Ukrajna: „Oroszország, szégyelld magad!” – forrnak az indulatok Rebrovban

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 15:25
null
Szerhij Rebrov felháborodott a hazáját érintő támadáson (Fotó: Árvai Károly)
Távol van hazájától, az Oroszországgal háborúban álló Ukrajnától a szaúdi al-Ain labdarúgócsapatát irányító Szerhij Rebrov, akiben forrnak az indulatok és mérhetetlen nemtetszését fejezte ki a Zbirna hírportál hasábjain.

 

Számtalan sportolóval egyetemben a Dinamo Kijev korábbi csatára és edzője, az ukrán futball egyik kiemelkedő alakja, Szerhij Rebrov is felszólalt az orosz invázió ellen.

„Nem tudom szavakkal kifejezni a hazámat érő támadások miatti felháborodásomat – kezdte a Ferencvárost 2018 és 2021 között irányító, a klubbal három bajnoki címet szerző Rebrov. Számomra Ukrajna nemcsak szülőföld, hanem a legszebb ország a világon. Bárhol is dolgoztam, a szívem mindig a hazámé volt. Ma, távol a hazámtól forrnak az indulatok bennem. Oroszország, mit művelsz? Szégyelld magad!”

Nemrég még az ukrán szövetségi kapitányi poszttal hozták szóba a trénert, aki jelenleg nem tehet mást, minthogy imádkozik az országa biztonságáért.

„Isten áldjon, Ukrajna! Az igazság mögöttünk áll!” – zárta mondandóját a 47 éves szakember.

Rebrovhoz hasonlóan honfitársa, egyben korábbi csapattársa, az aranylabdás Andrij Sevcsenko is felszólalt, és kérte az őket támogató országoktól, hogy segítsenek hazáján.

„A népem és a családom is veszélyben van. Ukrajna békét akar!” – áll a Genova éléről januárban menesztett szakember csütörtöki Twitter-bejegyzésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik