Női Eb: a németek csoportelsők Spanyolország legyőzésével

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.07.12. 22:58
null
Alexandra Popp (11) ünnepli gólját, a németek már biztosan csoportelsők (Fotó: AFP)
A német válogatott 2–0-ra megverte Spanyolországot az angliai női labdarúgó Európa-bajnokság B jelű kvartettjének második fordulójában, ezzel csoportelsőként biztossá tette helyét a legjobb nyolc között. A spanyolokra szombaton ki-ki meccs vár a finneket 1–0-ra legyőző Dánia ellen.

 

Akárcsak a finnek ellen, a spanyol válogatott megint hamar hátrányba került: Sandra Panos kapus hatalmas baklövésének, no meg Klara Bühl higgadt befejezésének következtében Németország már a harmadik percben megszerezte a vezetést ellene.

A spanyolok ezt követően nagy fölényben játszottak, hűek maradva a stílusukhoz rengeteget birtokolták a labdát – árulkodó adat, hogy a németek az első bő negyedórában csak 16 sikeres passzt adtak egymásnak –, ám a támadásaikból hiányzott az átütőerő és a minőség. A fehér mezes németek aztán a második valamirevaló támadásuk végén, egy szöglet után Alexandra Popp fejesével megduplázták az előnyüket a szünet előtt.

A Wolfsburg támadója Conny Pohlers után a második német, aki az első két Európa-bajnoki mérkőzésén egyaránt betalált.

A spanyol csapat a második félidő nagy részében is ráerőltette akaratát Németországra, de ritkán jutott el nagy gólhelyzetig; Merle Frohmsnak, a nationalelf kapusának csak egyszer kellett védenie, akkor viszont nagyot, Mariona Caldentey kapáslövésénél nagyszerű reflexmozdulattal ütötte a labdát a kapu fölé.

A németek győzelmükkel továbbjutottak és a negyeddöntőben biztosan elkerülik Angliát. Az Európa-bajnokság egyik (nem is annyira) titkos favoritjának tartott spanyol válogatottra szombaton ki-ki meccs vár a legutóbb döntős Dánia ellen, amely kedden – Vad Anita partjelzői tevékenysége mellett – 1–0-ra legyűrte a finneket a Chelsea-t erősítő Pernille Harder találatával.

NŐI EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANGLIA
2. FORDULÓ
B-CSOPORT

Németország–Spanyolország 2–0 (Bühl 3., Popp 37.)
Dánia–Finnország 1–0 (Harder 72.)

A 3. FORDULÓ PROGRAMJA
Július 16. (szombat), 21.00:
Finnország–Németország, Milton Keynes
Július 16. (szombat), 21.00: Dánia–Spanyolország, London (Brentford)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Németország 2 2 6–0 +6 6
2. Spanyolország 2 1 1 4–3 +1 3
3. Dánia 2 1 1 1–4 –3 3
4. Finnország 2 2 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik