K. D. 2022.05.18 18:32 Frissítve: 2022.05.19 07:11

PSG: a szivárványos mez miatt nem volt hajlandó pályára lépni

A BBC értesülései szerint Idrissa Gueye, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának szenegáli válogatott középpályása nem volt hajlandó pályára lépni a párizsiak hétvégi bajnokiján, miután megtudta, milyen mezben kellene játszania.

 

Egybehangzó francia és angol lapértesülések szerint Gueye ott lett volna a kezdőcsapatban a Montpellier ellen 4–0-ra megnyert bajnokin, ám végül a szenegáli a PSG keretében sem kapott helyet a 37. fordulóban.

Idrissa Gueye a szivárványos mez miatt nem lépett pályára (Fotó: Getty Images)

A problémát az jelentette, hogy a párizsiak a hétvégi bajnokin az LMBTQ+ közösséget támogató, szivárványos mezszámokkal futottak ki a pályára. Mikor Gueye ezt megtudta, közölte, ő ebben nem szeretne részt venni, és ha csak ilyen mezben lehet futballozni, nem vállalja a játékot.

A középpályás döntését válogatottbeli csapattársai azonnal üdvözölték, a Crystal Palace-ban futballozó Cheikhou Kouyaté, a Watfordot erősítő Ismaila Sarr, valamint a Napoli sztárja, Kalidou Koulibaly is kiállt társuk mellett, és a közösségi médiában gratuláltak Gueye-nek, hogy kitart az elvei mellett.

A mez, amire Gueye nemet mondott (Fotó: Getty Images)

A francia szövetség azonban nem tervezi ennyiben hagyni a dolgot. A Foot Mercato információi szerint etikai bizottság előtt kell majd Gueye-nek felelnie, és nyilvános bocsánatkérést várnak a futballistától.

A PSG egyelőre nem reagált az ügyre, amelynek biztosan lesz még folytatása.

2022.07.01 23:57:43

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A jó centert ma is elsősorban az ösztönösség, mozgás, pontos befejezés hármassága jellemzi, amelyek egy bizonyos szint felett taníthatatlanok – ha egyáltalán nem alapból belülről kellene fakadniuk. Az egyre inkább technikai központú futballvilágban az akadémiai rendszerbe sem illeszthető be az ő képzésük, így aztán a mai kilencesek sokkal inkább a természetes tehetségüknek vagy a véletlennek köszönhetően kerülnek elő.

2022.06.30 15:38:06

Minden más foci THURY GÁBOR

A Taps, szénsav, Ferencváros jóval több gegparádénál: a geg a szóda, az alapot a fradizmus adja.

2022.06.25 09:14:28

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

Fülöpné Benjamin Gabriella: Hogyan lehetne az életünk ugyanolyan? Túlélni hogyan kell?

2022.06.25 22:08:41

Minden más foci GYŐRI FERENC

NS-VÉLEMÉNY. Tavaly nyáron súlyos örökséget vett át Konakov.