BOROS MIKLÓS 2021.11.27 12:32 Frissítve: 2021.11.27 13:12

Liga 2: megszakadt az FK Csíkszereda sikersorozata

Egy kiváló kapusteljesítmény szakította meg az FK Csíkszereda sikersorozatát a román Liga 2-ben: a székelyföldi csapat szombat délelőtt hazai pályán csupán gól nélküli döntetlent játszott az Unirea Slobozia ellen.

A piros-feketében játszó csíkszeredaiak nem tudtak túljárni a kapus eszén az Unirea Slobozia ellen (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)

 

Ez volt az FK számára az év utolsó hazai mérkőzése, amelyen egy hónapos szünet után újra lehettek nézők is, ám ők sem gólt, sem győzelmet nem ünnepelhettek.  

Mezőnyben kiegyensúlyozott futballt, de helyzetekben csíki fölényt hozott az első félidő, amelynek főszereplője Ionut Gurau, a vendégek kapusa volt.

Miközben ugyanis az Unirea lövései messzire elkerülték Gyenge Szilárd kapuját, az FK támadói hiába céloztak sokkal pontosabban, Gurau mindent védett: Marvin Schieb és Peter Gál-Andrezly balról a rövid alsó sarokra lőtt labdáit, Soufiane Jebari átlövését, majd Gál-Andrezly és Jebari kettős helyzeténél is kiütötte a labdát. A FK emellett nyolc szögletet is elvégezhetett az első félórában, ám egyik beadás sem jutott el a szeredai támadókhoz.    

Amikor a szünet utáni harmadik percben Schieb 16 méteres, félmagas lövését is védte a bal saroknál Gurau, talán ő sem gondolta volna, hogy több bravúrra már nem lesz szüksége. Ezt követően ugyanis főként védői blokkolták az FK próbálkozásait, miközben az Unirea a második játékrész közepére a kezdeményezést is átvette a szeredai gárdától.

A vendégek azonban ugyanúgy hadilábon álltak a pontos utolsó passzokkal, mint a székelyföldiek, akik még emberfölényben vezetett kontráikat sem tudták helyzetig vinni. A Slobozia egyetlen igazi esélye a győzelemre Marius Matei 8 méterről mellé lőtt helyzete volt, a hajrában viszont már csak a döntetlent védte a vendégcsapat, sikeresen hárítva a szeredai szögleteket és beívelt szabadrúgásokat, illetve blokkolva Rares Takács ígéretes lövését.

Az egy ponttal az FK elszalasztotta a lehetőséget, hogy pontszámban befogja a hatodik, még felsőházi rájátszást érő helyen álló CSA Steauát, amelynek ráadásul eggyel több mérkőzése van még hátra az alapszakaszból.      

ROMÁNIA, LIGA 2
15. forduló
FK Csíkszereda–Unirea Slobozia 0–0

Az állás: 1. Petrolul 39 pont, 2. Hermannstadt 34, 3. U Cluj 33, ...7. Csíkszereda 23, ...10. Slobozia 21.

 

2022.01.18 12:00:40

Minden más foci HEGYI TAMÁS

Weisz Leó huszonöt éves korában edzőnek állt, Németországban csinált karriert a 20-as, 30-as években.

2022.01.17 18:24:03

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A két Chelsea-mester, Tuchel és Hayes a legjobb edző, Édouard Mendy a legjobb kapus; Messi és Haaland az Év csapatában.

2022.01.14 14:20:27

Minden más foci B. D. K.

A 24 éves Bojart korábban megválasztották a legszexibb futballbírónak.

2022.01.13 22:48:16

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A Barcelona története legdrágább játékosának Messivel egy szinten kellene futballoznia, de tudomásul kell venni, hogy Messivel senki sincs egy szinten« – ráadásul csak akkor ment neki, amikor Messi nem játszott, de amikor az argentin volt a vezér, Coutinho a láthatatlan embert alakította.

2022.01.13 16:55:21

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

Előkerültek olyan finomságok, amelyeket mi innen nem tudhattunk vagy nem vettünk észre.