobbszélső Bouna Sarrt is kipróbálta itt, és nem is sült el rosszul.

Az első számú szűrő Luiz Gustavo, helyettese Grégory Sertic, középen Morgan Sanson, Maxime López és Rémy Cabella bevethető, no és a nyári Konföderációs Kupán is látott kameruni André Zambo Anguissa.

A szélsőként is hasznos Cabella mellett az új csapatkapitány, Dimitri Payet és Florian Thauvin is képes karmesterkedni, Sarr és Lucas Ocampos mind a két szélen hasznosan futballozik, utóbbi középcsatárként is fungál, Clinton N'Jie pedig középső támadó és szélső, a korszellemnek megfelelően – nagy kérdés, mi lesz szegény Valere Germainnel, aki ugyan mesterhármassal mutatkozott be új csapatában az Európa-ligában, de ha marad a 4–3–3-as vagy visszatér az elmúlt szezon elején használt 4–2–3–1-es hadrend, és érkezik Bacca/Kalinic/Jovetics, akkor itt is a kispadra szorul, mint Monacóban.

(Transfermarkt)
(Transfermarkt)

 

LIGUE 1, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2017

AMIENS
Érkezett: Mathieu Bodmer (Guingamp, i.), Jean-Christophe Bouet (Dunkerque, i.), Brighton Labeau (Monaco B, ingyen), Gaël Kakuta (Hopej China Fortune, i.), Prince Gouano (Atalanta i.), Sekou Baradji (egyesült nélküli)
Kölcsönbe: Jean-Luc Dompé (Standard Liege)
Távozott: Joachim Eickmayer (Les Herbiers, i.), Richard Soumah (Maccabi Petah Tikva), Aboubakar Kamara (szl.), Aboubakar Kamara (Fulham, 6.000.000)
Kölcsönbe: Jordan Lefort (Quevilly)
Kölcsönből vissza: Junior Tallo (Lille)

ANGERS
Érkezett: Enzo Crivelli (Bordeaux, 4.000.000), Baptiste Guillaume (Lille, 2.000.000), Lassana Coulibaly (Bastia, 2.000.000), Angelo Fulgini (Valenciennes, 1.400.000), Loic Puyo (Nancy, i.), Wilfried Kanga (PSG U19, i.), Saliou Ciss (Valenciennes)
Kölcsönből vissza: Goran Karanovic (Sochaux), Yoane Wissa (Laval)
Távozott: Nicolas Pepe (Lille, 10.000.000), Famara Diédhiou (Bristol City, 6.000.000), Pablo Martinez (Racing Strasbourg), Dzsamel Szaihi (szl.), Issa Cissokho (szl.), Cheikh Ndoye (Birmingham City, i.), Goran Karanovic (szl.), Grégory Bourillon (Chateauroux, i.), Dickson Nwakaeme (szl.)
Kölcsönbe: Yoane Wissa (AC Ajaccio), Férébory Doré (Clermont Foot)
Kölcsönből vissza: Kévin Bérigaud (Montpellier), Jonathan Bamba (St.-Étienne)

GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Youssouf Sabaly (PSG, 4.000.000), Lukas Lerager (Waregem, 3.500.000), Alexandre Mendy (Guingamp, 600.000), Benoit Costil (Stade Rennais, i.), Vukasin Jovanovics (Zenit, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Pablo (Corinthians), Théo Pellenard (Paris FC), Frédéric Guilbert (Caen), Enzo Crivelli (Bastia), Cédric Yambéré (APOEL Nicosia), Pablo (Corinthians)
Távozott: Adam Unasz (Napoli, 10.000.000), Enzo Crivelli (Angers, 4.000.000), Jérémy Ménez (Antalyaspor, 1.500.000), Cédric Yambéré (Dijon, 500.000), Cédric Carrasso (szl.), Nicolas Maurice-Belay (szl.), Abdou Traoré (szl.), Frédéric Guilbert (Caen, 1.500.000), Nicolas Pallois (Nantes, 2.000.000), Kévin Soni (Peralada, i.), Pablo (Corinthians, 3.000.000)
Kölcsönbe: Paul Bernardoni (Clermont)
Kölcsönből vissza: Youssouf Sabaly (PSG), Vukasin Jovanovics (Zenit)

CAEN
Érkezett: Alexander Djiku (Bastia, 2.000.000), Stef Peeters (St.-Truiden, 1.500.000), Baissama Sankoh (Guingamp, 500.000), Brice Samba (Olympique Marseille, i.), Frédéric Guilbert (Bordeaux, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Jordan N’Kololo (Laval), Christian Kouakou (Nimes)
Távozott: Jean-Victor Makengo (Nice, 5.000.000), Jordan Adéoti (Auxerre, i.), Sziam Ben Jusszef (Kasimpasa, i.), Steed Malbranque (visszavonult)
Kölcsönbe: Pape Sané (Auxerre), Paul Reulet (Boulogne), Chaker Alhadhur (Chateauroux)
Kölcsönből vissza: Frédéric Guilbert (Bordeaux)

DIJON
Érkezett: Wesley Lautoa (Lorient, 1.500.000), Cédric Yambéré (Bordeaux, 500.000), Wesley Said (Rennes), Benjamin Jeannot (Lorient)
Kölcsönbe: Naim Szliti (Lille)
Kölcsönből vissza: Mamadou Thiam (Clermont), Jessy Benet (Avranches)
Távozott: Lois Diony (St.-Étienne, 10.000.000), Pierre Lees Melou (Nice, 5.000.000), Jordan Loties (Eupen, i.), Junisz Abdelhamid (Stade Reims), Jessy Benet (szl.), Romain Amalfitano (szl.), Usszama Haddadi (szl.), Cédric Varrault (szl.), Jérémie Bela (Albacete, i.)
Kölcsönből vissza: Marvin Martin (Lille)

GUINGAMP
Érkezett: Lebogang Phiri (Bröndby, i.), Abdoul Camara (Derby County, i.), Felix Eboa Eboa (PSG B), Marcus Thuram (Sochaux), Pedro Rebocho (Benfica), Marc-Aurele Caillard (Clermont Foot), Franck Tabanou (Swansea City, i.)
Kölcsönből vissza: Benjamin Angoua (New England Revolution)
Távozott: Alexandre Mendy (Bordeaux, 600.000), Baissama Sankoh (Caen, 500.000), Nill De Pauw (Zulte Waregem, 350.000), Dorian Léveque (PAOK Szaloniki, i.), Cheick Traoré (Chateauroux, i.), Johnny Placide (szl.), Mathieu Bodmer (Amiens, i.), Romain Salin (Sporting CP, i.)
Kölcsönből vissza: Marcal (Benfica)

LILLE
Érkezett: Luiz Araújo (Sao Paulo, 10.500.000), Nicolas Pepe (Angers, 10.000.000), Thiago Mendes (Sao Paulo, 9.000.000), Kévin Malcuit (St.-Étienne, 9.000.000), Edgar Ié (Belenenses, 5.500.000), Xeka (Braga, 5.000.000), Naim Szliti (Red Star FC, 2.000.000), Fodé Ballo-Touré (PSG B, i.), Chahreddine Boukholda (AS Monaco B, i.), Kouadio-Yves Dabila (AS Monaco B, i.), Thiago Maia (Santos, 14.000.000)
Kölcsönbe: Ezequiel Ponce (AS Roma), Caju (Santos, 500.000)
Kölcsönből vissza: Junior Tallo (Amiens), Baptiste Guillaume (Racing Strasbourg), Lenny Nangis (Bastia), Soualiho Meité (Zulte Waregem), Marvin Martin (Dijon)
Távozott: Soualiho Meité (Zulte Waregem, 5.100.000), Sébastien Corchia (Sevilla, 5.000.000), Baptiste Guillaume (Angers, 2.000.000), Franck Béria (visszavonult), Marko Basa (szl.), Rio Mavuba (Sparta Praha, i.)
Kölcsönbe: Gabriel (Troyes), Naim Szliti (Dijon)
Kölcsönből vissza: Xeka (Braga), Rony Lopes (AS Monaco), Ricardo Kishna (Lazio), Stoppila Sunzu (Sanghaj Senhua), Naim Szliti (Red Star FC), Nicolas de Préville (Oostende)

METZ
Érkezett: Gerónimo Poblete (Colón, i.), Quentin Beunardeau (Tubize, i.), Moussa Niakhaté (Valenciennes), Nolan Roux (St.-Étienne), Cafú (Lorient)
Kölcsönből vissza: Habib Diallo (Stade Brest), Hamza Szahi (Epinal)
Távozott: David Oberhauser (Plataniasz, i.), Hamza Szahi (Auxerre), Guido Milan (Tiburones Rojos, i.), Franck Signorino (szl.), Kavasima Eidzsi (szl.), Georges Mandjeck (Sparta Praha, 1.300.000), Ismaila Sarr (Rennes, 17.000.000)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Hannover), Cheick Diabaté (Osmanlispor)

MONACO
Érkezett: Youri Tielemans (Anderlecht, 25.000.000), Terence Kongolo (Feyenoord, 15.000.000), Soualiho Meité (Waregem, 8.000.000), Jordi Mboula (Barcelona U18, 3.000.000), Diego Benaglio (Wolfsburg, i.), Jordy Gaspar (Olympique Lyon, i.), Adama Diakhaby (Rennes, 10.000.000)
Kölcsönből vissza: Gil Dias (Rio Ave), Dinis Almeida (Belenenses), Corentin Jean (Toulouse), Elderson (Sporting Gijón), Jusszef Ait Benasszer (Nancy), Ilyes Chaibi (AC Ajaccio), Jonathan Mexique (Red Star), Adama Traoré (Rio Ave), Rony Lopes (Lille), Allan Saint-Maximin (Bastia), Lacina Traoré (Sporting Gijón)
Távozott: Bernardo Silva (Manchester City, 50.000.000), Valere Germain (Olympique Marseille, 8.000.000), Corentin Jean (Toulouse, 3.500.000), Elderson (Sivasspor), Nabil Dirar (Fenerbahce, 3.500.000), Morgan De Sanctis (visszavonult), Abdou Diallo (Mainz, 5.000.000), Tiemoué Bakayoko (Chelsea, 40.000.000), Benjamin Mendy (Manchester City, 57.500.000)
Kölcsönbe: Jonathan Mexique (Cercle Bruges), Irvin Cardona (Cercle Bruges), Jordy Gaspar (Cercle Bruges)

MONTPELLIER
Érkezett: Jérémie Porsan-Clemente (Olympique Marseille B, i.), Ruben Aguilar (Auxerre, i.), Benjamin Lecomte (Lorient, 2.500.000), Pedro Mendes (Rennais, 1.000.000), Giovanni Sio (Rennais, 2.200.000)
Kölcsönbe: Jonathan Ikoné (PSG), Facundo Píriz (Ahmat Groznij, i.)
Kölcsönből vissza: Kévin Bérigaud (Angers)
Távozott: Steve Mounié (Huddersfield, 13.000.000), Geoffrey Jourdren (Nancy, i.), Mathieu Deplagne (Troyes), Souleymane Camara (szl.), Mamadou N’Diaye (szl.), Cédric Mongongu (szl.)
Kölcsönből vissza: Jonathan Ikoné (PSG), Yacouba Sylla (Rennais)

NANTES
Érkezett: Kayembe (FC Porto B), Nicolas Pallois (Bordeaux, 2.000.000), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina, 2.500.000)
Kölcsönbe: Chidozie Awaziem (FC Porto B)
Kölcsönből vissza: Fernando Aristeguieta (CD Nacional)
Távozott: Amin Harit (Schalke, 8.000.000), Oswaldo Vizcarrondo (Troyes, i.), Rémy Riou (Alanyaspor, 1.000.000), Fernando Aristeguieta (Caracas FC, i.)
Kölcsönből vissza: Sérgio Oliveira (FC Porto), Felipe Pardo (Olympiakosz)

NICE
Érkezett: Jean-Victor Makengo (Caen, 5.000.000), Pierre Lees Melou (Dijon, 5.000.000), Adrien Tameze (Valenciennes, 800.000), Christophe Jallet (Lyon, i.)
Kölcsönből vissza: Szaid Benrahma (GFC Ajaccio), Dorian Caddy (Clermont Foot), Franck Honorat (Sochaux), Mouez Hassen (Southampton)
Távozott: Dorian Caddy (Quevilly, i.), Franck Honorat (Clermont, i.), Paul Baysse (Málaga, i.), Munir Obbadi (szl.), Alexy Bosetti (szl.)
Kölcsönbe: Szaid Benrahma (Chateauroux), Mouez Hassen (Chateauroux)
Kölcsönből vissza: Ricardo Pereira (FC Porto), Junesz Belhanda (Dinamo Kijev), Anasztasziosz Donisz (Juventus)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Bertrand Traoré (Chelsea, 10.000.000), Mariano Díaz (Real Madrid, 8.000.000), Marcelo Filho (Besiktas, 7.000.000), Ferland Mendy (Le Havre, 5.000.000), Marcal (Benfica, 4.500.000), Kenny Tete (Ajax, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Xeka (Braga), Rony Lopes (AS Monaco), Ricardo Kishna (Lazio), Stoppila Sunzu (Sanghaj Senhua), Naim Szliti (Red Star FC), Nicolas de Préville (Oostende), Louis Nganioni (Stade Brest), Clément Grenier (AS Roma), Romain Del Castillo (Bourg-en-Bresse), Olivier Kemen (GFC Ajaccio), Aldo Kalulu (Rennais)
Távozott: Alexandre Lacazette (Arsenal, 53.000.000), Corentin Tolisso (Bayern München, 41.500.000), Maxime Gonalons (AS Roma, 5.000.000), Mathieu Valbuena (Fenerbahce, 1.500.000), Jordy Gaspar (AS Monaco, i.), Rasid Gezzal (szl.), Maciej Rybus (Lokomotiv Moszkva, 1.750.000), Christophe Jallet (Nice, i.), Emanuel Mammana (Zenit, 16.000.000)
Kölcsönbe: Gaëtan Perrin (Orléans), Jean-Philippe Mateta (Le Havre), Olivier Kemen (GFC Ajaccio), Aldo Kalulu (Sochaux)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Florian Thauvin (Newcastle United, 11.000.000), Luiz Gustavo (Wolfsburg, 10.000.000), Valere Germain (AS Monaco, 8.000.000), Clinton N’Jie (Tottenham, 7.000.000), Adil Rami (Sevilla, 6.000.000), Steve Mandanda (Crystal Palace, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Baptiste Aloé (Valenciennes), Stéphane Sparagna (Auxerre), Lucas Ocampos (Genoa), Julien Fabri (Bourg-en-Bresse)
Távozott: Karim Rekik (Hertha, 2.500.000), Stéphane Sparagna (Boavista, i.), Brice Samba (Caen, i.), Julien Fabri (Stade Brest, i.), Abou Diaby (szl.), Baptiste Aloé (Valenciennes, i.), Bill Tuiloma (Portland Timbers, i.)
Kölcsönbe: Szaif-Eddin Haui (Troyes)
Kölcsönből vissza: Aaron Leya Iseka (Anderlecht), Florian Thauvin (Newcastle United), Bafétimbi Gomis (Swansea City), William Vainqueur (AS Roma), Zinédine Machache (Toulouse), Clinton N’Jie (Tottenham)

PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Yuri Berchiche (Real Sociedad, 16.000.000), Dani Alves (Juventus, i.)
Kölcsönből vissza: Youssouf Sabaly (Bordeaux), Jesé (Las Palmas), Jonathan Ikoné (Montpellier), Jean-Christophe Bahebeck (Pescara), Salvatore Sirigu (Osasuna)
Távozott: Jean-Kévin Augustin (RB Leipzig, 13.000.000), Youssouf Sabaly (Bordeaux, 4.000.000), Salvatore Sirigu (FC Torino, i.), Maxwell (visszavonult)
Kölcsönbe: Jonathan Ikoné (Montpellier)

RENNES
Érkezett: Faitout Maouassa (Nancy, 7.000.000), Brandon (RCD Mallorca, 3.000.000), Hamari Traoré (Stade Reims, 2.400.000), Benjamin Bourigeaud (Lens, 3.500.000), Ismaila Sarr (Metz, 17.000.000)
Kölcsönből vissza: Abdoulaye Diallo (Rizespor), Sébastien Salles-Lamonge (Le Havre), Kermit Erasmus (Lens), Yacouba Sylla (Montpellier)
Távozott: Gelson Fernandes (Eintracht Frankfurt, 500.000), Benoit Costil (Bordeaux, i.), Wesley Said (Dijon, 1.500.000), Ermir Lenjani (szl.), Sylvain Armand (visszavonult), Pedro Mendes (Montpellier, 1.000.000), Giovanni Sio (Montpellier, 2.200.000), Ermir Lenjani (Sion, i.), Adama Diakhaby (AS Monaco, 10.000.000)
Kölcsönből vissza: Aldo Kalulu (Olympique Lyon)

SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Lois Diony (Dijon, 10.000.000), Jorginho (Arouca, 1.000.000), Saidy Janko (Celtic), Assane Dioussé (Empoli, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Jonathan Bamba (Angers), Dylan Saint-Louis (Laval), Neal Maupay (Stade Brest)
Távozott: Kévin Malcuit (Lille, 9.000.000), Neal Maupay (Brentford, 2.000.000), Benjamin Corgnet (Racing Strasbourg, i.), Nolan Roux (Metz), Fabien Lemoine (Lorient, 1.000.000)
Kölcsönbe: Jonathan Bamba (Angers), Anthony Mounier (Atalanta), Pierre-Yves Poloma (Auxerre), Jorginho (Chaves)
Kölcsönből vissza: Jorginho (Arouca), Jordan Veretout (Aston Villa), Henri Saivet (Newcastle United)

RACING STRASBOURG
Érkezett: Benjamin Corgnet (St.-Étienne, i.), Bingourou Kamara (Tours, 700.000), Kenny Lala (Lens, i.), Pablo Martinez (Angers), Nuno da Costa (Valenciennes), Jonas Martin (Betis, 1.500.000), Idrissz Szaadi (Cardiff City, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Massiré Kanté (Sedan)
Távozott: Massiré Kanté (Martigues, i.), Laurent Dos Santos (Valenciennes, i.), Kalid Butaib (Malatyaspor, i.), Hicham Benkaid (Orléans, i.), Landry Bonnefoi (szl.), Mayoro N'Doye (Tours)
Kölcsönből vissza: Baptiste Guillaume (Lille)

TOULOUSE
Érkezett: Steven Fortes (Le Havre, i.), Yaya Sanogo (Arsenal, i.), Corentin Jean (AS Monaco, 3.500.000), Yannick Cahuzac (Bastia, i.)
Kölcsönből vissza: Alekszandar Pesics (Atalanta), Zinédine Machache (Olympique Marseille), Dominik Furman (Wisla Plock), Uros Szpajics (Anderlecht)
Távozott: Martin Braithwaite (Middlesbrough, 11.300.000), Tongo Doumbia (Dinamo Zagreb, 800.000), Alekszandar Pesics (Crvena zvezda, 750.000), Dominik Furman (Wisla Plock, 150.000), Óscar Trejo (Rayo Vallecano, i.), Uros Szpajics (Anderlecht), Jean-Daniel Akpa Akpro (szl.), Pavle Ninkov (szl.), Dusan Veskovac (szl.)
Kölcsönbe: Jessy Pi (Stade Brest)
Kölcsönből vissza: Dodi Lukebakio (Anderlecht), Corentin Jean (AS Monaco), Yrondu Musavu-King (Udinese)

TROYES
Érkezett: Bryan Pelé (Stade Brest, i.), Oswaldo Vizcarrondo (Nantes, i.), Mathieu Deplagne (Montpellier), Francois Bellugou (Lorient)
Kölcsönbe: Gabriel (Lille), Szaif-Eddin Haui (Olympique Marseille)
Távozott: Johan Martial (Maccabi Petah Tikva), Rincón (szl.), Franck Grandel (visszavonult), Mahamadou N’Diaye (szl.), Sauki Ben Szaada (szl.)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

BASTIA
Érkezett: Martin Mimoun (Créteil)
Kölcsönből vissza: Julien Romain (Pau), Paul Charruau (Paris FC), Jerson Cabral (Sparta Rotterdam)
Távozott: Lassana Coulibaly (Angers, 2.000.000), Alexander Djiku (Caen, 2.000.000), Axel Ngando (Göztepe, 200.000), Gaël Danic (Lorient, i.), Florian Raspentino (szl.), Paul Charruau (szl.), Abdoulaye Keita (Le Havre, i.), Martin Mimoun (Paris FC, i.)
Kölcsönből vissza: Lenny Nangis (Lille), Abdelhamid el-Kautari (Palermo), Prince Oniangué (Wolverhampton Wanderers), Enzo Crivelli (Bordeaux), Lindsay Rose (Lorient), Allan Saint-Maximin (AS Monaco), Pierre Bengtsson (Mainz)

LORIENT
Érkezett: Gaël Danic (Bastia, i.), Danijel Petkovics (MTK), Fabien Lemoine (St.-Étienne, 1.000.000), Gaëtan Courtet (Auxerre)
Kölcsönből vissza: Marvin Gakpa (AC Ajaccio), Denis Bouanga (Tours), Faiz Selemani (Tours), Valentin Lavigne (Stade Brest), Lindsay Rose (Bastia)
Távozott: Benjamin Moukandjo (Csiangcsu Szuning, 5.500.000), Benjamin Lecomte (Montpellier, 2.500.000), Wesley Lautoa (Dijon, 1.500.000), Romain Philippoteaux (Auxerre, 850.000), Marvin Gakpa (Quevilly, i.), Pape Paye (Bourg-en-Bresse, i.), Benjamin Jeannot (Dijon), Francois Bellugou (Troyes), Michaël Ciani (szl.), Jérémie Aliadiere (szl.), Isszam Ben Hemisz (szl.)
Kölcsönbe: Bradley Mazikou (Dunkerque), Mathieu Peybernes (Göztepe)

NANCY
Érkezett: Patrik Eler (Wacker Innsbruck, 610.000), Laurent Abergel (Ajaccio, 600.000), Geoffrey Jourdren (Montpellier, i.),
Távozott: Loic Puyo (Angers, i.), Issiar Dia (Malatyaspor, i.), Karim Coulibaly (Willem II, i.), Diallo Guidileye (Genclerbirligi), Alou Diarra (szl.), Maurice Dalé (Giresunspor)
Kölcsönből vissza: Jusszef Ait Bennasszer (AS Monaco), Erick Cabaco (Club Nacional)

Vastaggal az elmúlt hét történései, lezárva csütörtökön délután.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik