Szavazás – Keressük a megyei bajnokságok legszebb futballpályáját!

CSILLAG PÉTERCSILLAG PÉTER
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 09:53
Lenyűgöző képek sokasága érkezett a Nemzeti Sport felhívására, amelyben arra kértük olvasóinkat, segítsenek megtalálni a megyei bajnokságok egyedülálló futballhelyszíneit – most már nincs más hátra, mint kiválasztani a legkülönlegesebbet.
Válassza ki a legszebb pályát!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Válassza ki a legszebb pályát! A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

„Ha ismer különleges fekvésű futballpályát árnyas hegyoldalban, fenyvesek alatt, búzaföld mellett, csendes patakparton, napfényes tó partján vagy éppen egyedülálló épített környezetben, ne habozzon, küldjön róla fotót!” – írtuk két hete közzétett felhívásunkban, olvasóink segítségét kérve a megyei bajnokságok legszebb pályájának keresésében. A rendhagyó pályázat nem várt sikert hozott, hozzászólók százai, levélírók tucatjai ajánlották figyelmünkbe a láthatatlan hátország elbűvölő futballhelyszíneit. (Elfogadtunk ajánlásokat olyanokról is, amelyek jelenleg nincsenek használatban, hiszen gyűjtésünk fókuszában a pályák állnak.) A lenyűgözően gazdag képanyagot látva úgy határoztunk, nem tartjuk meg magunknak a rangsor felállításának lehetőségét, a kérdést nyilvános szavazásra bocsátjuk. Ismét olvasóinkhoz fordulunk tehát, kérve, hogy a fájdalmas-izzadságos előzsűrizéssel leszűkített kínálatból válasszák ki azt a képet, amelyről jó szívvel ki tudják jelenteni: a húsz közül a legszebb pályát ábrázolja.

Előre jelezzük, a feladat egyfelől varázslatosan ösztönző, másfelől igen hálátlan, hiszen szépség dolgában lehetetlen tárgyilagos ítéletet mondani – kiváltképp, ha az összbenyomásban közrejátszik a táj jellege, a pálya fekvése, a környező építmények képe és nem utolsósorban a helyszíni fotós tehetsége. Nem több ez játéknál, melynek végső soron csak nyertesei vannak: mi megcsodálhatunk jó néhány látványos vidéki futballterepet, a legtöbbek által jelölt településen pedig majd elmondhatják, olvasóink szerint övék Magyarország legszebb megyei pályája.

A szavazás szombattól zajlik a Nemzeti Sport Facebook-oldalán, „Keressük a megyei bajnokságok legszebb pályáját!” címen. Önnek nem kell mást tennie, mint az említett oldalon lájkolni a kiválasztott futballpálya fotóját.


(A cikk a Nemzeti Sport szombati melléklete, a Képes Sport 2021. szeptember 4-i lapszámában jelent meg.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik