Raspadori remek góljával Olaszország legyőzte Angliát

Vágólapra másolva!
2022.09.23. 20:38
null
Fotó: AFP
A labdarúgó Nemzetek Ligája A-ligájának 3. csoportjában Olaszország Giacomo Raspadori góljával legyőzte Angliát. Ezzel eldőlt, hogy hétfőn a csoportelsőség lesz a tét a Magyarország–Olaszország meccsen.

 

NEMZETEK LIGÁJA
A-LIGA, 3. CSOPORT
5. forduló

Olaszország–Anglia 1–0
Milánó, Giuseppe Meazza Stadion. V.:Jesús Gil Manzano (spanyol)
Olaszország: Donnarumma – Tolói, Bonucci, Acerbi – Di Lorenzo, Barella (Pobega, 63.), Jorginho (Emerson Palmieri, 89.), Cristante, Dimarco (Frattesi, 88.) – Scamacca (Gnonto, 63.), Raspadori (Gabbiadini, 81.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Anglia: Pope – Walker (Shaw, 72.), Dier, Maguire – R. James, Bellingham, Rice, Saka (Grealish, 71.) – Foden, Kane, Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
G: Raspadori (68.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem indult túl izgalmasan a mérkőzés az olaszok és az angolok között. Az iram a játékosok klasszisának megfelelő volt, ám a támadásvezetésbe mindkét oldalon sok hiba csúszott, így aztán a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Az angolok többet birtokolták a labdát, de nem tudták bevenni Gianluigi Donnarumma kapuját. Az első félidő tehát 0–0-val ért véget.

A második játékrész első felében nem sokat változott a játék képe, ám utána az olaszok többet járatták a labdát, és a támadásaik egyre veszélyesebbé váltak. A mérkőzés döntő pillanata a 68. percben érkezett el: Leonardo Bonucci előreívelte a labdát Giacomo Raspadorihoz, aki nagyszerű átvétel és némi igazítás után 16 méterről az angol kapu bal oldalába lőtt.

Az olaszok ezzel a góllal megnyerték a mérkőzést. Mivel a magyar válogatott is nyert Németországban, az utolsó forduló előtt Marco Rossi csapata vezeti a 3. csoportot, Roberto Mancini együttese pedig két ponttal lemaradva a második. Így tehát a hétfői Magyarország–Olaszország meccs a csoportelsőségről dönt, miközben az angol válogatott pedig már biztosan búcsúzik az A-ligától.

A csoport másik mérkőzése
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–1 (Szalai Ádám 17.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 5 3 1 1 8–3 5 10
2. Olaszország 5 2 2 1 6–7 –1 8
3. Németország 5 1 3 1 8–6 2 6
4. Anglia 5 2 3 1–7 –6 2

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik