Liga 2: Brassóban játszott döntetlent az FK Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.14. 17:41
null
Jelena Richárd egyenlített a Csíkszeredának (Fotó: FK Csíkszereda, archív)
Nem tudott visszavágni az FK Csíkszereda az előző idényben a felsőházba jutását megakadályozó Brassónak a márciusi döntetlenért, a két erdélyi csapat ezúttal is 1–1-et játszott egymással a román másodosztályban.

 

A brassói találkozón először került a székelyföldi csapat kezdőjébe a szlovén Dino Stancic, ám alig két perc után véget is ért számára a mérkőzés: egy szabálytalanság utáni esésnél a feje Marius Burlacu térdének ütközött, és mentő szállította kórházba. A helyére Jelena Richárd állt be, de az óvatos futballt hozó első félidőben labdát sem kapott társaitól – igaz, a hazaiak sem jutottak el helyzetig. A félidő végén viszont a brassói Vasile Constantin talppal előre csúszott rá Mickael Panos sípcsontjára, a jogos piros lap pedig egy teljes félidőnyi emberelőnyt is jelentett az FK-nak.

Fel is pörgött szünet után a meccs, Omar El-Sawy két közeli lövésébe is belevetődött Sebastian Micu, a hazaiak kapusa. Gólt viszont a brassóiak lőttek, a félidőben becserélt Dan Spataru öt védő gyűrűjében fordult kapura és 17 méterről a léc alá bombázta a labdát. Az FK lassan talált magára, a beívelések csak az utolsó 20 percben találták meg Jelenát, akinek első fejesét még nagy bravúrral védte Micu, másodszor viszont közelről a léc alá küldte Marvin Schieb visszafejelt labdáját. A végén két kedvező szabadrúgást is elpuskáztak a csíkiak, El-Sawy és Petre Ivanovici lövéseit pedig a védők blokkolták – pedig ekkor már kilenc emberrel védekeztek a brassóiak, mert Burlacu is megkapta második sárga lapját.

LIGA 2, 10. FORDULÓ
FC Brasov–FK Csíkszereda 1–1
(Spataru 58., ill. Jelena 81.)
Csíkszereda: Jelena Richárd a 6. percben állt be csereként, ő szerezte az egyenlítő gólt; Kelemen Dávid kispados volt, nem állt be, Tajti Balázst nem nevezték.

Az élcsoport: 1. Steaua 20 pont, 2. Unirea Dej 18, 3. Otelul Galati 18, 4. Unirea Slobozia 17, 5. Csíkszereda 17

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik