TŐKE JÁNOS 2021.05.14 15:47 Frissítve: 2021.05.14 18:26

Idegenbeli győzelmével feljött az ötödik helyre a Topolya

A szerb Szuperliga 37. fordulójában a Topolya idegenben győzte le a Radnikot, így helyet cseréltek egymással a tabellán, most már a Topolya az ötödik, a Radnik pedig a hatodik egy fordulóval a bajnokság vége előtt.

 

Nyert a Topolya Szurdulicában (Fotó: fktsc.com, archív)

 

SZERB SZUPERLIGA
37. FORDULÓ
Radnik–Topolya 0–3 (0–0)
Szurdulica,
 Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: A Sztojanovics
Radnik: Randjelovics – Jokics, Sztevanovics, Radmanovac, Bogdanovszki – Orescsanin, Bainovics (Szpaszics, 60.) – Sztamenkovics (Sztojanovics, 64.), Danovszki (Biber, 60.) – Milovanovics, Makarics. Vezetőedző: Szlavoljub Djordjevics
TSC: Jorgics – Petrovics, Szkopljak, Balazs, Petkovics – Tomanovics – Zec, Milicsevics, Banjac (Tumbaszevics, 78.), Sztanojev – Lukics. Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Sztanojev (54.), Tumbaszevics (79.), Zec (82.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Fölényes győzelemmel vágott vissza a TSC a Radniknak az őszi idényben elszenvedett 3-1-es vereségért: a szerb Szuperliga utolsó előtti fordulójában a Szurdulicán megrendezett mérkőzésen a TSC – Jug Sztanojev, Janko Tumbaszevics és Djuro Zec góljaival – 3–0-ra nyert a Radnik ellen, s karnyújtásnyira került az ötödik hely megszerzésétől.

Csodával határos módon az első félidőben nem született gól: mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a hazaiak közül a góllövőlistát fölényesen vezető Milan Makarics szerezhetett volna gólt, a vendégek közül pedig Nenad Lukics és Djuro Zec került többször is helyzetbe, de a befejezésbe mindig hiba csúszott, vagy pedig Nemanja Jorgics, a TSC, illetve Sztefan Randjelovics, a Radnik kapusa védett. A gólra a második játékrész elejéig kellett várni, amikor egy bal oldali vendégakció során a kapu előtt keresztbe elment a labda, Nenad Lukics azonban a másik oldalon begyűjtötte, és a második hullámból érkező Jug Sztanojev elé passzolt, aki 16 méterről egy bombaerős lövéssel kilőtte a jobb felső sarkot. 0–1

A 71. percben úgy tűnt, hogy tizenegyest kap a TSC, legalábbis a játékvezető elsőre így döntött, utána azonban felülbírálta az ítéletét, mivel a partjelző jelezte, a szabálytalanul megállított Djuro Zec lesen kapta a labdát Nenad Lukicstól.

A három pont sorsa a 79. percben dőlt el, amikor a Mihajlo Banjac helyére érkezett Janko Tumbaszevicshez jutott el egy baloldali akció végén a labda, ő pedig két méterről az üres kapuba gurított. 0–2

A Radnik teljesen szétesett, s ezt három perccel később a TSC újabb góllal büntette: Lukics tartotta meg a labdát, szépen passzolt Zec elé, aki egy csel után 17 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0–3). A győzelemnek köszönhetően a TSC feljött az ötödik helyre, mivel az egymás elleni eredményt figyelembe véve a topolyai csapat jobb a Radniknál. Az utolsó fordulóban az észak-bácskai együttes a már kiesett Indjiját fogadja kedden, 16 órakor a zentai Városi Stadionban, míg a Radnik a negyedik helyen álló Csukaricski vendége lesz.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90. perc: Vége a találkozónak, biztosan nyert a Topolya, és feljött a tabellán az ötödik helyre. 0–3
Ez volt a játékos 11. gólja az idényben, s emellett van 10 gólpassza is.
82. perc: GÓÓÓÓL! OTT VAN A HARMADIK! Djuro Zec remekül kapta vissza a labdát Lukicstól, és 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 0–3
79. perc: A csereként beállt Tumbaszevics (Banjac helyér jött be) kétgólosra növelte a TSC előnyét. Elment a labda keresztbe, pont Tumbaszevics elé került, aki két méterről az üres kapuba gurított. 0–2
78. perc: Jorgics
védte Makarics lövését.
Közben Mrkaics sarkazós góljával a Vojvodina egyenlített a Szpartak ellen.
71. perc: 
A 11-es pontra mutatott a játékvezető, miután Zecet szabálytalanul állították meg a 16-osban, de a partjelző jelezte, a TSC játékosa lesen kapta a labdát, így a tizenegyes helyett a hazaiaké lett a labda.
67. perc: Marko Petkovics
tört be a 16-osba, Banjac egyedül várta középen a labdát, azonban a szélső Lukicsot választotta, akit megelőztek a védők.
65. perc: Lukics
szöglete után Petkovics fejelt nem sokkal a bal kapufa mellé.
64. perc: Bogdan Sztamenkovics helyett Uros Sztojanovics a hazaiknál.
60. perc: Kettős csere a hazaiknál: Edin Biber és Milos Szpaszics be, Zoran Danovszi és Filip Bainovics le.
Ez volt a TSC 64. gólja a bajnokságban, ami 1,7-es meccsenként átlagnak felel meg.
54. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A TSC! A bal oldalon kezdődött az akció, Likics a másik oldalon szedte össze, és visszagurított Jug Sztanojevnek, aki 16 méterről kilőtte a jobb felső sarkot. 0–1
53. perc: Lukics
végezte el a TSC újabb szögletét, Balazs elöl fejelték ki a hazai védők.
52. perc: 
Teljesen beszorította a TSC a hazaiakat, a több percen tartó akció végén Zec lőtt 17 méterről, de pont középre, így a kapusnak nem okozott gondot a lövés.
50. perc:
A TSC bal oldali szöglete után Randjelovics húzta le a labdát.
47. perc: Bogdanovszki
beadását nem érte el Milovanovics, így a labda a felső lécről a mezőnybe pattant vissza.
46. perc: Elkezdődött a második félidő. 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. perc: Vége az első félidőben, sok esemény történt, de gól nincs. 0–0
44. perc:
A TSC hatodik szögletét a hazaiak csatára, Makarics fejelte ki.
39. perc: Zec
hagyott ki egy százszázalékos helyzetet, Randjelovics bal kézzel belekapott a kapu felé tartó labdába.    
37. perc: Zec
került szembe Randjeloviccsal, aki védte a lövést, de a labda Lukics elé pattant, aki azonnal az üres kapura lőtt, azonban a Radnik belső védője, Sztevanovics kifejelte a labdát.
32. perc: Lukics
vette át a labdát a tizenhatoson belül, megtartotta, majd szépen visszagurította Zecnek, aki 11 méterről a hosszú sarkot vette célba, azonban Randjelovics kapus résen volt, és hárított.    
28. perc:
Jól működött a TSC-lescsapdája, így nem alakult ki helyzet a vendégek kapuja előtt    
26. perc: Sztanojev
passzolt okosan a jobb oldalon érkező Petkovicshoz, aki élesen adott középre, Lukics kicsivel maradt le a beadásról, ami elment keresztbe a kapu előtt.    
22. perc: Makaricsra
nem figyelt Balazs, a csatár 10 méterről szemben a kapuval lőhetett, de Jorgicsnak sikerült hárítania.    
20. perc:
Egy gyors hazai ellentámadás során Danoszki ugratta ki Milovanovicsot, aki már elhúzta Jorgics kapus mellett a labdát, de mivel kisodródott, visszagurított Danoszki elé, azonban Balazs a legjobb ütemben csúszott be, és Jorgics kapussal együtt góltól mentették meg a csapatot.
Közben a másik mérkőzésen, a vajdasági rangadón a szabadkai Szpartak Tufegdzsics góljával Újvidéken megszerezte a vezetést a Vojvodina ellen
15. perc:
A jobb és a bal oldalról is érkeznek a beadások a vendégek részéről, azonban ezek nem jutnak el Lukicshoz, mivel a Radnik védői kiválóan helyezkednek    
11. perc:
Letáborozott a TSC a hazaiak kapuja előtt, második szögletet rúgták a vendégek egy percen belül, de a Radnik védői mindkétszer kifejelték a labdát.    
8. perc: Danoszki
lőtt 25 méterről, Jorgics ölelte magához a labdát.
6. perc:
Hatalmas kapu előtti kavarodás végén Milan Makarics a legeredményesebb játékosa a Szuperligának fordult kapura, de a védőkről szögeltre ment a labda.    
5. perc:
30 méterről szabadrúgás a Radniknak, a TSC védői szögeltre mentettek.    
4. perc:
Az első veszélyesebb támadás, amelynek végén szögletet harcolt ki a Radnik.    
2. perc: Lukics kapott remek kiugratást, ki is nézte a bal felső sarkot, de a hazaiak kapusa bravúrosan védett    

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Radnik tiszta kékben, a TSC tiszta fehérben játszik.

 

Több klub képviselője is részvétet nyilvánított a mérkőzés előtt Milan Koszanovics családjának, miután az újvidéki Vojvodina Labdarúgóklub sportigazgatója 50 évesen a koronavírus-fertőzés miatt csütörtökön elhunyt. Koszanovics szerdán került kórházba, az orvosok hatalmas erőfeszítések árán sem tudták megmenteni az életét.  

Mladen Krsztajics: Nem értek egyet azzal, hogy sokan azt mondják, hogy sem a Radniknak, sem nekünk nincs semmilyen veszítenivalónk ezen a mérkőzésen, hiszen mi egy győzelemmel karnyújtásnyira kerülhetünk az ötödik helyhez, a Radnik pedig egy győzelemmel vagy döntetlennel megszerezheti az ötödik helyet.  

Júliusra tervezték az új stadion átadását Topolyán, azonban egy kis csúszás lehet, hogy lesz – mondta Zsemberi János, a TSC elnöke a mérkőzés előtti riportban az Arenasport Televíziónak, és hozzátette, a stadion mellett szálloda, rehalibitációs központ és medence is épül.  

– Az akadémiának és a stadionnak köszönhetően bízunk abban, hogy néhány év múlva ismét kikerül majd egy olyan tehetség a topolyai klubból, mint amilyen Nikola Zsigics volt – nyilatkozta Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója. 

 

ELŐZMÉNYEK

Karnyújtásnyira, mégis oly távol – így lehetne jellemezni a Topolyai Sport Club célját. Az együttes ugyan közel került a már korábban is reálisnak tűnő ötödik helyhez, ám pénteken Szurdulicán nyernie kellene az ötödik pozíciót elfoglaló Radnik ellen a szerb Szuperliga 37. fordulójában.
 
A topolyai együttes az előző fordulóban legyőzte a Javort, a siker három vereségből álló sorozat végére tett pontot, ami lélektani szempontból fontos volt két fordulóval a bajnokság vége előtt.
 
„Erős ellenfél vár ránk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy ha megnyerjük a Radnik és az Indjija elleni mérkőzést, elérjük a kitűzött célt” – mondta Sztefan Jankovics segédedző, aki hozzátette, a szurdulicai csapat megérdemelten áll az ötödik helyen, hiszen nála játszik a liga legeredményesebb játékosa: Milan Makarics 25 góljával vezeti a góllövőlistát, a 18 gólos Aszano Takuma (Partizan) és a 17 találatig jutó topolyai Nenad Lukics előtt.

A TSC azért sincs könnyű helyzetben, mert a belső védő Goran Antonics a Javor elleni piros lapja miatt kénytelen kihagyni a találkozót, emellett a bal oldali és belső védőként is bevethető Szlavko Damjanovics sérüléssel bajlódik.

2021.06.14 09:54:56

Minden más foci B. D. K.

A 34 éves hölgy argentin médiaszemélyiség, futballügynök, showgirl, televíziós műsorvezető és modell.

2021.06.13 08:33:25

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A futballértelmiségi edző sosem tett semmit megszokásból, mindig volt benne bizonyítási vágy.

2021.06.12 08:15:41

Minden más foci PIETSCH TIBOR

„Mire vágyunk? Hogy aki nálunk van, tanuljon, fejlődjön, de közben érezze nagyon jól magát.”

2021.06.10 13:45:40

Minden más foci nemzetisport.hu

16 mozgatható LED-oszlopon lehet megmutatni a mérkőzések jeleneteit és a beszélgetések háttereit. (x)

2021.06.09 19:37:52

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

„Szalai!... Vezet Magyarország!... Stieber a tizenhatoson belül, lövés, gól!... Eldőlt a mérkőzés!”