Liga 2: könnyedén verte meg az újoncot az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.10.22. 13:39
null
Győzni tudott a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)
Három gyengébben sikerült idegenbeli mérkőzés után otthon talált vissza a győztes útra az FK Csíkszereda a román másodosztályban: a székelyföldi csapat három góllal verte meg az Újszentest.

A Temesvár szomszédságában fekvő község újonccsapata az első negyven percben egyenrangú ellenfele volt az FK-nak, amelynek kiugratási és betörési kísérletei rendre sikertelenek voltak, az átlövések pedig elkerülték a kaput. Sokáig Veres Szilárd közeli, mellé küldött fejese volt az egyetlen igazi hazai helyzet, miközben a csíki kapunál Kelemen Dávid blokkolta Luca Bodri lövését.

A jeget végül egy gyors csíkszeredai kontra törte meg, a jobb szélen elfutó Peter Gál-Andrezly laposan középre tett labdáját az egyedül érkező Jelena Richárd egyből a jobb alsó sarokba lőtte.

A második csíki gólt is a magyar csatár lőtte a 60. percben, ekkor a kapust is kicselezve gurított a kapuba. A végeredményt Kovács Lóránt állította be egy lapos lövéssel, Paul Pirvulescu beadása után. A második félidőt teljesen uraló FK meggyőző sikerével előrelépett a Liga 2 táblázatának 4. helyére.

ROMÁNIA, LIGA 2
11. FORDULÓ
FK Csíkszereda–CSC Dumbravita 3–0
(Jelena 39., 60., Kovács L. 73.)

Az állás: 1. Unirea Dej 24 pont, 2. CSA Steaua 23, 3. Otelul Galati 21, 4. Csíkszereda 20.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik