Liga 2: rájátszáshelyet ért a csíkszeredai siker

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.02.20. 12:07
null
Rájátszáshelyet ért a csíkszeredai siker (Fotók: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Győzelemmel kezdte az évet és a szezon során először felsőházi rájátszást érő helyre lépett előre az FK Csíkszereda a román másodosztályban: a székelyföldi csapat a Resicabánya ellen nyert hazai pályán.

 

A letakarított hóval övezett pályán alig 90 másodperc kellett az év első csíkszeredai góljához: Soufiane Jebari balról beadott labdájával Marvin Schieb két védő közt kapura fordult, és hat méterről a jobb felső sarokba lőtt. A hátrányban kezdeményezésre törekvő CSM Resita válasza csak jó húsz perc múlva jött, ekkor Robert Boboc lövését a gólvonal elől vágta ki Apró Claudiu.

A második nagy szeredai helyzet is Schieb nevéhez fűződött, de jobbról a rövid felsőre emelt labdáját kitolta Alberto Cobrea resicai kapus. A szöglet után kifejelt labdát viszont Casiadi-Bakó Soma visszaívelte Kelemen Dávidnak, aki a tizenegyespontól a bal sarokba fejelte. A 36. percben Ribánszki László, az FK kapusa elgázolta a tizenhatos jobb oldalán előretörő Laurentiu Bust, de a büntetőből Victor Astafei a lécet találta el, leporolva róla a havat. A másik oldalon Jebari 22 méterről jóval pontosabban célzott, de Cobrea kiütötte a bal sarokra tartó labdát.

Szünet után az előny megtartása volt a Csíkszereda fő célja, amelynek védelme könnyedén megakasztotta a resicai támadásokat, ám a kontratámadásokat ritkán tudta végigvinni az FK. Jebari és a csereként beálló Mészáros András lövései voltak csupán veszélyesek Cobrea kapujára, míg Ribánszkinak csak egyszer kellett hárítania, Bus léc alá küldött átlövésénél. Sikerével a 24 pontos Csíkszereda az ötödik helyre lépett előre, öt fordulóval az alapszakasz vége előtt.

ROMÁNIA
Liga 2, 16. forduló

FK Csíkszereda–CSM Resita 2–0 (Schieb 2., Kelemen 31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik