T. J. 2021.04.11 17:30 Frissítve: 2021.04.11 17:35

Szerbia: két meccsen is bundát gyanít az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elküldte azt a dokumentációt a Szerb Labdarúgó-szövetségnek, amelynek a tartalma arra utal, hogy Szerbiában két mérkőzésnek is előre megbeszélték az eredményét

Szerbiában bundaügy van kibontakozóban (Fotó: AFP)
A Sport klub értesülései szerint az európai fociszövetség illetékeseinek az európai és az ázsiai fogadóirodákban történő befizetések szúrtak szemet, s ez alapján állították össze a vaskos anyagot, amelyet el is küldtek Belgrádba. A szerb sajtó értesülései szerint hatalmas összegeket fizettek be mindkét meccs esetében. Azt egyelőre nem árulták el, hogy melyik két meccsről lehet szó, csak annyit tudni, hogy mindkét mérkőzést márciusban rendezték meg: az egyiket a hónap elején, a másikat pedig a végén játszották.
A Sport klub úgy tudja, hogy az egyik találkozó eredményére Ázsiában fogadtak jelentős összegben, s arra is figyeltek, hogy az összegeket a mérkőzés ideje alatt fizessék be, ezzel lehetővé téve, hogy a kifizetés a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen. A portál szerint a bundagyanús találkozók elemzése időigényes volt, s nemcsak a befizetéseket vizsgálták, hanem azt is, hogy mely labdarúgók lehetnek érintettek, így a mérkőzésről készült felvételeket, valamint az érthetetlen és értelmetlen mozdulatokat is elemezték. Azokat, akiknek közük lehet a bundázáshoz, a jelentés név szerint megnevezte.

Az anyag Szerbiában Szvetiszlav Bate Djurovicshoz került, akit az év elején neveztek ki a Szerb Labdarúgó-szövetségben a feddhetetlenségért felelősnek, aki korábban a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal vezetője volt. Az ő feladata lesz, hogy az FSS fegyelmi bizottságának tagjaival közösen kihallgassa az ügyben érintett klubok képviselőit és a labdarúgókat. Amennyiben bebizonyosodik a gyanú, úgy a klubok hatalmas pénzbüntetésre és pontlevonásra számíthatnak.

Nemrég írtunk arról, hogy Szerbiában tizenöt hónap börtönre ítéltek egy játékvezetőt, sőt, Szrdjan Obradovicsra még 10 év eltiltást is vár – egy büntető miatt. Az eset még 2018-ban történt a szerb bajnokságban, az FK Szpartak Zlatibor Voda–Radnicski Nis meccsén, amelyen Obradovics két büntetőt is megadott a Szpartaknak, amivel a csapat 2–0-ra nyert.
2021.05.18 15:21:29

Minden más foci TŐKE JÁNOS

A már kiesett Indjija kemény ellenfélnek bizonyult, de végül fejet kellett hajtania.

2021.05.18 10:41:42

Minden más foci CSILLAG PÉTER, SZÖLLŐSI GYÖRGY

„Sikerül megnyernem a gólkirályságot, ami itt nem kis dolog, mert nem nagyon segítenek.”

2021.05.17 22:50:15

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Készséggel elhiszem, hogy jogilag minden rendben, a paragrafusok körül semmi bibi, ám létezik morális oldal is. Nem folytatom, aki érti, érti, aki nem akarja érteni, lelke rajta.

2021.05.17 14:55:55

Minden más foci THURY GÁBOR

Ahogyan azóta is mondják, „bepanenkázta”: az eldőlő Sepp Maier felett a hálóba emelte a labdát.

2021.05.16 19:27:18

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

A hajrában ugyanis ki tudott egyenlíteni az egykori Steaua, a bajnoki címre hajtó FCSB.