Liga 1: döntöttek a doppingügybe keveredett játékosok ügyében

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.09. 17:24
null
Döntöttek a doppingügybe keveredett játékosok ügyében (Fotó: AFP)
Megszületett első fokú ítélet az Astra Giurgiu labdarúgócsapatának doppingügybe keveredett játékosai ügyében: Alexandru Ionitát és Kehinde Fatait egyéves, Szeto Takajukit pedig nyolc hónapos eltiltással büntette a romániai Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD).

 

A három futballista ellen tavaly szeptemberben indított vizsgálatot az ANAD, egy bukaresti klinika közösségi oldalaira feltöltött fényképek alapján, amelyek a játékosok intravénás kezelését mutatták be. Mint kiderült, csak legálisnak számító vitaminokat juttattak szervezetükbe, azonban a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által engedélyezett mennyiség kétszeresét, ami már doppingvétségnek számít.

A vizsgálat során a klinika, valamint a játékosok közül a nigériai Fatai és a japán Szeto megtagadta az együttműködést az ANAD-dal, csupán Ionita tett beismerő vallomást, amit aztán a hét elején ő is visszavont. A két légióst képviselő ügyvéd, Paul Mincu az ítélet kihirdetése után azonnal jelezte, hogy fellebbez, mert még egy megrovást is elfogadhatatlannak tart az ügyben. Mivel így az ítélet nem lett jogerős, játékosok klubja is fellélegezhet egy időre – a szabályzat szerint ugyanis három doppingoláson ért játékos miatt ugyanis az Astrát ki kellene zárni a Liga 1-ből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik