Sepsi: csökkent a nézőszám, menesztették az edzőt

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 13:29
null
Eugen Neagoe (Fotó: Manases Sándor)
Három fordulóval szezon vége előtt menesztette Eugen Neagoe vezetőedzőt a Sepsi OSK, miután a román Liga 1 felsőházába jutott székelyföldi labdarúgócsapat a rájátszásban hét találkozón csupán egyetlen pontot és egyetlen gólt szerzett. Diószegi László, a székelyföldi klub tulajdonosa az utóbbi hetek focijának láttán döntött a váltás mellett, félve, hogy a sikertelenség miatt a csapat elveszti közönségét.

 

„Neagoe nagyszerű dolgot vitt véghez a szentgyörgyi fociban, köszönjük neki és stábjának a munkáját. A döntéskor azt néztem, mi az, ami a közönségünknek jó. Tavasszal megcsappant a nézőszámunk, mert nem azt a focit játszottuk, amit a szentgyörgyi közönség elvár" – nyilatkozta Diószegi László, hozzátéve, hogy az edzőváltás bejelentése előtt hosszú idő után először a játékosokkal is beszélt, azt kérve tőlük, hogy 90 percen át hajtsanak a közönségért a szezon utolsó három mérkőzésén, mert ilyen csodálatos közönség nincs több az országban.

A bajnokságból hátralevő három fordulóban Marin Barbu, a klub U17-es csapatának edzője veszi át a felnőtt csapatot, mivel ő rendelkezik pro licenccel. A 60 éves szakember játékosként két időszakban (1978 és 1981 között, valamint az 1992–1993-as idényben ) is megfordult Sepsiszentgyörgyön, több mint három évtizedes edzői karrierje alatt pedig a Foresta Falticeni, az FC Brasov, a Petrolul Ploiesti, a Ceahlaul Piatra Neamt, a Politehnica Iasi, az UTA, az Astra Giurgiu együtteseit is vezette a román élvonalban.

Az utóddal kapcsolatban Diószegi László úgy nyilatkozott, hogy nem volt ideje végleges, hosszú távú megoldást keresni, a következő idény edzőjéről – akárcsak az új igazolásokról, hiszen tíz játékosnak is lejár a szerződése – csak május második felében döntenek. Ugyanakkor a Fanatik bukaresti sportportál szerint a jelenleg a kiesés ellen küzdő FC Hermannstadtot edző Miriuta László a szentgyörgyi klubvezetés első számú kiszemeltje.

A búcsúzó Neagoe nagyszerű eredménynek látja az előző idény újoncként elért kilencedik helyét és az idei legjobb hat közé jutást, mondván, hogy a Sepsinél jóval nagyobb múltú klubok nincsenek a Liga 1 felsőházában.

„Ilyen az élet, sajnálok pár meccset, de most sem csinálnék semmit másképp. Az egész bajnokságban nálunk játszott a legkevesebb játékos, a sérülések is bekavartak, de a csapat folyamatosan fejlődött. Egyetlen klubomtól sem váltam el haraggal, mert mindenütt tisztességesen dolgoztam, most sincs másként” – mondta Eugen Neagoe. a búcsúzó tréner, aki romániai sajtóhírek szerint az Universitatea Craiova kispadjának egyik fő várományosa.

A Sepsit 2017 novemberében átvevő Neagoe összesen 59 bajnoki és Román Kupa-találkozót vívott meg a háromszéki együttessel, a mérlege 19 győzelem, 17 döntetlen és 23 vereség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik