Maradonát az oroszok, CR-t pedig a spanyolok szerződtették – 10+1 áprilisi tréfa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.01. 17:38
Április elsejére ajánlatos felkészülni akkor is, ha csak a futball világában olvasunk híreket. Az elmúlt években/évtizedekben számtalan olyan álhír látott napvilágot ezen a napon, amely nyilvánvalóan valótlan volt, mégis rengetegen bedőltek neki. Ezekből szemezgettünk.

AZ ANGOL LOVAGIASSÁGAZ ANGOL LOVAGIASSÁG

Az 1966-os világbajnokság döntőjében a szigetországiak hazai pályán 4:2-re legyőzték az NSZK csapatát, ám egy új kutatás szerint az angolok harmadik gólját szerző Geoff Hurst lövése nem haladt át gólvonalon, így az angolok nemes gesztusként odaadják a döntő labdáját a németeknek. Az esetet német oldalról is megerősítette egy szakértő: „A labda valóban nem haladt át a gólvonalon, így jogos helye van annak a múzeumunkban.”

A „felfedezés” azért volt pikáns, mert a két ország között legendásan nagy a rivalizálás. 2017-ben ezt az ellentétet egy közös mezzel próbálták feloldani, nem nagy sikerrel. Természetesen egyik hírnek sem volt valóságtartalma.

Ez még viccnek is rossz... gondolhatják az angolok és a németek (Fotó: Twitter)
Ez még viccnek is rossz... gondolhatják az angolok és a németek (Fotó: Twitter)

 

AMIKOR EGY FUTBALLSZTÁR KELETRE IGAZOLÁSA MÉG MEGLEPŐ VOLT

1988-ban írta meg április 1-jei számában az Izvesztyija című napilap, hogy Argentína alig két évvel korábban világbajnoki címet szerző zsenije, Diego Maradona a Szpartak Moszkvába igazol. A történet elég híg, szokásos kis ügyetlen áprilisi tréfa, de mégis nagyot szólt. A jobb megértéshez tudni kell azt is, hogy akkoriban a Szovjetunió újságai nem éppen a vicces tréfáikról voltak nevezetesek, és talán ez zavarhatta meg az AP hírügynökséget, amely aztán világgá kürtölte a hírt. Csak később derült ki, hogy a futballvilág legnagyobbat szóló átverése volt.

Az argentin extraklasszisról egyébként jó pár kamuhír terjengett április első napján, még azt is megírták, hogy összejött Madonnával.

2018-ban már tényleg ott volt Oroszországban Maradona (Fotó: AFP)
2018-ban már tényleg ott volt Oroszországban Maradona (Fotó: AFP)

 

KÉT CSAPAT, KÉT MEZ ÉS EGY JÁTÉKOS SZOBORRÁ GYÚRVA

2015-ben az egyik brit portál írta meg, hogy a Chelsea és az Arsenal korábbi kiválósága, Ashley Cole szobrot kap, de nem akármilyet: az alkotáson a játékos félig Chelsea-, félig pedig Arsenal-mezben fog szerepelni. A médium még azt is leírta, hogy egy díjnyertes norvég szobrász készíti, valamint a két stadion, az Emirates, és a Stamford Bridge közötti terület pontos felezőpontjánál lesz a szobor.

Standard Sport on Twitter

Arsenal and Chelsea join forces to commission 'half-half' Ashley Cole statue http://t.co/WwQrqRi2cJ #AFC #CFC



 

ROONEY ÉS A VESZTETT FOGADÁS?

Szintén 2015-ben a Daily Star próbálta becsapni az olvasóit azzal, hogy Wayne Rooney karjára a Photoshop segítségével egy Liverpool-címert szerkesztett, azt sejtetve, hogy a manchesteriek akkori csapatkapitánya egy fogadás elvesztése következtében magára varratta a rivális csapat logóját.

Daily Star on Twitter

Is this the shocking picture Wayne Rooney didn't want you to see? http://t.co/QXZTENLlYx #LFC #MUFC



 

A GILLETTE EZENTÚL NEM CSAK A JÁTÉKOSOKAT SZPONZORÁLNÁ?

2014-ben a brazíliai világbajnokságon használták először rangos eseményen azt a spray-t, amelynek célja, hogy segítse a játékvezetőket a szabadrúgásoknál a sorfal pontos helyének kijelölésében, az előírt távolság betartatásában. A Mirror szerint a segédeszköz gyártását az amerikai borotvacég, a Gillette venné át, beszállva a futballbizniszbe.

Mirror Football on Twitter

ICYMI: Exclusive - Premier League strike latest lucrative sponsorship deal with @Gillette http://t.co/WHT08mHAKk



 

VIVA ESPANA? 2016 UTÁN MÁR ALIGHA...

Az Independent a szívbajt hozta a portugál drukkerekre, amikor megírta, az akkor még Madridban légióskodó Cristiano Ronaldónak elege lett a portugál nemzeti együttes bukdácsolásából, és a szövetség 200 millió euróért cserébe átengedte a hispánoknak. Teljesen más érzés ezt a hírt olvasni a 2016-os Európa-bajnokság történéseinek tudatában.

Ronaldo 2016-ban az Eb-győzelem után (Fotó: AFP)
Ronaldo 2016-ban az Eb-győzelem után (Fotó: AFP)

 

AZ EGYESÜLT MANCHESTERIEK

A football411.com talán az egyik legnagyobb badarsággal állt elő pár éve: „Vége a rivalizálásnak, egyesül a Manchester United és a Manchester City!”– közölték. A tréfát nem sokan vették jó néven, és talán a legnaivabbak sem dőltek be ennek a „bejelentésnek.”

Manchester vagy kék, vagy piros, de semmiképp sem egyszínű (Fotó: AFP)
Manchester vagy kék, vagy piros, de semmiképp sem egyszínű (Fotó: AFP)

 

A PRÉMIUM NAGYMAMAPULCSI

Az egyik legötletesebb tréfa a Burnley nevéhez fűződik, a klub új „prémium kategóriás” mezt dobott piacra évfordulójának emlékére. A ruhadarab, mondjuk, inkább hasonlít egy nagymama által varrt pulcsira, mint futballmezre, de volt, aki ezt is elhitte.

A legendás Burnley-mez (Fotó: Twitter)
A legendás Burnley-mez (Fotó: Twitter)

 

LEHET, MÉGIS RITUÁLÉ KELLETT VOLNA TORRESNEK?

2011-ben járunk, a januári átigazolási időszak legnagyobb agyúja, Fernando Torres már hét meccse gólképtelen új csapatában, a Chelsea-ben. Az egyik spanyol orgánum pedig azzal próbálja becsapni olvasóit, hogy a világbajnok támadó rituálét szervez, hátha akkor könnyebben megy a gólszerzés. Mint utólag tudjuk, karrierje legrosszabb döntését hozta meg akkor januárban Torres – nem szakadt ki a gólzsák Londonban.

Torres 172 mérkőzésen csupán 45-ször volt eredményes a Chelsea-ben (Fotó: AFP)
Torres 172 mérkőzésen csupán 45-ször volt eredményes a Chelsea-ben (Fotó: AFP)

 

HÁZON BELÜLI TRÉFA

2016-ban Fabian Delph a Manchester City stábját, pontosabban riporternőjét azzal verte át egy interjú során, hogy rossz néven vette a sérüléseiről való kérdéseket. Az angol középpályás feldúlva hagyta el a helyszínt, a dolgok egészen odáig fajultak, hogy a riporternőt a sírás kerülgette, ám végül befutott Delph, aki elárulta, hogy csak tréfált.

FABIAN DELPH PRANKS MAN CITY PRESENTER!

Fabian Delph pranks Man City presenter Nicola McCarthy and storms out of an interview with CityTV! Subscribe for FREE and never miss another Man City video. http://www.youtube.com/subscription_c... Register with City to receive even more official content and exclusive offers https://www.mcfc.co.uk/Supporters/Reg... http://www.mcfc.co.uk http://www.facebook.com/mcfcofficial http://www.twitter.com/mcfc



 

+1

Az angol harmadosztályban szereplő Plymouth a szurkolóit csapta be azzal, hogy azt állította, a pályát állati ürülékkel, azaz trágyával tartják frissen a meccsek között, ezért nem romlik a gyep minősége.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik