Videó: német bomba Kanadában - Frings gólja a derbin

Vágólapra másolva!
2012.06.28. 09:30
A labdarúgó Európa-bajnokság ma esti Németország–Olaszország mérkőzése kapcsán gyakran szóba került a napokban a 2006-os világbajnokság elődöntője, amelyet az olaszok 2–0-ra megnyertek a németek ellen. Az akkori Nationalelfben nem játszhatott Torsten Frings, akiről aznap döntött úgy a FIFA, hogy negyeddöntőbeli verekedése miatt eltiltja, és a németek a hiányában látták a vereség egyik okát. A 35 éves középpályás három éve nem játszott a német válogatottban, de az Eb-elődöntő előestéjén jelt adott magáról: a tengerentúli MLS kanadai Montreal–Toronto derbijén bombagólt lőtt szabadrúgásból.

A mérkőzésen az 52. percig nem esett gól, pedig a montrealiaknál többek között az olasz Marco Di Vaio is rohamozott. Aztán szabadrúgáshoz jutott a vendég Toronto, és Frings elemi erővel lőtt a nem éppen határozott kapus, a jamaicai Donovan Ricketts szeme közé.

A vége 3–0-s vendéggyőzelem lett, a végeredményt Dzsudzsák Balázs korábbi PSV-s csapattársa, Danny Koevermans állította be. A ligautolsó Torontónak 14. meccsén ez volt a második győzelme az alapszakaszban.

FRINGS BOMBÁJA 4:33-NÁL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik