Képes Sport
CSILLAG PÉTER
2021.09.04 09:53 Frissítve: 2021.09.04 10:01

Szavazás – Keressük a megyei bajnokságok legszebb futballpályáját!

Lenyűgöző képek sokasága érkezett a Nemzeti Sport felhívására, amelyben arra kértük olvasóinkat, segítsenek megtalálni a megyei bajnokságok egyedülálló futballhelyszíneit – most már nincs más hátra, mint kiválasztani a legkülönlegesebbet.

 

Válassza ki a legszebb pályát!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

 
Keressük a megyei bajnokságok legszebb pályáját!

„Ha ismer különleges fekvésű futballpályát árnyas hegyoldalban, fenyvesek alatt, búzaföld mellett, csendes patakparton, napfényes tó partján vagy éppen egyedülálló épített környezetben, ne habozzon, küldjön róla fotót!” – írtuk két hete közzétett felhívásunkban, olvasóink segítségét kérve a megyei bajnokságok legszebb pályájának keresésében. A rendhagyó pályázat nem várt sikert hozott, hozzászólók százai, levélírók tucatjai ajánlották figyelmünkbe a láthatatlan hátország elbűvölő futballhelyszíneit. (Elfogadtunk ajánlásokat olyanokról is, amelyek jelenleg nincsenek használatban, hiszen gyűjtésünk fókuszában a pályák állnak.) A lenyűgözően gazdag képanyagot látva úgy határoztunk, nem tartjuk meg magunknak a rangsor felállításának lehetőségét, a kérdést nyilvános szavazásra bocsátjuk. Ismét olvasóinkhoz fordulunk tehát, kérve, hogy a fájdalmas-izzadságos előzsűrizéssel leszűkített kínálatból válasszák ki azt a képet, amelyről jó szívvel ki tudják jelenteni: a húsz közül a legszebb pályát ábrázolja.

Előre jelezzük, a feladat egyfelől varázslatosan ösztönző, másfelől igen hálátlan, hiszen szépség dolgában lehetetlen tárgyilagos ítéletet mondani – kiváltképp, ha az összbenyomásban közrejátszik a táj jellege, a pálya fekvése, a környező építmények képe és nem utolsósorban a helyszíni fotós tehetsége. Nem több ez játéknál, melynek végső soron csak nyertesei vannak: mi megcsodálhatunk jó néhány látványos vidéki futballterepet, a legtöbbek által jelölt településen pedig majd elmondhatják, olvasóink szerint övék Magyarország legszebb megyei pályája.

A szavazás szombattól zajlik a Nemzeti Sport Facebook-oldalán, „Keressük a megyei bajnokságok legszebb pályáját!”    címen. Önnek nem kell mást tennie, mint az említett oldalon lájkolni a kiválasztott futballpálya fotóját.

A SZÉKELYVARSÁGI FENYVESEK ALATT
Noha olvasói fotópályázatunkban Magyarország megyei bajnokságainak legszebb pályáját kerestük, érkeztek levelek, hozzászólások Budapestről, vidéki NB III-as helyszínről, sőt egy fotó még Székelyföldről, a Székelyvarsági Tartód SE pályájáról is befutott. Ha élesben nem is szerepelhet a versenyben, azért játékon kívül megmutatjuk ezt is – nem szokványos a fenyvesek alatt elterülő meccshelyszín.


(A cikk a Nemzeti Sport szombati melléklete, a Képes Sport 2021. szeptember 4-i lapszámában jelent meg.)

2023.06.03 00:21:05

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Sevilla csodálatos európai szereplése és sebezhetetlen döntőbeli teljesítménye ugyanakkor nem izolált jelenség, hanem nyugodtan kijelenthető: spanyol sajátosság, s itt jön be a képbe az újrafogalmazott linekeri tézis szükségessége.

2023.06.02 19:26:22

Minden más foci nemzetisport.hu

Németország története során negyedszer lett kontinensünk legjobbja ebben a korosztályban.

2023.06.02 16:14:07

Minden más foci nemzetisport.hu

A Bordeaux mérkőzése szurkolóinak rendbontása miatt félbeszakadt – Bölöni lehet az egyetlen topligás magyar edzőnk.

2023.05.30 22:12:10

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.05.28 18:34:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az Universitatea Craiova otthonában egy góllal nyerni tudott a Sepsi OSK, és így a kolozsváriak lettek bronzérmesek!