BOROS MIKLÓS 2021.08.04 22:44 Frissítve: 2021.08.04 23:01

Liga 2: kikapott a Steaua otthonában a Csíkszereda

Az FK Csíkszereda 1–0-ra kikapott a CSA Steaua Bucuresti otthonában a román másodosztályú labdarúgó-bajnokság 1. fordulójában.

 

Nem voltak túl barátságosak a magyarokkal a Steaua ultrái (Fotó: Munkatársunktól)

 

Nem tudta elrontani a Steaua és a Ghencea-stadion első Liga 2-es tétmérkőzését az FK Csíkszereda, bár a székelyföldi csapat jóval többet kezdeményezett a szerda esti bukaresti találkozón.

A román Védelmi Minisztérium klubja alaposan megadta a módját első Liga 2-es mérkőzésének, a vadonatúj, bár bő egy év késéssel elkészült stadionban Ana Maria Popescu olimpiai bajnok és világbajnok párbajtőrvívó kapta meg a kezdőrúgást, aki a tokiói játékokon szerzett ezüstérmével a nyakában vonult be a pályára. A várt tízezres tömeg helyett viszont csak mintegy háromezer néző volt a 30 ezres stadionban, a többségük viszont igazi ultra, akik az első perctől kezdve petárdafüstbe borították a lelátót és a pályát, a hangosbemondó minden könyörgése ellenére. Az első félidő közepén pedig magyarellenes rigmusokba kezdtek, pedig ekkor már szinte percenként figyelmeztették őket a sportszerű szurkolásra, a második elején pedig Ionut Coza játékvezető egyszer meg is szakította a játékot az újbóli petárdázás miatt.

Az elit körülmények és a parázs hangulat közepette szerény minőségű futball zajlott a pályán, két lassú ritmusban, óvatosan passzolgató csapattal. Félóra kellett az első távoli, fölé szálló lövésekhez, az egyetlen igazi helyzetnél pedig Kovács Lóránt erőtlen, lapos lövéssel tesztelte a bukaresti kapust.

A második félidő csíki szögletekkel indult, miután Sergiu Bactar szinte saját kapujába lőtt, majd Rokas Krusnauskas fejese és átlövése után is egy-egy hazai védőről pattant mellé a labda. A gólhoz az alig 18 éves, első felnőtt meccsét játszó Veregut Dániel járt a legközelebb a csíkiak közül, akinek lövését a gólvonalon mentette Florin Rasdan.

A csíkiak mezőnyfölénye ellenére a végén mégis a Steaua talált egy gólt: jobb oldali szöglet után a kapu torkában magára hagyott Remus Chipirliu talált be. Az FK-nak volt ugyan egyenlítési esélye, de Marvin Schieb a tizenhatos vonaláról fölé lőtt, Apró Claudiu pedig az legvégén fölé fejelt, a hazaiaknál pedig Rasdan fejese után Chipirliu nem érte el a kapu előtt a labdát.    

ROMÁN LIGA 2
1. FORDULÓ

CSA Steaua Bucuresti–FK Csíkszereda 1–0 (Chipirliu 79.)

2021.09.25 18:47:00

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Fiolic ritkán látható nagy gólt lőtt, a hajrában Zaper döntött: újabb fontos három pontot szerzett az Osijek.

2021.09.25 15:37:22

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

A második félidő elején döntötte el a három pont sorsát a topolyai együttes.

2021.09.24 23:47:47

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Hatvan visszavonult brit futballsztár – köztük Gary Lineker, Kevin Keegan és Chris Sutton – kezdeményezésére most vasárnap az angliai Spennymoor Town FC pályáján kísérleti jelleggel lejátsszák az első futballmeccset, amelyen tilos fejelni.

2021.09.24 14:43:27

Minden más foci MALONYAI PÉTER

Volt a csúcson, igyekeztek a sárba taposni: sorozat a nyolcvanesztendős Mezey György életéről.