Ami a bajnokságban nem ment, a kupában igen: győzött, és elődöntős a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.11.30. 19:28
null
A Sepsi OSK biztos győzelmet aratott Ploiesti-ben (Fotó: Szabó Attila)
Már az első félidőben két góllal vezetett a Sepsi OSK a Chindia Targoviste ellen, majd a házigazda szépíteni tudott, de a szentgyörgyiek így is 2–1-re nyertek, és bejutottak az elődöntőbe a Román Kupában.

 

ROMÁN KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Chindia Targoviste–Sepsi OSK 1–2 (0–2)
Ploiesti,
Ilie Oana Stadion, 200 néző. Vezette: Coltescu
Chindia: Moldovan – Corbu, Capușa, Iacob, Rumpullaku – Negut, Matis (Jipa, a szünetben), Suciu (Dulca, a szünetben), Kocic (Celea, 62.) – Stoian (Popadiuc, 62.), Popa. Vezetőedző: Emil Sandoi
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – Fofana, Eder González – Barbut (Askovszki, 61.), Aganovic (Achahbar, 81.), Golofca (Stefanescu, 81.) – K. Luckassen. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Gólszerző:
Popa (72.), ill. Capusa (35. – öngól), Barbut (41.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Győzelemmel tért vissza első Román Kupa-döntője, a 2020 nyarán az FCSB ellen 1–0-ra elvesztett finálé helyszínére, a ploiesti-i Ilie Oana Stadionba a Sepsi OSK, amely most a Chindia Targoviste elleni sikerrel bejutott a legjobb négy közé.

A helyszín és a játékosok több mint a fele kicserélődött ugyan a három nappal korábbi, Székelyföldön játszott bajnoki mérkőzés után (a Chindia 7, a Sepsi 5 helyen változtatott a kezdőjén), a játék képe azonban jó ideig ugyanaz volt, mint a gól nélküli szombati találkozón. A Sepsi folyamatosan birtokolta a labdát, beköltözött kontralehetőségekre váró ellenfele térfelére, de az állófociból a Chindia védelme jött ki győztesen: a vendégek néhány távoli lövést leszámítva csak Kevin Luckassen szöglet utáni ziccerét nevezhették helyzetnek, de a holland csatár az ötösről a kapu fölé lőtt.

A Chindia védelme viszont ezúttal már nem tudott hibátlanul lehozni egy mérkőzést, hat perc alatt kétszer is nagyot hibázott, a Sepsi pedig mindkétszer büntetett. Előbb a Luckassen elől tisztázni próbáló Tiberiu Capusa tolta saját kapujába Adnan Aganovic lapos beadását, majd Razvan Matis pontatlan hátrapasszával Cristi Barbut szabadon mehetett kapura, és belőtte a másodikat.

A szünet után viszont felcserélődtek a szerepek, a Sepsi engedte át a labdát és a kezdeményezést a Chindiának, amely azonban sokáig csak Alexandru Jipa távoli lövéseivel próbálkozott. A Sepsinek szerencséje volt, hogy Sebastain Coltescu játékvezető nem látta Branislav Ninaj könyöklését és nem ítélt büntetőt, a felpaprikázódott hazai csapat azonban így is betalált, Daniel Popa révén. Az utolsó negyedórában veszélyesen játszott a Sepsi, Radoszlav Dimiotrov is elkerülte a második sárga lapját, de a Chindiának így sem volt komoly esélye az egyenlítésre. 1–2

Sikerével a Sepsi OSK története során másodszor jutott be a legjobb négy közé a Román Kupában.

 

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Itt a vége. A Sepsi OSK 2–1-re legyőzte a Chindiát és bejutott a Román Kupa elődöntőjébe.

90+3. perc: Ispas kapott sárga lapot időhúzásért.

HÁROM PERC A RÁADÁS!

90. perc: Stefanescu futott el a bal oldalon, beadás helyett a rövid sarok felé lőtt, de elszállt a kapu felett a próbálkozása.

87. perc: Dulca is sárga lapot kapott, Dimitrovot rúgta fel a jobb szélen.

81. perc: Kettős csere a vendégeknél: Aganovic és Golofca hagyja el a pályát, a helyükön Achahbar és Stefanescu.

76. perc: Askovszki 14 méteres lövése után a labda elakad a Chindia védőiben.

74. perc: Aganovic bal oldali szöglete után Fofana fejelt a kapu fölé.

72. perc: GÓL! Ispas aláugrik egy keresztlabdának a Sepsi tizenhatosán belül, Negut leviszi az alapvonalig a labdát, laposan visszateszi, és a berobbanó Popa nyolc méterről a bal alsó sarokba lő. 1–2

70. perc: Jipa előbb egy méterrel a bal alsó sarok mellé lőtt, majd 17 méterről csúnyán a kapu mellé lőtte a labdát.

67. perc: Újabb kockázatosan hátrafejelt labda a hazaiaknál, de Luckassen belevezette a kivetődő Moldovanba.

61. perc: Barbut helyére Askovszki érkezik a vendégeknél, míg Stoian és Kocic helyett Popadiuc és Celea a pályán.

59. perc: Ninaj ugrik fel a hazaiak szögleténél, lekönyökölte Iacobot, azonban a hosszabb ápolásra szoruló vendég játékos esetében nem ítélt büntetőt a játékvezető.

57. perc: Dimitrov is szabálytalankodik Neguttal szemben, amiért sárga lapot kap.

53. perc: Aganovic kap sárga lapot miután Stoian bokáját találja el a becsúszásakor.

52. perc: Jipa jó 30 méterről, jobbról lövi rá a labdát, amely kevéssel meg a Sepsi kapuja fölé.

47. perc: Barbut tekeri 16 méterről a jobb alsó sarokra a labdát, Moldovan vetődve fogja meg.

46. perc: Matis és Suciu hagyja el a pályát, a helyükön Dulca és Jipa.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

45+1. perc: Vége az első félidőnek!

45+1. perc: Fofana lódul meg a saját térfeléről, de 23 méterről nagyon mellé lövi a labdát.

41. perc: GÓÓÓL! Matis figyelmetlenül hátrapasszolt labdájára Barbut csapott le, középen betört a tizenhatoson belülre, a kifutó Moldovan mellett pedig a kapu közepébe lőtt. 0–2

37. perc: Luckassen teszi vissza a labdát Aganovicnak, aki 12 méteres erős, de középre tartó lövését nehezen, de Moldovan megfogja.

35. perc: GÓÓÓL! Capusa öngóljával megszerzi a vezetést a Sepsi OSK! Aganovic jobbról, laposan meglőtt labdáját a középen Luckassen elől menteni igyekvő Capusa nyolc méterről, becsúszva a saját kapujába lövi. 0–1

32. perc: Aganovic 23 méteres kemény lövése után Moldovan szögletre üti a labdát.

25. perc: Barbut 18 méteres lövése messze elkerüli a Chindia kapuját.

22. perc: Dimitrov jobboldali beadása után Golofca lőhet 12 méterről, azonban kapáslövése elakad az egyik hazai védőben.

20. perc: Aganovic szöglete után Luckassen át is tudja venni az ötösön belül a lepattanót, de tökéletes helyzetből jócskán a kapu fölé vágja a labdát.

20. perc: Golofca balról, az alapvonalról emeli a kapu elé a labdát, amelyet Iacob a gólvonalról fejel szögletre az érkező Luckassen elől.

10. perc: Az első tíz percben nem történt nagyobb esemény, a Sepsi birtokolja a labdát, de helyzetek nincsenek.

2. perc: Golofca próbálkozik 20 méterről egy lövéssel, de akkorát csavar a labdába, hogy bedobásra megy ki.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Sötétkékben játszik a Chindia, míg a Sepsi fehérbe lép pályára a mai estén.

ELŐZMÉNYEK

A két csapat rövid időn belül csap össze másodszor, hiszen a hétvégi bajnoki fordulóban a Sepsi OSK fogadta hazai pályán a Chindia Targovistét. Az akkor házigazda székelyföldi együttes 0–0-s döntetlent játszott mostani ellenfelével, míg a második fordulóban 1–1-el zártak a csapatok Buzauban.

A mai mérkőzés esélyese papíron a Sepsi OSK, amihez hozzájárul a csapat jó formája is: legutóbbi öt mérkőzésén nem találtak legyőzőre a szentgyörgyiek. A házigazda Chindia ezzel szemben egy vereség után két döntetlent játszottak a legutóbbi három bajnokijukon.

ÜDVÖZÖLJÜK A CHINDIA TARGOVISTE–SEPSI OSK LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik