Női vb: az Egyesült Államok is a 16-ban, Lloyd történelmet írt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.16. 20:07
null
Az amerikai Carli Lloyd (balra) két gólt ünnepelhetett vasárnap (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államok válogatottja a papírformának megfelelően 3–0-ra legyőzte Chilét a Franciaországban zajló női labdarúgó-világbajnokság vasárnapi játéknapján, és ezzel biztossá tette, hogy továbbjut az F-csoportból. Ugyancsak továbbment a négyesből Svédország, amely 5–1-re megverte Thaiföldet.

EGYESÜLT ÁLLAMOK–CHILE 3–0

A háromszoros világbajnok amerikaiak már az első félidőben berámoltak három gólt, ám akik arra számítottak, hogy a hasonlóan induló, Thaiföld elleni meccset lemásolva rúgnak-fejelnek még tízet, azoknak csalatkozniuk kellett.

Egyrészt Chile nagyobb játékerőt képvisel, mint az ázsiai rivális, másrészt nem az újabb gólparádé volt a címvédő célja – arról nem is beszélve, hogy Christiane Endler nagyszerű védések sorozatával őrizte a chilei kaput, később meg is kapta a meccs legjobbjának járó elismerést.

Három gólt azért így is kapott, Carli Lloyd lábbal és fejjel is betalált neki, és ő lett egyfelől a női világbajnokságok történetének legidősebb (36 éves és 11 hónapos) duplázója, másfelől az első olyan játékos, aki hat egymást követő vb-meccsén gólt szerzett (összesen nyolcat). Ezúttal rúghatott volna egy harmadikat is, csakhogy a végjátékban a kapu mellé lőtte a videózás után megítélt tizenegyest.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL)

A párizsi Parc des Princes-ben nem kevesebb mint 45 594 néző volt kíváncsi a mérkőzésre.

Svéd gólöröm – valahol alul a vezetést megszerző Linda Sembrant (Fotó: AFP)
Svéd gólöröm – valahol alul a vezetést megszerző Linda Sembrant (Fotó: AFP)

SVÉDORSZÁG–THAIFÖLD 5–1

A svédek nyomasztó fölényben játszottak a nizzai mérkőzés első félidejében, és már a szünetben hárommal vezettek: Linda Sembrant fejjel, a meccs emberének megválasztott Kosovare Asllani és Fridolina Rolfö lábbal talált be – utóbbi szép távoli lövéssel talált be.

Egy kis stat: a svédek legutóbb 1991-ben szereztek három gólt világbajnoki mérkőzés első félidejében, méghozzá a németek elleni, 4–0-ra megnyert bronzmeccsen.

A második félidőre is maradt három gól, ezekből egyet a csapatkapitány Kanjanaporn Sung-Ngoen jóvoltából az ázsiaiak szereztek, így ők sem utaznak majd haza üres kézzel Franciaországból.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (ÁTKATTINTÁSSAL)

Ezzel együtt a hír róluk most az, hogy a két meccsen kapott 18 góljukkal – az amerikaiaktól 13-at szedtek be a nyitányon – beállították a vb-k csoportmeccseinek rekordját, amelyet 2007 óta Argentína egyedül tartott.

NŐI VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
F-CSOPORT
Svédország–Thaiföld 5–1
(Sembrant 6., Asllani 19., Rolfö 42., Hurtig 81., Rubensson 96. – 11-esből, ill. Sung-Ngoen 91.)
Egyesült Államok–Chile 3–0 (Lloyd 11., 35., Ertz 26.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Egyesült Államok 2 2 16– 0 16 6
2. Svédország 2 2 7– 1 6 6
3. Chile 2 2 0– 5 −5 0
4. Thaiföld 2 2 1–18 −17 0

Az eddigi továbbjutók: Anglia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, Japán, Kanada, Németország, Olaszország, Svédország


…és mégis: a gólt szerző Thaiföldnek is jutott az ünneplésből a lefújás után (Fotó: AFP)
…és mégis: a gólt szerző Thaiföldnek is jutott az ünneplésből a lefújás után (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik