NASL: argentin hős Raúlék búcsúján – bajnok a Cosmos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.16. 01:27
null
Raúl a trófeával (Fotó: Action Images)
Raúl és Marcos Senna búcsúmeccsén a New York Cosmos hazai pályán 3–2-re legyőzte az Ottawa Furyt az észak-amerikai másodosztályú labdarúgó-bajnokság (NASL) döntőjében, ezzel 2013 után ismét bajnoki címet ünnepelhet.

 

A spanyol válogatott korábbi meghatározó játékosai már bejelentették, hogy a naptári év végén befejezik a pályafutásukat, ám addig még mindent megtesznek csapatukért. Erőfeszítéseiket siker koronázta, hiszen a New York Cosmos döntőt játszhatott az NASL-ben.

A New York-i James M. Shuart Stadionban, vagyis a Cosmos otthonában megrendezett mérkőzésen a hazai csapat az argentin Gastón Cellerino mesterhármasának köszönhetően 3–2-es győzelmet aratott, ezzel 2013 után másodszor nyerte meg az ötödik alkalommal kiírt bajnokságot.

A több mint tízezer néző előtt lejátszott meccsen az Ottawa a 68. perctől – amikor még csak 1–0-ra állt a találkozó – emberhátrányban játszott, de két gólt is szerzett tíz emberrel. A Cosmosban Raúl és Marcos Senna is végig a pályán volt.

Az amerikai ligarendszerben az első és a másodosztályban nincs feljutó és kieső, így a Cosmos hiába nyerte meg a bajnokságot, jövőre is az NASL-ben indul.

NASL, DÖNTŐ
New York Cosmos–Ottawa Fury 3–2
Gólszerző:
Cellerino (8., 72., 85.), ill. Heinemann (71., 92.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik