Uruguay: elsőre nem hozott szerencsét Luis Suárez játéka

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.08.03. 07:40
null
Luis Suárez újra a Nacional mezében (Fotó: AFP)
Luis Suárez 17 évvel a bemutatkozása után újra pályára lépett a Nacionalban, de a patinás uruguayi labdarúgócsapat vele sem tudta elkerülni a vereséget (0–1) a brazil Atlético Goianiense ellen a Copa Sudamericana negyeddöntőjének első mérkőzésén magyar idő szerint szerda hajnalban.

Luis Suárez a 74. percben állt be csereként Franco Fagúndez helyére a Gran Parque Central Stadion 30 000 drukkerének hatalmas ovációja közepette.

Luiz Fernando fejesével az Atlético vezetett a 23. perctől, és bár a Nacional sokat támadott a hajrában, nem sikerült egyenlítenie, csak kapufáig jutott. A kissé darabosan mozgó, a formába lendüléstől még messze lévő Suárez egy sorfalról levágódó szabadrúgásával járt a legközelebb a gólszerzéshez. A visszavágót egy hét múlva rendezik Brazíliában.

LUIS SUÁREZ MEGMOZDULÁSAI A SZERDA HAJNALI MECCSEN

Suárez 17 évvel ezelőtt mutatkozott be a Nacional felnőttcsapatában, 2006-ban a holland Groningenbe igazolt, majd az Ajaxon, a Liverpoolon és az FC Barcelonán át vezetett az útja az Atlético Madridba, amely a legutóbbi idény végén nem marasztalta – ezt követően igazolt haza.

A 35 éves támadó az uruguayi válogatott gólrekordere (132 meccs, 68 gól), és részben azért szerződött haza, hogy megfelelőképpen felkészülhessen élete valószínűleg utolsó világbajnokságára.

A Nacionallal kötött megállapodásában többek között az szerepel, hogy a vb-ig tartó időszakban legalább 16-szor játéklehetőséget kap régi-új klubja kezdőcsapatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik