UEFA: Ceferin változatlanul ellenzi a kétévenkénti futball-vb-t

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.06. 18:40
null
Ceferin nem akar vb-t minden második évben (Fotó: Getty Images)
Újfent kifejezte ellenvéleményét a labdarúgó-világbajnokságok kétévenkénti megrendezésével kapcsolatban Aleksander Ceferin, az európai futballszövetség (UEFA) elnöke.

 

A szlovén sportvezető az európai labdarúgóklubok szervezetének (ECA) közgyűlésén úgy fogalmazott: „A világbajnokság értéke épp a ritkaságában rejlik. Ha kétévente rendezik meg az eseményt, az rengeteg meglepetéshez, kevesebb legitimitáshoz és sajnos hígabb mezőnyhöz vezetne.”

Az 53 éves UEFA-elnök szerint a nemzetközi versenynaptárnak „nincs szüksége” arra, hogy kétévente vb-re kerüljön sor, a futballistáknak pedig szükségük van olyan nyárra is, amikor pihenhetnek és feltöltődhetnek.

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban azt közölte, megvalósíthatósági tanulmányt készít a férfi és női világbajnokságok kétévenkénti megrendezéséről, amit először Szaúd-Arábia javasolt. A projekt élén a szervezet fejlesztési testületét vezető Arsene Wenger áll. Az Arsenal legendás mestere úgy véli, a nemzetközi labdarúgónaptárt a sportág megerősítésének érdekében alapjaiban újra kell gondolni. Amondó, még több eseménnyel kell szolgálnia a futball rajongóinak,

A jövő évi, Katarban sorra kerülő vb lesz az utolsó, amelyen 32 válogatott vesz részt, mivel a 2026-os tornán – amelynek az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen lesz a házigazdája – már 48 csapat szerepelhet majd.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik