Sepsi: a CFR is kipipálva, jöhet a címvédés a Román Kupában!

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 18:00
null
Döntős a Sepsi! (Fotó: Tókos Csaba)
A labdarúgó Román Kupa elődöntőjében a Sepsiszentgyörgy 3–0-ra megverte odahaza a CFR Clujt, így a finéléba jutott, ahol megvédheti a címét. A másik ágon a szintén kolozsvári Universitatea és az aradi UTA játszik csütörtökön a döntőbe jutásért. A finálét május 24-én rendezik meg Nagyszebenben.

ROMÁN KUPA
ELŐDÖNTŐ
Sepsi OSK–CFR Cluj 3–0 (2–0)
Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna, 5630 néző. Vezette: Cojocaru
Sepsi OSK: Niczuly – Balasa, Ninaj, Ciobatariu, Dumitrescu – Jonathan Rodríguez (Francisco Júnior, 86.), Paun (Papa, 87.) – Stefanescu, Matei (Varga R., 90.), Gheorghe (M. Rondón, 21.) – Safranko (Serban, 87.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi
CFR: Scuffet – Braun, Matias, Burca, Camora (Tiru, a szünetben) – N. Boateng (Peteleu, a szünetben), Cvek (Fica, a szünetben), Muhar – Yeboah, Janga (Jah, 88.), Petrila (Bordeianu, a szünetben). Vezetőedző: Dan Petrescu
Gólszerző: Paun (10.), Stefanescu (29.), M. Rondón (81.)
Kiállítva: Burca (42.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Négy év alatt harmadszor jutott a Román Kupa döntőjébe a Sepsi OSK, a székelyföldi csapat a szerdai elődöntőben két büntetőt is elpuskázva ütötte ki a bajnok CFR-t.

Már a nézőtéren is látszott, melyik csapat számára fontosabb ez a találkozó: alig tucatnyi vendégdrukker nézett farkasszemet a közel hatezer szentgyörgyivel. És bár a bajnoki címre hajtó kolozsváriak edzője, Dan Petrescu ugyan nem tartalékolt, ám csapata rendkívül motiválatlanul lépett pályára.

Az első félidőben a Sepsi saját fegyvereivel futballozta le a bajnokot a pályáról: agresszív letámadás után gyors lerohanásokkal lepték meg a kolozsvári védelmet, főleg annak jobb oldalát.

A hazai gól pedig egy szintén CFR-specialitásnak számító szögletvariációból jött, Denis Ciobotariu továbbfejelt labdáját Nicolae Paun bólintotta a jobb kapufa mellől a hálóba.

Az előnybe került Sepsi pedig különösebb erőfeszítések nélkül állította meg a minden kreativitást nélkülöző vendégtámadásokat, és második lövésig vitt támadásból is betalált: Andres Dumitrescu balról visszafejelt labdáját Marius Stefanescu vágta a hosszú alsóba.

A teljesen megzavarodó CFR még szünet előtt közel járt a teljes kiütéshez, amikor Pavol Safranko megkerülte Andrei Burcát, a román válogatott védő pedig piros lapot érően állította meg a csatárt. A tizenegyesből viszont Matei csak a kapufát találta el, de Petrescu szünetben becserélt négy perememberrel jelezte, hogy nem hisz a fordításban.

Simone Scuffet, a CFR kapusa pedig ugyan három bravúrral elodázta a harmadik hazai gólt, Marius Stefanescu büntetőjét is hárította, de a kipattanóból Mario Rondón már betalált – a végén pedig még a sérüléséből felépülő Varga Roland is visszatérhetett a pályára. 3–0

A másik ágon a szintén kolozsvári Universitatea és az aradi UTA játszik csütörtökön a döntőbe jutásért. A finálét május 24-én rendezik meg Nagyszebenben.

PERCRŐL PERCRE



90+4. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Három perc a ráadás.

90. perc Varga Roland be, Matei le. Első meccse idén a magyar szélsőnek!

87. perc Matei jobbal tízről a kapusba lő, Braunt megelőzve. Papa indított szépen középről.

86. perc Francisco Júnior Rodríguezt, Paunt Enriko Papa váltja. Andrei Serban meg Safrankót.

81. PERC MARIUS STEFANESCU ballal a jobb oldali kapufa tövére lő, MARIO RONDÓN azonnal öt méterről, kissé jobbról félmagasan a kapu közepébe lő. 3–0, nagyon eldőlt.

(Fotó: Tókos Csaba)
(Fotó: Tókos Csaba)

80. perc Spori a kis TV-nél, tudjuk, mit jelent ez. BÜNTETŐT.

78. perc Büntető? Egy hazai szöglet után kezez az ötösön levétel címén Braun. De mit mond a VAR?

75. perc Matei passzát balról ballal éles szögból kapura vágja Rondón, közbevetődik Bordeianu. Matei balról 22-ről jobbal a léc alá lőne, de hatalmasat véd vetődve ismét az olasz kapus.

(Fotó: Tókos Csaba)
(Fotó: Tókos Csaba)
(Fotó: Tókos Csaba)
(Fotó: Tókos Csaba)

72. perc Paun lő ballal 17-ről kapura, a bal felső előtt hatalmasat véd vetődve Scuffet, a román liga Piscitellije.

66. perc Mihai Bordeaianu odarúg Rondónnak, sárga lap.

64. perc Muhar kavargat a jobb szélen, a remek beadást hétről a bal sarok mellé fejeli a berobbanó Matias.

Vajon látunk még gólt?

(Fotó: Tókos Csaba)
(Fotó: Tókos Csaba)


62. perc Matei bal oldali szögletét az ötösről a bal sarok mellé fejeli méterekkel Ciobotariu.

58. perc Petrila jobb oldali kornere után jobbal jócskán a bal felső fölé lő kissé jobbról, 23 méterről Bordeianu.

50. perc Nagy hazai mezőnyfölény, pontatlan beadások, Balasa hatméteres lövését meg blokkolja Camora.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Négyes csere a CFR-nél, jön Tiru, Peteleu, Bordeianu és Fic.

(Fotó: Tókos Csaba)
(Fotó: Tókos Csaba)




45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44. PERC COSMIN MATEI jobbal a jobb oldali kapufa tövére lő! A kipattanó a vendégeké.

42. PERC BÜNTETŐ ÉS PIROS LAP ANDREI BURCÁNAK! Az egy előreívelés után hibázó védő ellöki az ötös jobb sarka előtt Safrankót.

38. perc Egy hazai korner után Ninaj fejese nem sokkal kerüli el a kaput!

34. perc Cvek meghúzza a bal szélt, a ballábas beadás Ciobotariué. A kornert jócskán a bal sarok mellé fejeli hatról Yeboah... elől Rondón. Petrescu nem érti, de kirúgás.

29. PERC SZÉP GÓL! STEFANESCU ballal a bal alsóba lő az ötös bal sarka elől, hét méterről! Safranko indításával Matei elment a jobb szélen, jobbal remekül adott középre, kissé balról Dumitrescu visszafejelte a labdát, és ez lett a gólpassz. 2–0!

Petrila anno 27 meccsen 6 kanadai pontot szerzett a Sepsiben. Kölcsönben.

28. perc Balasa hatalmasat rúg a 16-os előtt Cvekbe, de megússza sárga lap nélkül. Petrila beadása nagyon rossz.

24. perc Boateng távolija kapuscsemege, előtte Ciobotariu jobb oldali beadása sem volt jobb.

21. perc Mario Rondón be, Gheorghe lesérült.

18. perc Pavol Safranko lekönyökli Muhart, sárga lap.

17. perc Yeboah jobb oldali lágy beívelését középről, tízről a léc fölé fejeli Muhar.

15. perc Matei sarkaz a 16-os előtt, de pontatlanul. Joga bonito! – jegyzi meg a TV-kommentátor.

14. perc Mário Camora odarúg a felezőnél Stefanescunak, sárga lap. A vendégek csapatkapitánya 36 éves, román-portugál, 9-szeres válogatott.

Camora a gólvonalon állva fejjel beleért a labdába, de azt csak beljebb tudta segíteni már.

10. PERC VEZET A SEPSI! Stefanescu jobb oldali, ballábas szögletét az ötösről balra fejeli meg Ciobotariu, NICOLAE PAUN két méterről a jobb felső sarokba fejeli a labdát. 1–0!

7. perc Safranko törhetne kapura, de lefutja őt Matias.

6. perc Dumitrescu zseniális passza után Matei ballal 18-ról a előtte álló Stefanescuba lő, Gheorghe 23 méteres lövése a léc fölé száll.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek tiszta fehérben.

A másik ágon a kolozsvári Universitatea és az UTA küzd meg csütörtökön a fináléba jutásért. A bajnokságban a bennmaradásért küzdő aradi csapat két nappal a mérkőzés előtt menesztette edzőjét, Bálint László Györgyöt, akinek helyét Mircea Rednic veszi át a szezon utolsó hónapjára.

A CFR-nél vállsérülés miatt hiányozni fog a csapat játékmestere, Ciprian Deac, aki minden sorozatot figyelembe véve 8 gólt és 16 gólpasszt jegyez a szezonban.

A CFR viszont azért küzd, hogy sorozatba hatodszor is bajnok legyen, viszont a hétvégén kikapott az éllovas Farultól, így négy pontos hátrányból várja az utolsó öt fordulót. Dan Petrescu edző végig a tartalékjaival játszott a kupában, amelyet mindig másodrendű sorozatnak tekintett: Romániában nem is nyerte meg soha a trófeát, Kínai Kupája viszont már van a Csiangszuval.

A székelyföldi csapatnál ugyanis a szezon előtt is nyíltan kimondott cél a tavaly megszerzett trófea megvédése, és a Sepsinek immár ez az egyetlen út vezet az újabb európai kupaszerepléshez is. Cristiano Bergodi vezetőedző az Universitatea Craiova elleni pénteki bajnokin pihentette néhány alapemberét: aaz eltiltott Branislav Ninaj mellett Alexandru Tudorie sem játszott, mások pedig a szokottnál kevesebb játékidőt kaptak.

Kizárólag erdélyi csapatok jutottak a Román Kupa elődöntőibe, amelynek első mérkőzésén a címvédő Sepsi OSK és a bajnok CFR csap össze szerda este Szentgyörgyön. A két csapat alig tíz napja játszott utoljára egymással, a kolozsvári bajnoki mérkőzést a CFR nyerte 2–1-re, ám a kupameccs első látásra a Sepsi számára jóval fontosabb.

A labdarúgó Román Kupa negyeddöntőjében a Sepsi OSK 4–1-re megverte odahaza a Mioveni együttesét.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–CFR MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik