Mindkét félidőben egy-egy gól esett, hazai pályán ikszelt a Sepsi

Vágólapra másolva!
2022.12.09. 17:50
null
Tamás Márk kezdőként kapott lehetőséget a Voluntari ellen (Fotó:Fekete Lehel/Sepsi OSK)
A Sepsi OSK 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Superliga) 20. fordulójának nyitó meccsén az FC Voluntari ellen.

ROMÁN SUPERLIGA
20. FORDULÓ
SEPSI OSK–FC VOLUNTARI 1–1 (1–0)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi Aréna, 1800 néző. Vezette: Petrescu
SEPSI: Niczuly – Aganovic, Ninaj, Tamás M., Dumitrescu (Ispas, 80.) – Matei (Achahbar, 68.), J. Rodriguez (Junior, 80.), Paun, Stefanescu (Gheorghe, 28.) – Tudorie, Rondón (Safranko, 68.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
VOLUNTARI: Popa – Ricardinho, Matricardi, Armas – Costin (Tavares, 88.), Rata (Popescu, 90+3.), Meleke, Govea, Aliji – Nemec (Andres, 88.), Florea (Merloi, 61.). Vezetőedző: Liviu Ciobotariu
Gólszerző: Tudorie (20.), ill. Nemec (76.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hazai pályán továbbra sem megy igazán jól a Sepsi OSK-nak a román élvonalban, az idegenben a legtöbb pontot szerző székelyföldi csapat otthon tíz bajnoki mérkőzéséből csak hármat tudott megnyerni. Pénteken az a FC Voluntari vitt el egy pontot Szentgyörgyről, amelyet három nappal korábban, a kupában 4-0-ra vertek a piros-fehérek.

A keddi találkozóhoz képest nyolc helyen változott a hazaiak kezdője, és kimaradt a csapatból a kupamérkőzésen két gólt szerző, ám bokaficamot szenvedő Varga Roland is. Tamás Márk viszont kezdett, és végigjátszotta a találkozót, amelyen a Sepsi kevés helyzete ellenére uralta az első félidőt, a sokat szabálytalankodó vendégek egyszer sem jutottak el Niczuly Roland kapujáig. A Sepsi első lehetősége Mario Rondón alig célt tévesztő bombája volt, az első szögletből pedig a gól is jött: Tamás Márk megcsúsztatott labdáját Branislav Ninaj terelte kapura, és végül Alexandru Tudorie vágta be közvetlen közelről. A gól után elvesztett egyik alapemberét a Sepsi, a Vadim Rata kemény belépője után megsérült Marius Stefanescut kellett lecserélni.

Aganovic nagyot küzdött, de nem tudta győzelemre vezetni a szentgyörgyieket (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
Aganovic nagyot küzdött, de nem tudta győzelemre vezetni a szentgyörgyieket (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)

A szünet után nagyot fordult a játék képe, a kitámadó Voluntari jóval pörgősebbé tette a játékot. Adnan Aganovic lécre hulló beadásánál még a Voluntari úszta meg az újabb gólt, de aztán szinte percenként mentek a lövések és fejesek a hazai kapu felé. Adam Nemec és Daniel Florea hagyták ki a ziccereket, a túloldalon pedig az egyedül kilépő Rondón lőtt a kapusba. A legtöbb gondot azonban a csereként beállt George Merloi okozta a Sepsi védelmének, akit előbb Tamás Márk blokkolt a kapu előtt, másodjára viszont tökéletesen emelte be a labdát, amelyet Nemecnek egy méterről kellett befejelnie. Az utolsó negyedórában mindkét csapatnak megvolt az esélye a győztes gólra, Ricardinho közeli lövését lábbal védte Niczuly, majd Pavol Safranko lőtt 8 méterről, erőtlenül Mihai Popa kezébe. 1–1

PERCRŐL PERCRE

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc: Időhúzó csere a vendég oldalon. Ratát Popescu váltotta.

90+2. perc: MECCSLABDA A VENDÉGEK ELŐTT IS! Rata kapott egy remek labdát az ötösön, de kapásból az égbe bikázott. Meleke tekerte kiválóan a szabadrúgást.

3 perc lesz a ráadás.

88. perc: Kettős csere a vendégeknél is. Nemec, illetve Costin helyére Tavares és Andres érkezett.

87. perc: MECCSLABDA VOLT? Egy kiváló hazai akció végén Paun szolgálta ki Safrankót, de a szlovák csatár Popa kezei pöccintette a labdát, rendkívül flegma megoldás volt.

80. perc: Utolsó két cserelehetőségét is kihasználta Cristiano Bergodi. Rodríguez és Dumitrescu helyére Francisco Junior és Ispas érkezett.

79. perc: Újabb vendég helyzet! Egy szögletet tisztázott a szentgyörgyi védelem. Meleke kapura lőtt, de a labda elakadt a védőkben. Az ismétlést Ricardinho tűzte a kapura, de Niczuly meg tudta fogni a labdát.

76. perc: EGYENLÍT A VOLUNTARI! Dumitrescu rossz helyre fejelt egy szabadrúgást, Merloi a hosszú sarok elé tekerte a labdát, Nemec pedig – Aganovicot leugorva – a hálóba bólintotta azt. 1–1

74. perc: Merloi kapuralőtte a szabadrúgást, de rosszul célzott.

73. perc: Dumitrescu is besárgult, a bal szélen rúgta fel ellenfelét – veszélyes szabadrúgást kapott a Voluntari.

70. perc: Merloi kapott egy jónak tűnő labdát, de a blokkba lőtt – ezután fújták be a lest.

68. perc: Kettős csere a Sepsinél. Rondón és Matei le, Achachbar és Safranko be.

66. perc: Rondónt szöktették, de a vendég kaput őrző Popa résen volt.

64. perc: A gólszerző Tudorie és Rodríguez is besárgul a hazai oldalon, reklamálásért.

62. perc: Nemec is a kapu irányába fejelt, de mellé szállt a labda.

61. perc: Megvolt az első Voluntari csere. Florea le, Merloi be.

61. perc: Govea próbált szerencsét 28 méterről, de a mexikói légiós lökete sem talált kaput.

60. perc: Újabb vendég helyzet! Costin jobboldali beadását Florea bólintotta a kapu fölé.

58. perc: Rata beadása is lecsúszott, de a labda veszélyesen csapódott. A második félidőben egyelőre a Voluntari az aktívabb csapat.

56. perc: Meleke indult volna meg a támadóharmadban, de buktatták. Szabadrúgás, de nem alakult ki belőle komoly lehetőség.

53. perc: MI MARADT KI?! Aliji robogott el a leshatáron, majd középre gurított, de Nemec 10 méterről a kapu fölé durrantott. Óriási ziccert hibáztak a vendégek.

51. perc: Matei cselezte magát lövőhelyzetbe, de csúnyán a kapu fölé bombázott.

48.perc: KAPUFA! Aganovic beadása lecsúszott,de a keresztlécen csattant.

ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Az idei Év Sportolója gálán az Év Sportpillanata kategóriában lehet szavazni a Sepsi előző idénybeli Román Kupa-győzelmére.

A szünetben a nézők plüssállatokat dobnak a pályára ukrán menekült gyerekeknek, Érdekesség, hogy a játékoskísérők egy része is ukrán gyerekfocista volt.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+1. perc: Florea szerzett labdát a szögletzászlónál, de lerántotta Aganovicot.

45. perc: 3 percet hosszabbított Radu Petrescu.

43. perc: Matei végzett el egy szabadrúgást, emelését simán fogta Popa.

41. perc: Aganovic cselezgetett, de passzát követően Matei és Rondón is a blokkba lőtt.

38. perc: Most Aganovic csinálta ugyanezt, kirúgással jön a Voluntari.

34. perc: Aliji robogott el az alavonalig, de nem tud szögletet kiharcolni.

28. perc: Cserél a Sepsi: Stefanescu sérülés miatt le, Ion Gheorghe be.

21. perc: VEZET A SEPSI! Egy szöglet után Ninaj küldte a kapu irányába a labdát, végül Tudorie tuszkolta azt hálóba. Komoly védelmi hiba a vendég csapatban. 1–0

19. perc: Újabb sárga lap a vendégeknél, ezúttal Rata kapott figyelmeztetést taposásért.

17. perc: Nemec kap sárga lapot reklamálásért.

16. perc: Rondón tüzel 16 méterről, a labda nem sokkal zúg el a kapu mellett.

Az első 15 perc után nincs kapuralövés a találkozón.

10. perc: Stefanescu rúgta fel Ricardinhót a középpályán, de megússza sárga lap nélkül.

8. perc: Újabb hazai támadás, Matei nem tudott kapura lőni a tizenhatoson belül.

6. perc: Stefanescu próbálkozott egy kényszerítővel, de a labda a vendég kapusnál kötött ki.

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Piros-fehérben a Sepsi, világoskék felsőben és fehér nadrágban a Voluntari.

Hamarosan elkezdődik a mérkőzés.

ELŐZMÉNYEK
Három nap után ismét összecsap a Sepsi OSK és a FC Voluntari, csak ezúttal nem a Román Kupában, hanem a Superliga 20. fordulójának nyitómérkőzésén. A székelyföldi együttes kirobbanó formában van, legutóbbi négy találkozóját egyaránt megnyerte, 15-1-es összesített gólaránnyal. A szentgyörgyi klub a mérkőzés előtti órákban jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Catalin Golofcával. A 32 éves román szélső 2020 nyara óta volt a Sepsi játékosa, 85 mérkőzésen 8 gólt szerzett, de a legutóbbi hét találkozón már nem lépett pályára, ötször a meccskeretbe sem került be. Kimaradt ezúttal a csapatból a keddi kupamérkőzésen két gólt szerző, ám bokaficamot szenvedő Varga Roland is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik