GYENGE BALÁZS
2023.01.14 08:49 Frissítve: 2023.01.16 09:00

Portugália: Roberto Martínez Szaúd-Arábiában találkozott Cristiano Ronaldóval

Az új portugál szövetségi kapitány, Roberto Martínez máris munkához látott, és első körben felkereste a Szaúd-Arábiában légióskodó Cristiano Ronaldót, vasárnap pedig már a lisszaboni derbire hivatalos.

Teljesítette ígéretét az új portugál kapitány, Roberto Martínez: már beszélt Cristiano Ronaldóval (fotó: Imago Images, AFP)

Megígérte és be is tartotta a szavát. Hétfőn nevezték ki portugál szövetségi kapitánynak Roberto Martínezt, aki székfoglalójában vállalta, hogy beszél Cristiano Ronaldóval a jövőjéről a válogatottban, és mint kiderült, az új szakvezetőnek gyakorlatilag az első dolga volt felkeresni az immár Szaúd-Arábiában légióskodó játékost.

A szakember szerdán utazott Rijádba, ahol megnézte a Real Madrid–Valencia spanyol Szuperkupa-elődöntőt, és felkereste azt a négy portugál játékost, aki a négyes döntőben csapataiban szerepel: Thierry Correiát és André Almeidát a Valencia, míg a Barcelona ellen pályára lépő Betis William Carvalhót és Rui Silvát foglalkoztatja.

A legfontosabb azonban a Cristiano Ronaldóval való találkozás volt, meglehet, a mindig jól informált portugál és spanyol sajtó is csak annyit tudott megerősíteni, hogy valóban sor került a beszélgetésre, a tartalmáról azonban nem szivárgott ki semmi.

A találgatások persze beindultak, és jelenleg az az általános nézet, hogy Robert Martínez aligha zárta be a válogatott ajtaját Cristiano Ronaldo előtt, máskülönben az érintett képtelen lenne magában tartani a „világ igazságtalanságát”.

Jóllehet, a portugál médiát már jobban érdekli az a tény, hogy a szövetségi kapitány Rijádból Lisszabonba utazott pénteken, hogy személyesen nézze meg a vasárnapi csúcsrangadót a Benfica és a Sporting között. Kétségtelen, hogy a válogatott hosszú távú jövőjét illetően a derbi sokkal fontosabb, mint az aranylabdás klasszis helyzete.

Részben ide kapcsolódik, hogy a csütörtöki Roma–Genoa Olasz Kupa-nyolcaddöntő (1–0) után José Mourinho, a fővárosiak edzője, akit korábban szintén szóba hoztak a kapitányi állással, a következőket nyilatkozta: „Köszönöm a Portugál Labdarúgó-szövetség elnökének, hogy megkeresett, és elmondta, hogy nem az első, hanem az egyetlen jelöltje vagyok, ez büszkévé tesz. Végül én döntöttem úgy, hogy nem vállalom a felkérést.”     

 Két és fél millió euró egyetlen meccsjegyért
Január 19-én az Al-Naszr és az Al-Hilal játékosaiból verbuvált szaúdi ligaválogatott a Lionel Messi vezette Paris Saint-Germaint látja vendégül. Ezen a mérkőzésen mutatkozhat be Szaúd-Arábiában Cristiano Ronaldo, így érthető, ha a találkozó óriási érdeklődést váltott ki, a több mint kétmillió (!) jegyigénylésnek hála a belépők pillanatok alatt elkeltek. Az ESPN viszont arról számolt be, hogy az egyik VIP-jegyért árverést hirdettek január 17-ig, és a licit már most két és fél millió eurónál tart. A boldog nyertes majd nemcsak a meccset nézheti meg luxuskörülmények között, de a találkozó után megismerkedhet a portugál és az argentin aranylabdással is.

 

2023.03.30 15:33:12

Minden más foci nemzetisport.hu

Negyvenhárom edző, negyvenhárom életpálya, negyvenhárom történet.

2023.03.29 23:13:02

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. De vissza a múltba, amikor még másként mérték a futball népszerűségét. Történelmileg annyit tudunk, hogy a játék térhódításával párhuzamosan a legnagyobbak neve előkerült a kuplékban, kabarétréfákban, reklámokban, sőt még filmekben is szerepeltek a leghíresebbek, így lassan azok is tudták, kik ők, akiket egyébként nem érdekelt e sportág.

2023.03.29 23:01:05

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A status quóban eleve jómódúak még inkább azokká válnak.

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…