B. M. 2021.04.09 17:24

Liga 1: döntöttek a doppingügybe keveredett játékosok ügyében

Megszületett első fokú ítélet az Astra Giurgiu labdarúgócsapatának doppingügybe keveredett játékosai ügyében: Alexandru Ionitát és Kehinde Fatait egyéves, Szeto Takajukit pedig nyolc hónapos eltiltással büntette a romániai Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD).

Döntöttek a doppingügybe keveredett játékosok ügyében (Fotó: AFP)

 

A három futballista ellen tavaly szeptemberben indított vizsgálatot az ANAD, egy bukaresti klinika közösségi oldalaira feltöltött fényképek alapján, amelyek a játékosok intravénás kezelését mutatták be. Mint kiderült, csak legálisnak számító vitaminokat juttattak szervezetükbe, azonban a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által engedélyezett mennyiség kétszeresét, ami már doppingvétségnek számít. 

A vizsgálat során a klinika, valamint a játékosok közül a nigériai Fatai és a japán Szeto megtagadta az együttműködést az ANAD-dal, csupán Ionita tett beismerő vallomást, amit aztán a hét elején ő is visszavont. A két légióst képviselő ügyvéd, Paul Mincu az ítélet kihirdetése után azonnal jelezte, hogy fellebbez, mert még egy megrovást is elfogadhatatlannak tart az ügyben. Mivel így az ítélet nem lett jogerős, játékosok klubja is fellélegezhet egy időre – a szabályzat szerint ugyanis három doppingoláson ért játékos miatt ugyanis az Astrát ki kellene zárni a Liga 1-ből.
2021.05.11 23:30:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Egyre inkább bebizonyosodik, hogy az sem sokkal jobb, ha egy labdarúgóról már januárban kiderül, hogy nem hosszabbítja meg az évad végén lejáró szerződését.

2021.05.11 12:44:37

Minden más foci CSILLAG PÉTER, L. PAP ISTVÁN, THURY GÁBOR

Holland beteljesülés, spanyol duplázás és az Európa-bajnokságok legnagyobb stratégái.

2021.05.11 18:54:04

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Kleinheisler László remekbe szabott gólpasszal, Gyurcsó Ádám elegáns góllal vette ki a részét a győzelemből.

2021.05.10 22:33:43

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Több évtizedes ellentmondása az elitfutballnak, hogy a drukkerek érzelmileg, a vezérek pedig gazdaságilag közelítenek a játékhoz.

2021.05.10 13:05:51

Minden más foci BOROS MIKLÓS

A szentgyörgyiek a FCSB és a Craiova után a listavezető CFR-t is legyőzték.