Holender Filip is betalált, a Partizan legyőzte a Topolyát

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 15:50
null
Holender Filip (8) is betalált, a Partizan legyőzte a Topolyát (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) 35. fordulójának szerdai játéknapján a Topolyai SC idegenben 3–1-re kikapott már biztos ezüstérmes Partizantól. A belgrádi csapat második gólját a magyar válogatott támadó, Holender Filip szerezte.

 

SZERB SZUPERLIGA
35. FORDULÓ
PARTIZAN BEOGRAD–TOPOLYAI SC 3–1 (0–0)

Belgrád, Partizan-stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Sz. Jovanovics
Partizan: V. Sztojkovics – Urosevics, Vujacsics, Sz. Markovics, Miljkovics – Scsekics (Szmiljanics, 81.), Zdjelar – Jojics (Terzics, 78.), Natko (L. Pavlovics, 70.), Jovics (F. Sztevanovics, 70.) – Holender (Stulics, 70.). Vezetőedződző: Alekszandar Sztanojev
TSC: Filipovics – Petrovics, Damjanovics, Antonics, Petkovics (Varga B., 80.) – Tomanovics (Djakovac, 68.) – Zec (Tomasevics, 86.), Milicsevics, Banjac (Tumbaszevics, 80.), Sztanojev (Duronjics, 68.) – Lukics. Vezetőedző: Mladen Krsztajics
Gólszerző: Natko (53. – 11-esből), Holender (64.), Jojics (67.), ill. Duronjics (83.)

A bajnokság élcsoportja: 1. Crvena zvezda 98 pont (34 mérk.) − már bajnok, 2. Partizan 89 (35), 3. Csukaricski 68 (35), 4. Vojvodina 67 (35), …7. Topolya 49 (35)

ÖSSZEFOGLALÓ

A második helyezett otthonában lépett pályára a Topolyai Sport Club a szerb Szuperliga 35. fordulójában: habár a Partizan sokkal esélyesebb volt, az első félidőben a vendégek Djuro Zec, Mihajlo Banjac és Nenad Lukics révén három kiváló gólhelyzetet is kialakítottak, majd kihagytak.

Ez a második félidőben bosszulta meg magát, amikor tizenöt perc alatt a hazaiak háromszor voltak eredményesek – a 64. percben a belgrádi csapat magyar válogatott támadója, Holender Filip volt eredményes. A 3–1-es végeredményt Borko Duronjics állította be a 83. percben, amikor a mérkőzés egyik legjobbjától, Nenad Lukicstól kapott vissza egy labdát, és 13 méterről a kapu bal felébe lőtt.

A TSC 35 forduló után a hetedik helyen áll 49 ponttal, s vasárnap az ivanjicai Javort fogadja a zentai Városi Stadionban.

„Nagyon jól játszott a TSC, gólt is lőhetett volna az első félidőben, de sikerült megnyerni a mérkőzést, le a kalappal a játékosaim előtt” – mondta a lefújást követően Alekszandar Sztanojevics, a Partizan vezetőedzője.

„Néhány kiváló lehetőségünk volt az első játékrészben, de nem sikerült gólt lőni. A folytatásban vétettünk néhány hibát, amelyet ezen a szinten már nem lehet megúszni, az ilyen szintű csapatok azonnal büntetnek, s ez történt ma is” – értékelt Mladen Krsztajics, a TSC edzője.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, a Topolya 3–1-re kikapott a Partizantól.

90. perc: Letelt a rendes játékidő, három perc lesz a ráadás.

90. perc: Lukics harcolt ki magának egy helyzetet, de végül belebotlott a labdába, így nem sikerült lövéssel befejeznie az akciót.

86. perc: Djuro Zec le, Tomasevics be.

83. perc: GÓL! SZÉPÍTETT A TOPOLYA! Egy szép akció után a csereként pályára lépő Borko Duronjics lőtt 13 méterről a kapuba. Lukics adta a gólpasszt, Duronjicsot nem vették komolyan a védők, meg is lett az eredménye… 3–1

81. perc: Scsekics le, Szmiljanics be a hazaiaknál.

80. perc: Banjac le, Tumbaszevics be, Petkovics le, Varga be a TSC-nél.

78. perc: Jojics helyett Terzics folytatja a hazaiaknál.

75. perc: Antonics fejelte Filipovics kezébe a labdát a Partizan szöglete után.

70. perc: Hármas csere a hazaiaknál: Stulics, Filip Sztevanovics és Lazar Pavlovics be, Holender, Jovics és Natko le.

68. perc: Kettős csere a TSC-nél, Szasa Tomanovics és Jug Sztanojev le, Ifet Djakovac és BorkoDuronjics le.

67. perc: GÓL! EZ IS BENT VAN! Jovics kapott egy kiváló labdát, túl sokat várt, így Filipovics védett, de az érkező Milos Jojics közelről a kapuba lőtt. 3–0

64. perc: GÓL! OTT A MÁSODIK! Natko adott pazar labdát a magyar válogatott támadónak, HolenderFilip pedig nem is hibázott – megszerezte idénybeli kilencedik gólját. 2–0

64. perc: Vujacsicselőbb a nyakánál fogva lerántotta Lukicsot, majd nem engedte elvégezni a szabadrúgást, így ő is sárga lapot kapott.

63. perc:Vujacsics fejelhetett öt méterről, senki nem volt a közelében, azonban a rövid sarok mellé ment a labda.

62. perc: Védés!Jovics tálalt gyönyörűenJojicselé, aki százszsázalékos helyzetbe került, deFilipovicslábbal, pontosabban térddel védett.

58. perc:Vujacsics fogja a csuklóját, ápolást kért. Be is kötik a teljes csuklóját, és úgy néz ki, folytaja a játékot.

57. perc:Tomanovics lőtt 28 méterről, dfe a labda három méterrel a kapu mellé ment.

53. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A PARTIZAN! Bibras Natkoértékesítette magabiztosan a büntetőt: a belgrádi csapat izraeli játékosa a kapu bal sarkába lőtte a labdát, Filipovics jobbra vetődött.1–0

53. perc: Tizenegyes a Partizannak! Marko Petkovicsfogja a fejét, ő szabálytalankodottUroseviccselszemben.

49. perc: Holenderlövésre szánta el magát 18 méterről,Filipovicscsak szögletre tudta ütni az erős lövést.

48. perc:Lukics tette gyönyörűen vissza Banjac elé a labdát, aki hosszan szöktette magát, és így Sztojkovics zsákmánya lett.

47. perc: Sztanojevszövegelésért sárga lapot kapott.

46. perc:Újra útjára indult a labda, a Partizan kezdte a második félidőt.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc:Véget ért az első félidő.

43. perc: Az eddigi legnagyobb helyzetet hagyta ki a TSC!Zec futott el a bal oldalon, pontosan tett középre az üresen állóLukicselé, aki 12 méterről laposan lőtt,Sztojkovicslábbal védett.

39. perc:Egy testcsellel két TSC-játékost csapott be Jojics, aki 27 méterről próbálkozott, de méterekkel lőtt a jobb kapufa mellé.

37. perc:Zdjelar lőtt 25 méterről, a kemény és lapos, de középre tartó lövés nem okozott gondot Filipovicsnak.

35. perc:Markovics és Urosevics nem értették meg egymást, Lukics azonnal lecsapott a labdára, s csak szabálytalanság árán tudták megállítani a TSC csatárát.

34. perc:Újabb hatalmas lehetőség a TSC előtt, Zec, Lukics ésBanjacvolt a labda útja, utóbbi a bal kapufa mellé lőtt.

Ha valaki nem tudná, hogy nincsenek nézők, azt hihetné, hogy 15 ezer hazai drukker szurkol a lelátón a Partizannak, ugyanis a hangszóróból ordít a fekete-fehér szurkolók skandálása…

30. perc:Remek TSC-akció végén Lukics pörgetteBanjacelé a labdát, akinek sikerült elrúgnia Sztojkovics mellett, azonban nem volt már ideje irányítani a labdát.

28. perc:Lukics próbált meg kapásból kapura lőni egy beadás után, de lövését követően blokkolták a labdát.

24. perc:Lukics ugratta ki Zecet, aki elesett a tizenhatoson belül, de a játékvezető továbbot intett, pedig azért látszódott, hogy nem a szél fújta el, de ilyenért a Partizan stadionjában nem nagyon szokás büntetőt ítélni.

22. perc:A TSC is letámadott, de a Partizan bevonva a kapusát is, ügyesen hozta ki a labdát, és azonnal indították is Natkót, aki azonban lesen volt.

A játékvezető,Szrdjan Jovanovicsaz ország elsőszámú játékvezetőjének számít, aki ott lesz az Európa-bajnokságon és a tokiói olimpián is.

18. perc: Holendernem engedett elvégezni egy szabadrúgást a felezővonalnál, sárga lapot kapott érte.

12. perc:Nagy helyzet a TSC előtt! Az alapvonalnál állva Lukics sarkazta visszaZecelé a labdát, aki 13 méterről senkitől sem zavartatva csúnyán fölé lőtt.

A Partizan mérlege saját stadionjában a jelenleg is zajló bajnokságban: 17 meccs, 16 győzelem, 1 döntetlen – a fekete-fehérek vendéglátóként17 hónapja veretlenek.

9. perc:Visszatámadott a TSC, és szögletet harcolt ki. Banjac jobb oldali sarokrúgása után Scsekics fejelte el a labdát a tizenhatoson belülről.

7. perc:Hatalmas helyzet a Partizan előtt,Jovicsotugratta ki Natko, azonban a játékos a rövid sarok mellé lőtt – Sztanojevics fel is ugrott és mérgelődött egy sort.

6. perc:A Partizan első veszélyesebb támadásának végén Holender lőtt fölé, de előtte, hogy helyzetbe kerüljön, szabálytalankodott.

4. perc:Letámad a Partizan, hatan is a TSC térfelén vannak, és megpróbálnak mielőbb labdát szerezni.

3. perc:Holender zavarta meg Antonicsot, aki az oldalvonalon túlra rúgta a labdát, így a Partizan folytathatta a támadását.

Sztanojevics még edzője volt Krsztajicsnak, amikor a TSC jelenlegi trénere a játékos pályafutása végén volt. Utána pedig Krsztajics lett a főnöke Sztanojevicsnak, ugyanis kinevezték a Partizan sportigazgatójának.

1. perc:Elkezdődött a mérkőzés, a topolyaiak indították útjára a labdát.

Tiszta fehérben a TSC, fekete-fehér csíkos szerelésben a hazaiak.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg Belgrádban.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik aPartizan Beograd–Topolyai SCmérkőzés a szerb Szuperliga 35. fordulójában.Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A magyar válogatottHolender Filipetis alkalmazó, már biztos ezüstérmes Partizan otthonában lép pályára szerdán a Topolya a szerb Szuperliga 35. fordulójában. A találkozó előtti online sajtótájékoztatóján a TSC-t irányítóMladen Krsztajicselmondta: noha az előző két fordulóban egyaránt váratlan vereséget szenvedtek, bízik csapatában, és jó mérkőzést vár Belgrádban.Nenad Lukics,a topolyaiak legeredményesebb játékosa (17 bajnoki gól) a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy az előző idényben a TSC pontot szerzett a Partizan otthonában.

„Nem viszünk magunkkal fehér zászlót, remélem, ezúttal is méltó ellenfelek leszünk”– mondta a csatár, hozzátéve, felkészülten várják a találkozót, és a szerdai mérkőzés szerinte remek alkalom arra, hogy pontszerzéssel kilábaljanak a hullámvölgyből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik