Liga 1: csak a hó hullott Aradon, a gólok nem

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 18:48
null
Képünk illusztráció (Fotó: Török Attila)
Gól nélküli mérkőzéssel kezdte a 2021-es évet az UTA a román bajnokságban: az aradi labdarúgócsapat hazai pályán játszott – az idény során immár másodszor – döntetlent az FC Viitorul ellen.

 

A szállingózó hóhullásban sokáig csak a középpályán zajlott a játék, a tizenhatosok környékére csak elvétve jutottak el csapatok. A 24. percig kellett várni az első lövésre, ekkor az UTA frissen igazolt brazil légiósa, Roger próbálkozott 14 méterről, de a laposan középre tartó labdát megfogta Cojocaru kapus. Roger újabb lövése már az egyik védőről pattant szögletre, amely után az aradiak másik brazilja, Erico fejelt mellé.

Hora 17 méteres szabadrúgásból lőtt kevéssel a Viitorul kapuja fölé, miközben a vendégek első veszélyes kísérlete csak az első félidő legvégén jött: Ciobanu húsz méterről rálőtt labdáját Iacob üggyel-bajjal tolta ki a jobb alsó sarok elől.

A szünet után még sűrűbben hullott a hó – és még ritkábban akadtak helyzetek. Hora hiába kapott remek indítást, addig botladozott labdával a lábán a kapu felé, amíg Cojocaru felszedte előle. Albu két átlövése sem volt igazán veszélyes, és az aradiak azzal sem tudtak élni, hogy a 82. percben a Viitorul kapitánya, Ghita megkapta a második sárga lapját, mert felrúgta Rosut.

A vendégek a második félidőben el sem jutottak az aradi kapuig, s emberhátrányban már csak az egy pont megőrzésére figyeltek.

Az UTA a 11., a Viitorul a 6. helyen áll a tabellán.

ROMÁNIA
Liga 1, 16. forduló

UTA–FC Viitorul 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik