Ligue 1: Di María házába betörtek, családja is otthon volt – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.03.15. 00:03
null
Zaklatottan távozott a stadionból... (Fotó: AFP)
Rémisztő hírek érkeztek vasárnap este Párizsból, ahol a PSG-vel a Nantes ellen játszó Ángel Di Maríát a 62. percben lecserélték, s ő pillanatokon belül rendkívül zaklatottan az öltözőbe viharzott edzőjével, majd el is hagyta a stadiont. A végül 2–1-re elveszített mérkőzés alatt betörtek az argentin játékos házába.

 

A Nantes elleni meccs 62. percében váratlanul lehívta a pályáról Mauricio Pochettino, a PSG vezetőedzője Ángel Di Maríát, és be is ment vele az öltözőbe, majd nem sokkal később a vezetőedző visszatért a kispadra, az argentin játékos pedig rendkívül zaklatottan távozott a stadionból.

A meccs után a PSG közölte, személyes problémák miatt cserélték le az argentin szélsőt, ám egybehangzó sajtóértesülések szerint ez valójában azt jelenti, hogy Di María házába betörtek a bajnoki mérkőzés ideje alatt.

Az RMC Sport francia rádióadó szerint a klub később elismerte, hogy a játékos családja is otthon tartózkodott a betörés idején, amit a csatorna „rendkívül erőszakos” cselekményként jellemzett.

Arról, hogy Di María családjával mi történt pontosan a betörés után, elsőre egymásnak ellentmondó, hivatalosan meg nem erősített félinformációkat lehetett olvasni: a L'Équipe szerint családját elrabolták, míg például a közösségi médiában terjedő hírek szerint a betörők fogságba ejtették őket. Később azonban – rendőrségi forrásokra hivatkozva – a Le Parisien arról számolt be, hogy az otthon tartózkodó hozzátartozók semmit sem észleltek a betörésből, a családi széf kifosztásából.

A L'Équipe szerint a PSG egy másik labdarúgójához is betörtek a mérkőzés ideje alatt, róla nem tudni, hogy kicsoda, és valószínűleg az ő családja nem is tartózkodott otthon.

Az elmúlt másfél évben nem ez az első alkalom, hogy a PSG játékosainak otthonába a csapata mérkőzése alatt törnek be – erről többek között Thiago Silva, Sergio Rico és Eric Maxim Chupo-Moting is kellemetlen emlékeket őriz –, ugyanakkor a korábbi esetekben a családtagok nem voltak otthon.

FRISSÍTÉS, 1.25:

Az ESPN beszámolója szerint kiderült, hogy a másik játékos, akihez betörtek a mérkőzés alatt, Marquinhos volt, és a korábbiakkal ellentétben a szülei és lányai is otthon voltak, sőt a betörők őket is túszul ejtették rövid időre, a játékos 52 éves édesapját többször megütötték, míg 16 és 13 éves lányait bezárták egy öltözőszobába. Későbbi hírösszefoglalójában az RMC már arról számolt be, hogy az érintett családtagok a történtek ellenére jól vannak.

Az ESPN emlékeztetett rá, hogy nem ez volt az első eset, amikor Di María otthonába betörtek: még a Manchester United játékosaként 2015-ben élt át hasonlót, s a családja akkor is otthon volt a betörés idején.

A PSG későbbre ígért további tájékoztatást a történtekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik