R. B. 2020.04.08 12:46 Frissítve: 2020.04.08 13:12

Megemlékezés: Dunaföldváron idén sem feledkeztek meg Puskás Ferencről

A koronavírus-járvány miatt ugyan az ünnepi megemlékezés elmaradt, ám a közösségi oldalon számos fotóval és történettel tisztelegtek Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás futballistája előtt Dunaföldváron, ahol a Honvéd és a Real Madrid korábbi kiválósága 1983 nyarán lakott és rendszeresen meglátogatta barátait.

A Puskás Ferenc dunaföldvári házán látható emléktábla (Fotó: duol.hu)

 

A Tolna megyei városban több mint tíz esztendeje évente ünnepi megemlékezést tartanak Puskás Ferenc egykori otthonánál – mindig április első napján, a legendás magyar labdarúgó születésnapján.

A Béke téri ház falán látható emléktáblánál idén nem gyűltek össze a helyiek, ám a település közösségi oldalán így is felelevenítették Puskás Ferenc dunaföldvári kötődését – számolt be róla a duol.hu.

A 2006-ban 79 évesen elhunyt Puskás Ferenc felesége, Erzsébet dunaföldvári származású volt. Puskás és kedvese óvatosságból Dunaföldváron lakott három hónapig 1983-ban, amikor hazaköltöztek Spanyolországból. Emellett az 1956-os forradalom előtt és a hazatérés után is gyakran ellátogattak Dunaföldvárra.

Puskás Ferenc dunaföldvári barátok körében a főtéren (Fotó: duol.hu)


„Számára a vidék Magyarországából a legszebb, legvarázslatosabb hely Dunaföldvár volt. Jó hangulatú, kisfröccsös beszélgetések emlékét őrizte. Ha a településen járt, kiment a meccsekre, edzésekre. Mert ahol pattogott a labda, ott volt a helye. Jól érezte magát. Az idősebb földváriak számára életük meghatározó élménye volt, amikor Puskás Öcsi lehozta a Honvéd csapatát egy mérkőzésre a földvári focistákkal. Így az egykori Duna-parti futballpályán Puskás mellett többek között Kocsis, Bozsik vezette a labdát. Mintha ma Messi vagy Ronaldo játszana itt” – magyarázta egyik alkalommal az ünnepségen jelenlévő gyerekeknek Szabados Sámuel gimnáziumi tanár, az emlékező rendezvények főszervezője.

A földváriak Puskás Ferencről szóló történeteit L. Mészáros Irma gyűjtötte össze, s a Dunaújvárosi Hírlapban jelentek meg. A teljes cikket itt olvashatják!

2020.11.29 16:25:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A magyar középpályás csereként lépett pályára, de emberelőnyben is csak egyenlíteni tudtak az eszékiek.

2020.11.29 16:42:36

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Holender Filip kétszer betalált és adott egy gólpasszt adott a Partizan színeiben, négy góllal kikapott a TSC.

2020.11.28 15:41:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal nyert Nagyszombatban a listavezető, végig sokkal veszélyesebben futballozó DAC.

2020.11.27 17:44:48

Minden más foci H. D.

Van, aki majdnem megbukott miatta, van, akinek a testi épségét mentette meg • „A foci egyetlen egyéni világbajnoka.”

2020.11.26 14:26:19

Minden más foci PÓR KÁROLY

Szoboszlai menedzsere is megszólalt: „2020-at írunk, eddig még nem emeltek szót, amiért a gyerekek az ő nevükkel, arcképükkel játszanak.”