Ligue 1: a marseille-i szurkolók bojkottálhatják a PSG elleni meccset

Vágólapra másolva!
2010.02.26. 19:38
Elképzelhető, hogy az Olympique Marseille szurkolói bojkottálják csapatuk vasárnapi, Paris Saint-Germain elleni idegenbeli bajnokiját. Az OM hívei a szigorú biztonsági intézkedések miatt maradhatnak távol a párizsi derbitől.

A két csapat szurkolói között fennálló rendkívül ellenséges viszony hosszú múltra tekint vissza, őszi marseille-i összecsapásuk során több mint tíz ember sérült meg.

A vasárnapi találkozóra utazó OM-drukkerek alapos motozáson esnek át, majd a rendőrség különleges buszaival szállítják őket a francia fővárosba. Ha lesz egyáltalán valaki, aki vállalja a tortúrát.

„A szurkolóink mérlegelik a helyzetet, és egységes döntést hoznak – nyilatkozta Jean-Claude Dassier, az OM elnöke, aki hozzátette, ha a drukkerek nem utaznak, akkor a csapat elöljárói is otthon maradnak. – Vagy mindenki megy Párizsba vagy senki sem, én az ő oldalukon állok majd."

Dassier ezzel együtt megérti, hogy szükség van a fokozott biztonsági intézkedésekre.

„Nagyon elfajultak a dolgok, így mindkét klub elnökének azon kell dolgoznia, hogy a jövőben a két fél mérkőzései csak a sportról szóljanak.

Csütörtökön egyébként a Marseille–FC Köbenhavn Európa-liga-mérkőzés előtt tucatnyi PSG-drukkert vettek őrizetbe a Stade Velodrome közelében. A fővárosi csapat szimpatizánsai a vendég dán szurkolók közé akartak bejutni, hogy aztán összecsapjanak a marseille-i keményfiúkkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik