Románia: Becali megfenyegette a Sepsit és a magyar kormányt

Vágólapra másolva!
2022.07.26. 15:00
null
Gigi Becali megfenyegette a Sepsit és a magyar kormányt (Fotó: AFP)
Az FCSB tulajdonosa, Gigi Becali nem engedné, hogy magyar klub legyen a román bajnok.

Miközben a Sepsi OSK az Olimpija Ljubljana elleni Európa-konferencialiga-selejtező csütörtöki visszavágójára készül, a székelyföldi csapat és az őt támogató magyar kormány az FCSB új edzőjét, Nicolae Dicát bemutató sajtótájékoztató fő témája lett. Ugyanis Gigi Becali, a bukaresti klub harsány és szabad szájú tulajdonosa gyakorlatilag megfenyegette a szentgyörgyi klubot.

A grúz Szaburtalo (0–1) és a Rapid (0–2) ellen három napon belül elszenvedett két vereség után a véleményét gyakran váltogató Becali arról beszélt, hogy kiszáll a futballból, ha csapata veszteségessé válik. Márpedig pillanatnyilag sem az európai kupaszereplés, sem a játékospiac nem ígér komoly bevételt a bukaresti üzletember számára. Kedden viszont egészen más hangnemben, agresszív és xenofób stílusban bejelentette, hogy hajlandó akár újabb 10 millió eurót is költeni a gárdára, nehogy a Sepsi legyen a bajnok.

„Kivel harcoljunk, ha nem a magyarokkal? Ha felemelkednek, én még több pénzt fektetek be. Nem engedem a magyarokat az FCSB fölé nőni. Ők soha életükben nem előzhetnek meg egy román csapatot. Ha Orbán (Orbán Viktor miniszterelnök – a szerk.) valamit tesz, fejbe vágom. Paff, le a Sepsivel! Ez nem diszkrimináció vagy fenyegetés, ugye? Guillotine alatt tartjuk a Sepsit, nem engedem, hogy bajnokságot nyerjen Romániában” – mondta Becali.

A Sepsinél nem vették túl komolyan Becali szavait, Hadnagy Attila sportigazgató röhögve nézte végig a bukaresti üzletember bejelentését.

„Csak örülni tudunk annak, hogy pénzt vehetünk ki »Gigi bá'« zsebéből. Ezzel is segítjük a román futballt. Várjuk őt Sepsiszentgyörgyre. Persze, hogy viccnek vesszük az egészet, időnként kellenek az ilyen pillanatok is, hogy kevésbé legyünk görcsösek és élvezni tudjuk a focit. Figyelj, Gigi bá'! A Sepsi nem hagyja magát” – nyilatkozta a Gazeta Sporturilor sportlapnak Hadnagy.

Az FCSB eddig utoljára 2015-ben nyert román bajnokságot, az előző hét idényben hatszor ezüstérmes lett. A jelenlegi évadban viszont még nem tudott mérkőzést nyerni, két bajnoki és egy Ekl-találkozón egyetlen pontot, és egyetlen – büntetőből lőtt – gólt ért el. A Sepsi ezzel szemben a Román Kupa után a Szuperkupát is megnyerte, a bajnokság első két fordulójában négy pontot gyűjtött és az Európa-konferencialigában is 3–1-es előnyt szerzett az Olimpija Ljubljana ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik