Balszerencsés vereséget szenvedett otthon a Sepsiszentgyörgy

Vágólapra másolva!
2022.10.29. 20:30
null
(Fotó: Máté Bence)
A román Liga 1 16. fordulójában a Sepsi OSK hazai pályán 1–0-ra kikapott az Universitatea Craiovától.

ROMÁN LIGA 1
16. FORDULÓ
Sepsi OSK–Universitatea Craiova 0–1 (0–0)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna, 4000 néző. Vezette: Barbu
Sepsi: Niczuly – Ciobotariu (Varga R., 66.), Ninaj, Tamás M., Dumitrescu – Aganovic, Jonathan Rodríguez – M. Rondón (Tudorie, 81.), Matei (Achahbar, 71.), Stefanescu (Barbut, 81.) – Safranko. Vezetőedző: Cristiano Bergodi
Craiova: Arlauskis – Papp, Mitrea, Screciu – Hanca (Mateiu, 57.), Capatina (Martic, 71.), Cretu, Nistor (Cimpanu, 85.), Vatajelu – Baiaram (Roguljic, 71.), Rivaldinho (Markovic, 85.). Vezetőedző: Mirel Radoi
Gólszerző: Vatajelu (58.)

Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el szombat este a román élvonalban a Sepsi OSK, mind a négyet élcsapat ellen, és nagyon hasonló körülmények között: az Universitatea Craiova ellen is jóval több helyzete volt a székelyföldi csapatnak, csak egyet sem használt ki közülük.

A román élvonal két legtöbbet passzoló csapata jó iramú, folyamatos focit tolt az első félidőben, amelyben a Sepsi játszotta a direktebb, lendületesebb futballt, az Universitatea főként a szélekről beívelt labdákkal próbálkozott.

Az első komoly lehetőség Mario Rondón előtt adódott, aki 6 méterről kevéssel emelt a kapu fölé, miközben a Craiova főleg Bogdan Vatajelu szögleteivel teremtett veszélyt a hazai kapu előtt, de Paul Papp lövését Tamás Márk blokkolni tudta. A kapusok közül Giedrius Arlauskisnak akadt több és nehezebb dolga, a Craiova litván kapusa előbb lábbal védte Rondón közeli lövését, majd Adnan Aganovic távoli bombáját hárította.

Mivel Stefan Baiaram fejese centikkel mellé ment, Niczuly Roland csak egy kivetődéssel tűnt ki, amikor a kiugró Alexandru Cretut előzte meg, miközben Rondón harmadik nagy helyzeténél nem találta jól el a labdát.

(Fotó: Máté Bence)
(Fotó: Máté Bence)

Rondón a második félidőben is folytatta a helyzetek elpazarlását, negyedik lövését ismét Arlauskis védte, az ötödik pedig mellé ment. Vatajelu viszont egy veszélytelennek induló craiovai támadásból hatalmas gólt lőtt a bal sarokba, és onnan kezdve hiába borult fel az addig mezőnyben kiegyensúlyozott mérkőzés, a vendégek védelme állta az egyre dühödtebb szentgyörgyi ostromot. Cristiano Bergodi összes padon levő támadóját becserélte, elsőként Varga Rolandot, de a befejezések higgadtsága belőlük is hiányzott.

A végjáték a kapufákról szólt, Pavol Safranko három méterről fejelt az üresen maradt vendégkapu felső lécére, a kipattanót pedig Varga küldte fölé, a másik oldalon Ante Roguljic szabadrúgásból találta el szintén a keresztlécet, majd Anass Achahbar megpattanó lövése után a bal kapufa mentette meg Arlauskist – mindezt alig öt perc leforgása alatt.

A lefújás után megint azon rágódhatnak a szentgyörgyiek, miért nem megy a góllövés a támadóknak: az utóbbi négy fordulóban csak egyszer sikerült betalálni, akkor is egy védő, Denis Ciobotariu révén.

PERCRŐL PERCRE


90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+5. perc Aganovic jobb oldali beadását tisztázza az ötösön Markovic. Jól szállt be a meccsbe a vendégcsatár...

90+3. perc EZ MEG KAPUFA! Achahbar ballal 17-ről, kissé balról a bal oldali kapufa tövére lő!

Négy perc a ráadás.

90. perc Tamás Márk kap sárga lapot lekönyökléséért. A vendégkapus, a 23-szoros litván válogatott Giedrius Arlauskis is kapott egy sárga lapot előtte, kitalálják egészen biztosan, hogy miért.

89. perc KIMARAD EZ IS! Safranko három méterről a lécre fejeli Aganovic jobb oldali beadását, előrevetődve, a kipattanót hatról a léc fölé fejeli csuka mozdulattal Varga!

88. perc Dumitrescu bal oldali beadását rosszul éri el középen fejjel Safranko, jobbal meg az ötös jobb sarkáról egy vésőbe lő Barbut.

86. perc Varga jobbról ad most be, a rövid sarok elől kifejeli a labdát a hazaiak elől Markovic. Aki szerb születésű, de háromszoros román válogatott.

85. perc Jovan Markovic be, Rivaldinho le, Aganovic hiába akarja gyorsítani a cserét. Nistor elfáradt, George Cimpanu váltja.

84. perc Dumitrescu bal oldali beadása Ivané.

82. perc Varga-szabadrúgás jobbról, jobbal középre ad, kissé balról, hatról nem sokkal fejel a léc fölé szép mozdulattal Safranko!

80. perc Aganovic íveli fel a labdát, Safranko a tizenegyes-pontról méterekkel fejeli mellé!

78. perc Stefanescu távoli lövése elakad egy craiovai védőben, a hazaiak kezezést reklamálnak, de megy tovább a játék. Igaza volt a bírónak, Mitrea melléről pattant vissza a labda.

(Fotó: Máté Bence)
(Fotó: Máté Bence)

73. perc Vatajelu és Safranko összefejel a kezdőkörben, mindkettejüket ápolni kell.

71. perc Baiaram helyett Ante Roguljic, Capatina helyett Ivan Martic. Matei helyett Anass Achahbar a hazaiaknál. Középső középpályás helyett karmester.

70. perc Varga bal oldali szabadrúgását elfejelik a craiovai védők, Stefanescu pedig 20 méterről fölé lő.

Bergodi 18 meccsen ült az U kispadján, az OSK előtt dolgozott ott, és átlagban 2.33 pontot szerzett a csapattal!

66. perc Ciobotariu helyett Varga Roland, védő helyett szélső!

63. perc Nistor bombáz egyet a tizenhatos vonaláról, Ninaj blokkolja, de a lehető legkellemetlenebb helyen találja telibe a labda...



58. PERC GÓLT SZEREZNEK A VENDÉGEK! Nistor indítása után Baiaram az alapvonalról, balról laposan visszapasszol BOGDAN VATAJELUNAK, aki 18 méterről, kissé balról a bal, azaz a hosszú felső sarokba lő. Jobbal: 0–1!

57. perc Hanca helyett Alexandru Mateiu.

55. perc Matei csípi el a craiovai tizenhatosban Mitrea erőtlen passzát, Rondónhoz passzol, aki 13 méterről, kissé balról a hosszú sarok mellé lő.

53. perc Matei gyötri be a labdát a védőfalban álló Rondón lábára, akinek 14 méteres, lapos lövése után Arlauskis vetőpdve kiüti a jobb sarokra tartó labdát.

Sepsiszentgyörgyön 4-szer nyert az OSK, 3-szor az U, iksz még nem volt.

51. perc Dumitrescu íveli be balról a labdát, a craiovai védelem röviden szabadít fel, de Stefanescu nem tudja megszelídíteni a labdát, hogy lövéshez jusson az ötös sarkától.

Az esetnél Rivaldinho rálökte Dumitrescut a kapufára, ápolni kell a Sepsi balhátvédjét.

47. perc Baiaram mehet egyedül kapura, nem tudja eltekerni Niczuly mellett a labdát, de amúgy is lesen volt.

46. PERC FOLYTATJUK!

Mihai Balasa 2021-ben 51 ezer eurórét, Cristi Barbut ugyanakkor ingyen, 2019 nyarán Radoslav Dimitrov ingyen igazolt az OSK-hoz az U-tól.

(Fotó: Máté Bence)
(Fotó: Máté Bence)
Weltfussball
Weltfussball

55 százalékban volt a vendégeknél a labda eleddig.

Háromszor lőttek kapura ma a hazaiak, kétszer a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 2/0.

E párharc legjobb góllövői:
Gustavo 5
Anass Achahbar 2
Andrei Burlacu 2
Elvir Koljic 2
Marius Stefanescu 2

45+2. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

Egy perc a ráadás!

45. perc Nistor emeli balról, szabadrúgásból a kapu elé a labdát, de Ninaj kifejeli azt.

43. perc Baiaram ugratja ki Cretut, de Niczuly éri el előbb a labdát, és rávetődik.

42. perc Aganovic bal oldali beívelése megtalálja a kaputól 6 méterre álló Rondónt, aki viszont sípcsonttal találja el a lehulló labdát, és az méterekkel megy mellé.

39. perc Vatajelu ad be balról, a szögletzászló mellől, az Aganovicot megelőző Baiaram 9 méterről kevéssel a jobb alsó sarok mellé fejeli a labdát!

A két csapat legutóbbi 8 egymás elleni meccsből egyet sem nyert meg a Craiova!

Eközben Grozav…

34. perc Aganovic életerős, távoli lövése után Arlauskis kiüti a labdát, majd néhány másodperc múlva Matei 14 méteres, erőtlen lövését is védi a vendégkapus.

Egy kis örökmérleg!
19 meccs, 7-7 sikerrel, 17 OSK-s és 16 U-góllal.

27. perc Dumitrescu lódul meg a bal oldalon, középre cselez, Sergiu Hanca hátulról fellöki, ezért sárga lapot kap.

Bizony, akiért nemrégiben 250 ezer eurót adott a Sepsinek a mostani ellenfél!

22. perc Jobb oldali lapos beadás után Rondón lő 7 méterről, az védője lábai között, Arlauskis lábbal véd, majd a berobbanó Safranko szabálytalankodik a földön fekvő kapussal szemben. Nem a kapussal, hanem Mitreával szemben volt a fault.

Papp pár nap múlva krisztusi korba lép.

21. perc
Vatajelu jobboldali szöglete után lepattan a labda a szentgyörgyi tizenhatoson belül, az előrehúzódó védő, a rutinos Papp kapura lő, de Tamás Márk blokkol. A kipattanó labdát jobbról Vatajelu ismét rálövi, de ezt fogja Niczuly!

Papp 18-szoros román válogatott.

19. perc Stefanescu balról beívelt szabadrúgása után Papp fejeli ki a labdát, Matei 19 méterről megpróbálkozik egy kapáslövéssel, de az égbe küldi a játékszert.

14. perc Hűha... Ninaj pattogós hazaadása után a labda elmegy Niczuly talpa alatt, de a Sepsi szerencséjére csak szöglet lesz a dologból

8. perc Matei fordul be a tizenhatoson belülre, Rondón elé tálal, aki 6 méterről átemeli Arlauskist, de a kaput is, a labda a háló tetejére hull. HELYZET VOLT!

5. perc Hanca indul meg a jobb oldalon, a jobblábas beadását menti a rövid sarok elől Aganovic.

3. perc Az első craiovai szöglet után a Sepsi védői kifejelik a labdát, Hanca 18 méterről, kapásból egyből visszalövi, de jócskán mellé megy.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és piros nadrágban, a vendégek kék-fehér mezben és fehér nadrágban.

A korábbi román szövetségi kapitány, Mirel Radoi edzette negyedik helyezettet pedig le kellene győznie a Sepsinek, hogy ne szakadjon le a felsőházi rájátszást érő első hat helyezettől.



A táblázat nyolcadik helyére visszaeső székelyföldi csapat pedig egy újabb közvetlen rivális, a tavaly bronzérmes Universitatea Craiova ellen kezdi az alapszakasz visszavágóit, amellyel júliusban 2-2-es döntetlent játszott idegenben.

Nem mennek a büntetők (tízből hat marad ki ebben a szezonban) és nem mennek a rangadók a Sepsi OSK-nak, amely elvesztette legutóbbi három bajnoki mérkőzését a listavezető Farul, valamint a tavalyi első és második helyezett CFR, illetve FCSB ellen.

A DAC-, a Sepsi- és a Topolya-szurkolók közös üzenete és tisztelgése az 1956-os forradalom emléke előtt (Fotók: DAC 1904, Sepsi OSK, FK TSC/ NSO-montázs)

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–U. CRAIOVA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik