PSG: most már hivatalos! Messi a párizsiaknál folytatja

Vágólapra másolva!
2021.08.10. 22:21
null
Még szokni kell a látványt: Lionel Messi a Paris Saint-Germain mezével (Fotó: psg.fr)
A Paris Saint-Germain hivatalosan is bejelentette Lionel Messi szerződtetését! Az FC Barcelonát elhagyó argentin sztár kettő plusz egy évre szóló megállapodást írt alá a francia klubnál, amelynél a hírek szerint idényenként 35 millió euró lesz az alapfizetése.

 

MESSI A PSG ELLEN

Lionel Messi az FC Barcelona játékosaként tíz mérkőzésen hat gólt szerzett és egy gólpasszt adott a PSG ellen a Bajnokok Ligájában. Párizsban újra együtt játszhat korábbi csapattársával és jó barátjával, a brazil Neymarral, valamint három honfitársával, Mauro Icardival, Leandro Paredesszel és Ángel Di Maríával – utóbbi két játékos Messivel egyetemben tagja volt az idén Copa Américát nyerő argentin válogatottnak.

Biztossá vált, amit egy héttel ezelőtt még senki sem sejtett, pláne nem a Barcelona-szurkolók: Lionel Messi a Paris Saint-Germainnél folytatja a pályafutását!

Múlt csütörtökig minden jel (és sajtóhír) arra utalt, hogy az argentin klasszis marad a Barca játékosa, ám aztán a katalán klub bejelentette, hogy pénzügyi és strukturális okokból nem lehetséges Messi megtartása.

Egy nappal ezután a PSG akcióba lendült, és gőzerővel megkezdte az egyeztetéseket Messi édesapjával és képviselőivel a hatszoros aranylabdás futballista szerződtetésének ügyében. Négynapos intenzív tárgyalássorozat végén megszületett a megállapodás a felek között, így Messi kedd délután – felesége és három gyermeke kíséretében – elrepült Párizsba, ahol hatalmas tömeg fogadta.

Messi útja Párizsba


Messi útja a reptérről az egyik párizsi kórházba vezetett, ahol átesett a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírta 2023-ig szóló szerződését a francia klubnál. A megállapodás egy egyéves hosszabbítási opciót is tartalmaz.

A PSG látványos videóval jelentette be Messi szerződtetését


„Izgatottan várom, hogy megkezdhessem pályafutásom új fejezetét – idézi a párizsi klub hivatalos honlapja Lionel Messit. Minden, amit a klub képvisel, egyezik a futballal kapcsolatos ambícióimmal. A csapat és az edzői stáb is nagyon tehetséges. Eltökélt szándékom, hogy segítsek felépíteni valami különlegeset, és alig várom, hogy kiléphessek a Parc des Princes gyepére.”

Fabrizio Romano olasz transzferguru úgy tudja, a 34 esztendős labdarúgó idényenként 35 millió eurót keres majd Párizsban, ehhez az összeghez adódhatnak hozzá bizonyos kikötések teljesülése esetén további bónuszok.

A PSG a hivatalos Twitter-oldalán már kedd délután jelezte: szerdán 11 órától sajtótájékoztatót tart a Parc des Princes Stadionban – ekkor kerül sor Messi bemutatására a nagyközönség előtt. Az argentin kiválóság a 30-as mezben játszik majd a Paris Saint-Germainnél.


A párizsi sztáralakulat idén nyáron – Messihez hasonlóan – Sergio Ramost (Real Madrid), Gianluigi Donnarummát (Milan) és Georginio Wijnaldumot (Liverpool) is ingyen szerezte meg, Asraf Hakimiért 60 millió eurót fizetett az Internek, Danilo Pereiráért pedig – opciós vételi jogát érvényesítve – körülbelül 16 milliót a Portónak. Utóbbi játékos kivételével mindannyian nagyságrendileg 10 millió eurós (vagy ahogy Messi példája mutatja, annál is több) fizetést garantáló szerződést kötöttek a PSG-vel.

A fővárosi együttes szombat este (21.00) a Strasbourgot fogadja a francia bajnokság második fordulójában. Arról egyelőre nincs hír, hogy Messi már ezen a meccsen bemutatkozhat-e új klubjában, de azt nem árt megjegyezni, hogy a Copa América július 10-i döntője óta csak egyéni edzésmunkát végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik