Red Bull Neymar Jr's Five: veretlenül jutott tovább a magyar csapat!

NAGY-PÁL TAMÁS (DOHA)NAGY-PÁL TAMÁS (DOHA)
Vágólapra másolva!
2022.05.24. 07:17
null
Nem mindennapi látvány (Fotó: Nagy-Pál Tamás)
Nagyon jól kezdte a Red Bull Neymar Jr's Five katari szuperdöntőjét a magyar bajnok Palvin Saint Germain csapata: a franciákat 3–0-ra, majd Ománt 2–0-ra győzte le. Ezután két gól nélküli döntetlen született, így tökéletes védekezéssel a második helyen lépett tovább a kieséses szakaszba, ahol Chile lesz az ellenfele a nyolcaddöntőért.

Vízzel körülvett pálya a 2022-es labdarúgó-világbajnokság egyik stadionja mellett: igazán látványos helyszínt sikerült összeállítani a katari Doha egyik egyetemi kampuszán a Red Bull Neymar Jr's Five 2022-es szuperdöntőjére, amelyen a magyar csapat, a Palvin Saint Germain helyi idő szerint este fél 11-kor, vagyis már bőven villanyfény mellett kezdte meg a csoportküzdelmeket a kellemesnek csöppet sem mondható 30 fokos hőmérsékletben.

Volt egy kis feszültség a fiúkban, amikor felszálltak a szálloda előtt a torna helyszínére tartó buszra, de ez csak addig tartott, amíg a nigériai fiú- és lánycsapat óriási táncba, éneklésbe nem kezdett, amihez csatlakozva a mieink azonnal feloldódtak, és az első meccsen már nem is látszott rajtuk az idegesség.

Előzetesen mindenki arra tippelt, hogy Franciaország lehet a legerősebb ellenfél az F-csoportban, és a sors úgy hozta, hogy bemelegedni nem volt idő – rögtön a gallok ellen kellett pályára lépnie a magyar csapatnak, amely sérülések miatt ráadásul csere nélkül vágott bele a tornába.

SZABÁLYOK
Ötödik alkalommal hívja ki párbajra a világ legjobb amatőr focistáit Neymar, a PSG brazil világklasszisa. A Red Bull Neymar Jr's Five focibajnokság idei tornáján is hűek maradnak a szabályok ahhoz a grundfoci stílushoz, amelyet a focilegenda gyerekkorában is játszott Sao Paulo utcáin.

Az 5 fős csapatok mérkőzése maximum 10 percig tart, a meccsek kapus nélkül zajlanak. Ha egy csapat gólt kap, akkor elveszíti egy játékosát. A meccs tehát az idő lejárta előtt is véget érhet, ha az egyik félnek elfogynak a játékosai.

Szóval bemelegítésnek rögtön egy előrehozott csoportdöntő, ami óriási meglepetéssel kezdődött: és nemcsak amiatt, mert egy jogos büntetővel megszerezték a mieink a vezetést (és így a szabályoknak megfelelően rögtön emberelőnybe is kerültek), hanem mert a katari éjszakában felcsendült a „Hajrá, Magyarország!” rigmus is (mint a meccs után megtudtuk, egy itt tanuló magyar egyetemista alkotta a szurkolótábort édesanyjával). A magyar csapat pedig közben rendkívül magabiztosan játszva 3–0-ra legyőzte legerősebbnek tartott ellenfelét! (Meccsösszefoglaló ITT)

Az önbizalom tehát gyorsan megjött, így Ománnak sem volt esélye a mieink ellen, a fiúk továbbra is türelmesen, magabiztosan játszva 2–0-s sikerükkel gyakorlatilag két meccs után elérték, hogy mindenképp folytathassák a kieséses szakaszban. Na de ezzel még nem volt letudva a küldetés, hiszen a csoportgyőzelem, vagyis rögtön a nyolcaddöntő volt a kimondott céljuk! (Összefoglaló)

Azerbajdzsán elsőre nem tűnt ehhez nagy falatnak, miután egy sérülés miatt öt helyett csak négy emberrel tudott pályára lépni. Az emberelőnyt azonban nem sikerült kihasználni, az azeriek foggal-körömmel védekeztek, az alattomos játéktól sem visszariadva tördelték folyamatosan a meccset, így kihúzták gól nélküli döntetlennel.

Az összes résztvevő (Fotó: Fabio Piva / Red Bull Content Pool)
Az összes résztvevő (Fotó: Fabio Piva / Red Bull Content Pool)

Három meccs egyetlen óra leforgása alatt 30 fokos hőségben, óriási páratartalom mellett nem egyszerű feladat, főleg csere nélkül – a fáradtság az utolsó meccsen ki is jött a srácokon. A Neymar által összeállított Global Five elnevezésű csapat ellen így nem sikerült bebiztosítani a csoportelsőséget (újabb 0–0), és mivel Omán a magyaroktól elszenvedett vereség után mindenkit legyőzött, megnyerte az F jelű ötöst, a mieink pedig a második helyen jutottak tovább.

A srácok elsőre csalódottan vették tudomásul, hogy a kieséses szakaszt nem a nyolcaddöntőben, hanem egy körrel korábban kell megkezdeniük Chile ellen, pedig kesergésre semmi okuk: kapott gól nélkül, veretlenül hozták le a csoportkört, ami igazán extra teljesítmény, és ami a legfontosabb, továbbjutottak! Ráadásul aki látta őket játszani, csak elismerően beszélt róluk (egy francia kolléga egyértelműen végső győzelemre esélyes csapatot látott bennük).

Az meg plusz adalék, hogy a kétfős magyar tábor ígéretet tett arra: a következő napra minden katari honfitársunkat kihívják szurkolni, úgyhogy jelentős támogatás segíthet majd átlendülni a fáradtság okozta holtpontokon.

Veretlenül továbbjutottak (Fotó: Nagy-Pál Tamás)
Veretlenül továbbjutottak (Fotó: Nagy-Pál Tamás)

Folytatás tehát magyar idő szerint kedd délután 4 órakor Chile ellen. Akkor már egy bizonyos Neymarnak is jelenése lesz a tornán, hiszen a győztes csapat játszhat ellene egy meccset...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik