Három góllal küldte haza a Sepsi az Aradot

Vágólapra másolva!
2020.12.17. 16:15
null
A Sepsi legutóbbi meccsén három góllal nyert (Fotó: Tókos Csaba/Sepsi OSK, archív)
A román labdarúgó-élvonalban a Sepsi 3–0-ra legyőzte odahaza az Aradot, és őrzi a negyedik helyét a tabellán.
ROMÁN LIGA 1
14. FORDULÓ
Sepsi OSK–Arad 3–0
(2–0)
Sepsiszentgyörgy,
Városi Stadion,zárt kapuk mögött. V:Mladinovici
Sepsi OSK:
Niczuly – Delijannidisz, Buhenna, B. Mitrea, Stefanescu – B. Fofana (Aganovic, 59.), Vasvari, Achahbar (Purece, 72.) – Nouvier (Gál-Andrezly, 87.), Safranko ( Fülöp L., 87.), Petrila (Golofca, 59.).Edző:Leo Grozavu
UTA:Iacob – Bustea, Erico, Melinte, Roumpoullakou (Tescan, 88.) – Miculescu (Ursu, 77.), Albu, Isac, Buhacianu (Ionita, 87.) – Hora, Morar (N. Rosu, 57.).Edző:Bálint László György

Gólszerző:Safranko (32., 81.), Golofca (85.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Négy nappal Medgyes után újabb erdélyi ellenfelet győzött le három góllal a Sepsi OSK, amely az UTA elleni sikerének köszönhetően őrzi negyedik helyét a román élvonalban.

Az UTA szokása szerint teljes csapatával saját térfelére húzódva várta a hazai támadásokat, amelyeket a mérkőzés elején kényelmes tempóban vezetett a Sepsi.

A hazaiak által többnyire már a felezővonal környékén megállított aradi kontrákból is csak szórványos távoli lövésekre futotta, valamint mindkét csapat szerezett volna büntetőt kapni, de sem a szentgyörgyi Panajotisz Delijjanidisz, sem Valentin Buhacianu reklamálásának nem volt alapja. Az első fél óra után viszont ritmust váltott a Sepsi, és bár Anass Achahbar lövését még hárította Florin Iacob kapus, a kipattanó labdát Pavol Safranko két védőt megelőzve a hálóba pöckölte.

Az UTA válasza a szünet előtti pillanatban jött: a bal szélen elfutó Buhacianu közeli lövését térddel védte Niczuly Roland.

A székelyföldi csapat letámadása a második félidőben is sokéig az aradi térfélre korlátozta a játékot, Safranko már az első percben közel járt az újabb gólhoz, de egy aradi láb eltérítette a bal alsó sarokra küldött labdát.

A továbbra is csak kontrázni próbáló UTA-nak a 71. percig kellett várnia az igazán nagy egyenlítési lehetőségre, de Buhacianu hiába törhetett ismét szabadon be a tizenhatosba, balról az oldalhálóba lőtt. Az utolsó tíz percben pedig a Sepsi megmutatta a vendégeknek, milyen hatékony a kontrafoci, Bryan Nouvier és Adnan Aganovic négy perc alatt kétszer is kijátszotta az aradi védelmet, tökéletes helyzetbe hozva előbb Safrankót a kapu torkában, majd a két védő közt áttörő Catalin Golofcát, aki elegánsan emelt a bal felső sarokba.3–0

PERCRŐL PERCRE

90+3. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+2. perc Egy UTA-helyzet, Niczuly az ötösön lábbal blokkolja Albut, de aztán lest int az illetékes.

89. perc Három perc a ráadás.

88. perc De szép csere! Dragos Sebastian Tescan be, Simo Rumbullaku le.

87. perc Nouvier és Safranko le, Fülöp Lóránt és Peter Gál-Andrezly be. Alexandru Ionita váltja a vendégek legjobbját, Buhacianut.

85. PERC ITT A HARMADIK, Nouvier harcosan megtartja a labdát, a passzával CATALIN GOLOFCA csoda erőszakosan kapura tör, az ötös bal sarka elől jobbal a kapu túlsó felső sarkába emel. 3–0!

84. perc Vasvari balról jobbal a léc alá emelne, de résen Iacob. ZICCER, de Hora jobbal 11-ről a kapusba lő. Stefanescu nem állt a helyzet magaslatán.

82. PERC NA, EZ ELDŐLT, Nouvier indítja a jobbon Aganovicot, aki jobbal laposan bead, az érkező PAVOL SAFRANKO jobbal a léc alá lő, két méterről. 2–0!

77. perc Rosu lő jobbal 24-ról Niczulyhoz, kapuscsemege. Egy beadásra nem túl jól jön ki a kapus, de bekötött fejű Albu nem éri el fejjel a labdát.

74. perc Safranko és Albu összefejel, ápolás.

72. perc Florin Purece be, Achahbar le. Jól jászott ma a légiós.

71. perc Hora lő nem sokkal a jobb felső sarok mellé az ötös bal sarka elől, ballal. Oldalháló.

65. perc A holland most Golofcát indítja ugyanonnan lövés helyett, a szélső ballal 13-ről, kissé jobbról alaposan elvéti a rövid sarkot.

62. perc Achahbar jobbal 24-ről nem sokkal lő a jobb felső sarok fölé!

61. perc Damian Isca ellöki Golofcát, sárga lap ez is.

59. perc Petrila le, Catalin Golofca be, Fofanát meg Adnan Aganovic váltja.

58. perc Erico da Silva kap sárga lapot Vasvari megrúgásáért.

57. perc Nelut Rosu és Ocravian Ursu be, Morar és Miculescu le. Szélsők helyett szélsők, legutóbb utóbbi játékos kezdett.

54. perc Morar mentés címén mellen rúgja Stefanescut.

51. perc Nouvier három jó csel után ad be jobbról jobbal, de közbelép egy védő. Nem is védő, hanem a szűrő Albu. Rrumbullaku meg takarít.

50. perc Morar 17-ről ballal nagy helyzetből rosszul találja el a labdát, középről,Muculescu lapos beadását követően.

46. perc NINCS BENT, Achahbar passzát Safranko ballal kapura teszi középről, 17-ről, bal lábbal véd a bal alsó előtt Iacob!

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Buhenna csoda idegesen magyaráz társainak, a vendégek jóval tovább maradtak a jó meleg öltözőben.

A román U19-es válogatott középpályás, szélső Calin Popescu a nyáron ment el a Sepsitől az Aradhoz.

Ez a két csapat első meccse az élvonalban egyással.

A közelmútbeli párharck legjobb góllövői
Hadnagy Attila 3
Ionut Plamada 1
Marius Curtuius 1
Issa Thiaw 1
Adrian Petre 1

45+2. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS ELSŐ FÉLIDEJE!

45. perc Fofana lemarad, Buhacianu az ötös sarka elé fut a balon a labdával, de ballal a kapust találja onnan telibe.

Egy perc a ráadás.

44. perc Hosszú keresztpasszok a pályán, de nagy a pontatlanság.

40. perc Fofana beadása kapuscsemege.

36. perc Valentin Buhacianu kap sárga lapot a Buhenna indította Nouvier ellökéséért.

32. PERC VEZET A SEPSI, PAVOL SAFRANKO jobbal a jobb alsóba lövi az Iacobról kipattanó labdát, az ötös elől. Előtte Achahbar ballal 12-ről a jobb alsó felé lőtt, ezt vetődve elérte a kapus, de Safranko két védőt megelőzve a kpauba lőtt. 1–0!

30. perc Petrila ballal a léc fölé lő a 16-os bal sarka elől, Delijannidisz remek keresztpassza után.

27. perc Mitrea ment fejjel egy jobb oldali beadást, összefejel az ellenfelével, ápolás, előtte Buhacianut igen veszélyes becsúszással szerelte Nouvier, de tovább.

22. perc Petrila lő a jobb alsó felé 23-ról, kissé balról, vetődve fogja a labdát a vendégkapus. Iacob.

15. perc Morar 25-ről tűzi rá, ez már közel jár a Sepsi kapujának bal felső sarkához, de végül kifelé kanyarodik a labda.

14. perc Hora közel 40 méterről lő kapura, de a labda nagyon fölé megy.

11. perc Hora látványosan, felugorva fejbe rúgja Buhennát, de a Sepsi kapitánya nem kér ápolást.

9. perc Delijannidisz tör be az aradi tizenhatosra, két védő között földre huppan, majd hiába reklamál büntetőt.

7. perc Petrila jobb oldali szöglete után Buhenna 7 méterről fejeli kevéssel a kapu fölé a labdát!

5. perc A nagy hidegben is langyos mezőnyjátékkal.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Piros-fehér mezben és piros nadrágban a Sepsi, tiszta szürkében az UTA.

A Sepsihez kapcsolódik, hogy ötezer lej (mintegy 365 ezer forint) pénzbüntetést kapott a romániai Diszkriminációellenes Tanácstól (CNCD) a Dinamo, amiért szurkolói a szentgyörgyiek elleni tavaly decemberi bajnokin magyarellenesen nyilvánultak meg.

„Két vereség után nyilvánvalóan rosszabb a hangulatunk, még ha a legjobbaktól kaptunk is ki – mondta az UTA szakvezetője. – Példás hozzáállást várok a csapatomtól, és ha ez meglesz, a pontok is meglesznek.”


Az UTA a két vereség ellenére is tartja a helyét a felsőházi rájátszásért küzdő alakulatok között. Mivel a Sepsi vasárnap, az Arad pedig hétfőn játszott az előző fordulóban – és utóbbinak utaznia is kell –, a regenerálódásnak kulcsszerepe lehet, jóllehet Bálint László György szerint együttesének elsősorban mentálisan kell helyrerázódnia.

„Ez nagyon furcsa bajnokság, amelyben minden meccs fontos – nyilatkozta online sajtótájékoztatóján a szentgyörgyiek szakvezetője. – Néha csupán három napunk van felkészülni, máskor egy teljes hét, de minden pillanatban készen állunk.”

A Sepsi egyelőre szintén idegenben eredményesebb, otthon hat mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni. Ennek okát Leo Grozavu vezetőedző elsősorban a koronavírus-járványban és a nézők hiányában, valamint a rengeteg játékvezetői hibában látja.

Az év utolsó hazai mérkőzését vívja csütörtökön a Sepsi OSK, a székelyföldi csapat az újonc UTA-t fogadja. Az aradi együttes ugyan elvesztette az előző két meccsét az első két helyen álló FCSB (0–3) és Universitatea Craiova ellen (1–2), ám idegenben az egyik legsikeresebb gárda, amely hét találkozóból csak egyet bukott el.

Leo Grozavu, a szentgyörgyiek szakvezetője szerint nagyon furcsa bajnokságot játszanak, de minden pillanatban készen állnak a játékra.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI–ARAD LIGA 1-ES MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik