B. M.
2022.10.19 16:28 Frissítve: 2022.10.19 16:39

Román Kupa: csütörtökön pályára lép a Sepsi a megújult sorozatban

A történelmi sikert hozó májusi óta csütörtökön játszik először Román Kupa-mérkőzést a Sepsi OSK, amely az új rendszerben szervezett sorozat csoportkörének 1. fordulójában a Petrolul Ploiesti vendége lesz.

Címvédőként kezdi meg a sorozatot a Sepsi (Fotó: Tókos Csaba)

A román szövetség idéntől négy csoportba sorsolta a legjobb 24 csapatot, ám mindegyikük csak három mérkőzést játszik, három különböző kiemelési kalapból érkező ellenféllel.

Az élvonal előző idényének legjobb nyolc csapata – így a címvédő Sepsi is – selejtezők nélkül került a főtáblára. A székelyföldi csapat az élvonalbeli Petrolul után a második fordulóban a Liga 2-es Dinamo, majd hazai pályán tavalyi döntőbeli ellenfele, a FC Voluntari ellen játszik, viszont elkerüli a FCU Craiovát és a másodosztályú Unirea Sloboziát.

Az elmúlt három idényben kétszer is a döntőig jutó székelyföldi klub számára idén is kiemelt figyelmet kap a Román Kupa, ahogy Cristiano Bergodi vezetőedző fogalmazott: „egyik versenysorozatot sem hanyagoljuk el”.

Az olasz szakvezető szerint a Sepsi kerete kellően versenyképes ahhoz, hogy több fronton is helytálljon, és bár lesznek változások a hétfőn, Kolozsváron elvesztett bajnoki mérkőzéshez képest, a győzni mennek Ploiesti-re.

Címvédők vagyunk és egyből bizonyítanunk kell, jó mérkőzést játszva, jó játékkal. Voltak már meglepetések a kupában, mi nem szeretnénk újabbat okozni. Banálisan hangzik, de szeretnénk megvédeni a trófeánkat” – mondta az elutazás előtt az olasz edző, aki nem akart véleményt nyilvánítani az új lebonyolítási rendszerről.

2023.02.05 22:16:33

Minden más foci nemzetisport.hu

Két hónapnyi kórházban töltött időszak után újra otthon az egykori tatabányai kedvenc.

2023.02.05 23:00:12

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mismásolás tehát tort ül, így aztán természetes, hogy csak kevesen mondják, hogy hibáztam. Ott a tévedésük, hogy semmivel sem lesznek kevesebbek, ha a baklövéseikről beszélnek, ettől, úgymond, emberibb a történet, igaz, napjaink sportjában ez már nem­igen szempont.

2023.02.05 15:42:14

Minden más foci nemzetisport.hu

Zsarko Lazetics csapat első idegenbeli vereségét szenvedte el ebben az idényben.

2023.02.05 14:18:15

Minden más foci nemzetisport.hu

Ezzel egyenlített a házigazda Mioveni a felsőházi rájátszására hajtó székelyföldi csapat ellen.

2023.02.04 14:20:35

Minden más foci nemzetisport.hu

Nagyon nem ment az NK Osijeknek Zágrábban a Lokomotiva ellen, megérdemelten nyertek a hazaiak.